Totuus 57,76 £: n iPad -tarjousten takana - kuusi sivustoa, jotka eivät saa johtaa ihmisiä harhaan tarjouksillaan

Mainostandardiviranomainen

Horoskooppi Huomenna

Onko uutta iPadia myynnissä alle 20 puntaa? Ei.(Kuva: Getty Images North America)



Kuuden tarjouskohtaisen huutokauppasivuston mainokset on kielletty kuluttajien harhaanjohtamiseksi kannettavien tietokoneiden, televisioiden ja Apple-kellojen kaltaisten tuotteiden ostamisesta aiheutuvista kokonaiskustannuksista.



Mainostandardiviranomaisen (ASA) tutkimus penniäkään huutokauppasivustoista - BidBid, LikleBid, TokenBidder, MadBid, Swoggi ja Bidwiz - havaitsi jättäneensä kaikki pois tärkeät tiedot tai esittäneet harhaanjohtavia väitteitä tarjousten voittamisen kokonaiskustannuksista ja siksi todellinen arvo.



Sivustot, jotka väittävät tarjoavansa kalliita tavaroita voittaneelle tarjoajalle murto-osasta suositellusta vähittäismyyntihinnasta (RRP), ovat eräänlainen ajoitettu verkkohuutokauppa, jossa asiakkaat maksavat aina, kun he tekevät tarjouksen, yleensä ennalta ostetuilla hyvityksillä.

Mitä he eivät kertoneet sinulle

Apple iphone 6

29 € iPhone 6s: lle? Todella? (Kuva: Getty)

Mutta ASA havaitsi, että sivustot eivät selventäneet tarjousten tekemisen kustannuksia asiakkaille, noteerasivat väärin hinnoiteltuja hintoja eivätkä sisältäneet toimituskuluja, jotka joissakin tapauksissa olivat enemmän kuin itse tuotteen kustannukset.



anthony joshua tyson raivotaistelua

ASA havaitsi, että Swoggi ei kyennyt esittämään riittävää näyttöä väitteistään, joiden mukaan asiakas oli voittanut iPadin 57,76 puntaa, KitchenAid -mikserin 39 puntaa, iPhone 6: n 29 puntaa ja iPad Air 2: n 19 puntaa. ne olivat 'harhaanjohtavia'.

Se ei löytänyt todisteita Bidwizin väitteiden tueksi, joiden mukaan asiakkaat voisivat säästää 'jopa 90% kaikista tuotteista' ja 'jopa 95% uusista huipputuotteista'.



Ja 59,99 £ kuukausilasku päälle ...

(Kuva: Getty)

Sivusto ei myöskään tehnyt selväksi, että hintatarjouspakettia ostavat asiakkaat allekirjoittavat 14 päivän kokeilujakson, jonka jälkeen heiltä laskutetaan automaattisesti 59,99 puntaa kuukaudessa vähintään kolmen kuukauden ajan.

ASA havaitsi, että BidBid ei '' tehnyt riittävän selväksi '', että asiakkaiden oli ostettava 50 euron hintatarjoukset 10 tai useamman tarjouksen pakkauksissa, ja havaitsi tapauksen, jossa 24,99 punnan toimitusmaksu veloitettiin kannettavalle tietokoneelle, jossa on merkintä `` myyty '' hinta 14,29 €.

LikleBid ei kyennyt osoittamaan, että sen tuotteille ilmoittamat hinnat olivat samat kuin yleensä Yhdistyneen kuningaskunnan markkinoilla tai että asiakkaat saivat jopa 95%: n väitetyt säästöt.

st denysin rautatieasema

MadABidia vastaan ​​antamassaan tuomiossa ASA totesi kuluttajien todennäköisesti olettavan, että tarjouskilpailuun ei liity kustannuksia, että he voivat osallistua niin moniin huutokauppoihin kuin haluavat ja että ylimääräisiä toimitusmaksuja ei veloiteta mistään huutokaupassa voitetuista tuotteista. - mikään niistä ei pitänyt paikkansa.

Se totesi myös, että MadBidin RRP -väitteitä ja säästövaatimuksia ei ollut perusteltu ja ne olivat harhaanjohtavia.

ASA: n valitus- ja tutkintajohtaja Miles Lockwood sanoi: '' On epäoikeudenmukaista, että kuluttajat on uskottu saavansa suuren alennuksen tai kaupan, kun käy ilmi, että säästövaatimukset ovat liioiteltuja ja niihin liittyvät kustannukset ja ehdot olosuhteet eivät ole olleet selvät.

'Päätöksemme ja ohjeemme saavat tarjouskilpailuun perustuvan huutokauppayrityksen ilmoituksen. Heidän on saatava verkkosivunsa järjestykseen, jotta kuluttajat saavat oikeudenmukaisen sopimuksen. ''

Katso Myös: