Tulevaisuuden tietokonehakkerointi ja niiden estäminen

Tiede

Horoskooppi Huomenna

Luotto: Shutterstock

Kotiavustajista, kuten Amazon Echosta, Googlen itseohjautuviin autoihin, tekoäly hiipii hitaasti elämäämme. Nämä uudet tekniikat voivat olla valtavan hyödyllisiä, mutta ne tarjoavat myös hakkereille ainutlaatuisia mahdollisuuksia vahingoittaa meitä. Esimerkiksi itseajava auto ei ole vain robotti, vaan se on myös internetiin yhdistetty laite, ja sillä voi olla jopa matkapuhelinnumero.



Joten kuinka autonvalmistajat voivat varmistaa, että heidän ajoneuvonsa ovat mahdollisimman hakkeroitumattomia, ja kuka varmistaa, että turvallisuus tapahtuu? Ja kun keinotekoisesti älykkäiden järjestelmien käyttäytyminen kehittyy jatkuvasti, mistä tiedämme, toimivatko automme ja henkilökohtaiset avustajamme ohjelmoidulla tavalla vai ovatko ne vaarantuneet?



Jotkut tekoälyn ja tietojenkäsittelytieteen huippuajattelijoista kokoontuvat tänä viikonloppuna Arizona State Universityn Origins Project Great Debate pohtimaan noita ja monia muita kysymyksiä A.I:n hallitseman tulevaisuuden mahdollisista haasteista ja sen aiheuttamista ainutlaatuisista uhkista demokratialle, terveydenhuollolle ja sotilaallisille järjestelmille ja muille.



Tiedeperjantain otoksen yhteydessä Ira keskustelee A.I:n kyberturvallisuuden haasteista. maailma tietotekniikan tutkijoiden paneelin kanssa:

  • Kathleen Fisher, Tuftsin yliopiston osaston puheenjohtaja ja tietojenkäsittelytieteen professori sekä DARPA:n High-Assurance Cyber ​​Military Systems (HACMS) -ohjelmajohtaja
  • Eric Horvitz, Microsoft Research Labin johtaja ja siellä ollut tekninen stipendiaatti
  • Rao Kambhampati, tietojenkäsittelytieteen ja tekniikan professori Arizonan osavaltion yliopistosta ja presidentti Tekoälyn edistämisyhdistys

He keskustelevat seuraavan sukupolven turvallisuusriskeistä ja siitä, kuinka suojata A.I. teknologia, johon luotamme yhä enemmän.


Katso Myös: