Olisiko aika luopua KFC: stä? Paistetun kanan syöminen lisää riskiä kuolla, tutkimus varoittaa

Ruoka

Horoskooppi Huomenna

Paistettujen elintarvikkeiden, erityisesti kanan ja kalan, syöminen lisää ennenaikaisen kuoleman riskiä, ​​tutkimukset viittaavat(Kuva: REUTERS)



Se on yksi maailman suosituimmista pikaruoista, mutta näyttää siltä, ​​että paistetun kanan syömiseen liittyy huolestuttavia riskejä.



Uusi tutkimus on osoittanut, että paistettujen elintarvikkeiden, kuten kanan ja kalan, syöminen lisää varhaisen kuoleman riskiä.



Iowan yliopiston tutkijat havaitsivat, että yksi annos tai useampia paistettuja ruokia joka päivä lisää kuolemanriskiä 8% verrattuna syömättä jättämiseen.

rakkaus saari lucie ja joe

On huolestuttavaa, että British Medical Journal -lehdessä (BMJ) julkaistussa tutkimuksessa todettiin erityisen vahvat yhteydet paistettuun kanaan ja kalaan - kaksi suosituinta takeawaya Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Se havaitsi, että yksi tai useampi annos paistettua kanaa päivässä oli yhteydessä 13% suurempaan kuoleman riskiin mistä tahansa syystä ja 12% suurempaan sydänkuoleman riskiin verrattuna ilman paistettua ruokaa.



Friteerattu kana (Kuva: iStockphoto)

Samaan aikaan yksi tai useampi annos paistettua kalaa tai äyriäistä päivässä liittyi 7% suurempaan kuolemanriskiin mistä tahansa syystä ja 13% suurempaan sydänkohtaukseen.



Asiantuntijat löysivät myös linkin, jossa oli vielä vähemmän annoksia kalaa ja kanaa.

Tulokset piti paikkansa, vaikka muut tekijät, kuten harjoitustasot, otettiin huomioon.

Tutkimuksessa seurattiin 106966 50-79 -vuotiasta naista, jotka olivat osallistuneet Women's Health Initiative (WHI) -tutkimukseen vuosina 1993-1998.

Orlando Bloom -melolautailu

Keskimääräisen 18 vuoden seurannan aikana 31558 naista kuoli, mukaan lukien 9320 sydänongelmista, 8358 syövästä ja 13880 muista syistä.

(Kuva: Getty)

Kirjoittajat johtivat Iowan yliopiston tiimiä Yhdysvalloista ja päättivät: '' Paistettujen elintarvikkeiden, erityisesti paistetun kanan ja paistetun kalan/äyriäisten, tiheään nauttimiseen liittyi suurempi syy ja sydän- ja verisuonikuolleisuus naisilla MEILLE.'

He lisäsivät: 'Olemme tunnistaneet sydän- ja verisuonikuolleisuuden riskitekijän, jota voidaan helposti muuttaa elämäntapojen ja ruoanlaittovalintojen avulla.

alex jones one show aviomies

'' Paistettujen elintarvikkeiden, erityisesti paistetun kanan ja paistetun kalan/äyriäisten, kulutuksen vähentämisellä voi olla kliinisesti merkityksellinen vaikutus kansanterveydelle. ''

Tutkijat eivät löytäneet mitään erityistä yhteyttä syöpäkuolemien ja paistettujen ruokien syömisen välillä.

Naiset, jotka söivät eniten paistettua ruokaa, olivat yleensä nuorempia, ei-valkoisia, vähemmän koulutettuja ja pienituloisempia.

Lue lisää

Ruoka tarinoita
Laboratoriossa kasvatetut KANAN NUGETIT Mitä astronautit syövät jouluna Chip -annoksen tulee sisältää KUUSI perunaa Vähähiilihydraattiset ruokavaliot auttavat laihtumaan

Eniten paistettuja ruokia syövät pyrkivät myös syömään vähemmän vihanneksia, hedelmiä ja täysjyvätuotteita sekä enemmän sokerisia juomia, pähkinöitä, suolaa ja punaista ja jalostettua lihaa.

Tracy Parker, British Heart Foundationin vanhempi ravitsemusterapeutti, sanoi, että yksinkertaiset muutokset ruoanvalmistuksessa voivat vaikuttaa suuresti sydämen terveyteen: 'Paistetut elintarvikkeet ovat yleensä kaloreita, rasvaa ja suolaa korkeampia ja annoskoot ovat usein suurempia - erityisesti kun syöt ulkona tai tilaat.

'Ja jos syöt paljon paistettua ruokaa, siitä seuraa usein, että laajempi ruokavalio ja elämäntapa voivat olla terveellisempiä. Tämä on resepti ongelmiin, jotka voivat johtaa paitsi painonnousuun myös muihin terveysongelmiin, kuten korkea kolesteroli, korkea verenpaine ja tyypin 2 diabetes - kaikki riskitekijät sydän- ja verenkiertosairauksien kehittymiselle myöhemmässä elämässä.

'' Hyvä uutinen on, että terveellisempien ruoanlaittomenetelmien käyttö kotona - kuten leivonta, grillaus tai paahtaminen ja terveellisempien vaihtoehtojen valitseminen ulkona syödessä - ovat yksinkertaisia ​​muutoksia, jotka voivat vaikuttaa suuresti sydämesi terveyteen. ''

Katso Myös: