Olisiko aika ostaa talvirenkaat? Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää kustannuksista, säännöistä ja talvirengasvaihtoehdoista

Lumi

Horoskooppi Huomenna

Itävallassa ilman talvirenkaita ajaminen marraskuusta huhtikuun puoliväliin voi merkitä 5000 euron sakkoa (4411 puntaa) sekä auton takavarikointia.



Saksassa talvirenkaat ovat pakollisia talvisissa olosuhteissa, ja Sveitsissä, Bulgariassa, Italiassa ja Andorrassa voit saada sakkoja liikenteen estämisestä, jos autosi ei ole varustettu lumen läpi kulkemiseen.



Isossa -Britanniassa ei ole laillista vaatimusta niiden asettamisesta - vaikka olisit varovainen, jos matkustat ulkomaille - mutta ne parantavat autosi suorituskykyä.



Talvirenkaat on suunniteltu alhaisiin lämpötiloihin, niiden pehmeämpi kumiseos lisää pitoa Tarmacilla sekä märissä ja kuivissa olosuhteissa, lumessa ja jäässä.

Aaltomuotoiset segmentit kulutuspalkissa lisäävät renkaan tarttumisreunaa ja parantavat pitoa lumessa ja jäässä - jarrutusteho ja ajovakaus.

Renkaiden kulutuspinnan syvyys on myös ratkaiseva. Jos kulutuspinnan syvyys on alle 4 mm, renkaidesi suorituskyky kärsii. Tämän rajan jälkeen sinun pitäisi muuttaa niitä poikkeuksetta ', sanoi Thierry Delesalle Rengas-online.com .



Mutta tarvitsetko todella talvirenkaita Isossa -Britanniassa? Tutkimme, mitä ne ovat, vaihtoehtoja ja paljonko ne maksavat.

Mitä ovat talvirenkaat?

Talvirenkaat on suunniteltu erityisesti parantamaan turvallisuutta kylmällä säällä. Ne on suunniteltu toimimaan, kun lämpötila laskee alle 7 celsiusastetta.



Normaalit kesärenkaat voivat kovettua kylmällä säällä, mikä tarkoittaa, että ne ovat vaarassa vesiliirron märällä säällä ja pidentää jarrutusmatkaa jäisissä olosuhteissa.

Talvirenkaat on valmistettu kumiseoksesta, joka ei kovetu, kun lämpötila laskee alle 7 celsiusasteen, mikä voi parantaa pitoa ja lyhentää jarrutusmatkoja hätäpysähdyksen sattuessa.

Talvirenkaissa on yleensä syvempi kulutuspinta, joka lisää pitoa ja hajottaa pintavettä, mikä tekee niistä turvallisempia ja tehokkaampia kuin kesä- tai ympärivuotiset renkaat. Siskosivumme Chronical Live raportoi .

Lue lisää

Matkailuvinkit talvella
Parhaat vinkit turvallisempaan ajamiseen Kuinka poistaa jään ilman kemikaaleja Ovatko talvirenkaat sen arvoisia? Rikotko lakia jäänpoiston aikana?

Suositellaanko talvirenkaita?

Milloin sovitat ne?

Milloin sovitat ne? (Kuva: Getty)

Talvirenkaiden käyttö riippuu asuinpaikastasi ja autostasi. Talvikuukausina Ison -Britannian lämpötila laskee säännöllisesti alle 7 asteen, mutta maaseudun kuljettajat ja alueet, joilla on runsaasti lumisadetta ja märkä sää, tarvitsevat todennäköisemmin renkaita.

Euroopan maissa, joissa on paljon lunta, ne ovat kuljettajien lakisääteinen vaatimus, mutta talvirenkaat eivät ole laillisia vaatimuksia Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Jos suurin osa ajasta ajetaan päiväsaikaan alueilla, joilla tiet ovat suhteellisen vapaat, voi olla, että sinun ei tarvitse ottaa talvirenkaiden asennuskustannuksia.

Talvirenkaat toimivat huonommin kuin normaalit renkaat yli 7 asteen lämpötiloissa, joten on tärkeää vaihtaa takaisin, kun sää lämpenee.

Paljonko talvirenkaat maksavat?

Talvirenkaiden hinnat vaihtelevat valmistajan mukaan, mutta yli 500 puntaa on todennäköistä neljälle renkaalle. Sinun on myös maksettava asennuskustannukset ja säilytettävä normaalit renkaat talvikuukausina.

Talvirenkaat voivat olla kalliita etukäteen, mutta säästät kesärenkaidesi kulumista ja pidennät niiden käyttöä kesäkuukausina.

Mitä vaihtoehtoja talvirenkaille on?

Sukat autoille! (Kuva: REUTERS)

Jos sinusta tuntuu, että talvirenkaat eivät ole sinua varten, on joitain vaihtoehtoja. Lyhyemmille ajoille talvirenkaan sukat tai lumiset sukat.

Talviset lumisukat maksavat noin 50 puntaa ja ne voidaan liu'uttaa pyörän yli, jotta ne saavat pidon lyhyemmillä matkoilla. Niistä on hyötyä, kun lunta on vähän.

Lue lisää

Neuvoja kylmään säähän
Liian kylmä töissä? Onko koira kävely turvallinen lumessa? Mitä ovat lumituotteet? Miten lumi muodostuu?

Mistä saan talvirenkaat?

Tämä on jo otettu

Tämä on jo otettu (Kuva: päivittäinen ennätys)

Autonvalmistajat tarjoavat yleensä omia virallisia talvirenkaitaan, ja jotkut jopa tarjoavat kesärenkaiden säilyttämisen talvikuukausina, jolloin ne voidaan asentaa takaisin, kun sää lämpenee.

nuorin isoisä ikinä

Yhä useammat verkkokauppiaat tarjoavat myös halpoja talvirenkaita, mukaan lukien:

Paikalliset autotallit tarjoavat myös talvirengaspalveluja, mutta on aina parasta tehdä ostoksia löytääkseen parhaat tarjoukset.

Katso Myös: