Tutkijat löytävät geneettisen yhteyden kannabiksen käytön ja SKITSOFRNIAN välillä

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

Uusi tieteellinen tutkimus on yhdistänyt kannabiksen tupakoinnin tiettyihin psykiatrisiin sairauksiin, kuten skitsofreniaan.



Tutkijat osoitteesta Radboudin yliopisto tarkasteltiin yli 180 000 ihmisen tietoja osana tutkimusta.



laurence fox billie piper avioero

He paljastivat, että skitsofreniaa sairastavat ihmiset käyttävät myös todennäköisemmin kannabista.



Laajamittainen geneettinen tutkimus, joka julkaistiin vuonna Luonnon neurotiede , suoritti tutkijaryhmä, joka kuuluu International Cannabis Consortiumiin.

Uusi tutkimus osoittaa, että skitsofreniaa sairastavat ihmiset käyttävät myös todennäköisemmin kannabista (Kuva: Daniel Zgombic/Getty)

Sen väitetään olevan tähän mennessä suurin kannabiksen käyttöä tutkiva geneettinen tutkimus. Siinä käytettiin tietoja Yhdistyneen kuningaskunnan Biopankista, yhdistysten tuloksia DNA-testaussarjan 23andMe-asiakkailta sekä tietoja henkilöiltä 16 muussa pienemmässä tutkimuskohortissa.



Tutkimuksessa tunnistettiin 35 erilaista kannabiksen käyttöön liittyvää geeniä, joilla on vahvimmat yhteydet CADM2-nimiseen geeniin.

CADM2 on jo yhdistetty riskikäyttäytymiseen, persoonallisuuksiin ja alkoholin käyttöön, sanoi professori Jacqueline Vink, tutkimuksen johtava kirjoittaja.



Tätä tutkimusta varten Vink ja tutkijat pystyivät etsimään yli miljoona geneettistä muunnelmaa, jotka yhdessä auttoivat selittämään noin 11 prosenttia kannabiksen käytön eroista ihmisten välillä.

Tutkimuksessa tunnistettiin 35 erilaista kannabiksen käyttöön liittyvää geeniä, joilla on vahvimmat yhteydet CADM2-nimiseen geeniin. (Kuva: Getty)

Yksi suurimmista esiin nousseista korrelaatioista oli geneettinen päällekkäisyys kannabiksen käytön ja skitsofrenian riskin välillä.

joka soittaa staceyä eastendersissä

Se ei ole suuri yllätys, sillä aiemmat tutkimukset ovat usein osoittaneet, että kannabiksen käyttö ja skitsofrenia liittyvät toisiinsa. Tutkimme kuitenkin myös, onko tämä yhteys kausaalista, Vink selitti.

Tutkimuksemme osoitti, että ihmisillä, jotka ovat alttiita sairastumaan skitsofreniaan, on lisääntynyt kannabiksen käytön riski.

Tutkijat käyttivät analyysitekniikkaa nimeltä 'Mendelin satunnaistaminen' osoittaakseen syy-yhteyden skitsofrenian ja lisääntyneen kannabiksen käytön riskin välillä.

Videota ladataanVideo ei saatavillaKlikkaa pelataksesi Napauta Pelataksesi Video toistetaan automaattisesti pian8PeruuttaaPelaa nyt

Tämä osoitti, että skitsofreniaa sairastavat ihmiset käyttävät kannabista eräänlaisena itselääkityksenä. Tutkijat eivät kuitenkaan voi sulkea pois käänteistä syy-seuraussuhdetta, mikä tarkoittaa, että kannabiksen käyttö saattaa lisätä skitsofrenian riskiä.

Tutkimuksessa havaittiin myös geneettinen päällekkäisyys kannabiksen käytön sekä tupakan ja alkoholin käytön välillä.

Kannabiksen käytön ja riskialttiimpaan käyttäytymiseen alttiiden tai ekstravertisempien persoonallisuustyyppien välillä oli samanlainen päällekkäisyys.

'Tämä tarkoittaa, että kannabiksen käyttöön vaikuttavat geneettiset variantit vaikuttavat osittain myös muihin psykologisiin tai psykiatrisiin piirteisiin', tutkijat sanoivat.

kuinka paljon tiukasti tanssijat saavat palkkaa
Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: