Vasenkätisten päivä: 15 poikkeuksellista vasemmistoa, jotka ovat tehneet jälkensä

Uutiset

Horoskooppi Huomenna

Tänään vietetään vuosittain vasenkätisten päivää, jolla on juhlittu vasenkätisten hyvää ja pahaa ympäri maailmaa vuodesta 1992 lähtien.



Arviolta 10 % maailman väestöstä on vasenkätisiä, ja jossain vaiheessa oli teoria, jonka mukaan vasenkätiset olivat luovempia ja älykkäämpiä kuin oikeakätiset, vaikka teorialle ei ole löydetty tukea.



Viktoriaanisista ajoista lähtien, jolloin vasenkätisiä koululaisia ​​pidettiin pahoina ja paholaisen työntekijöinä, vasenta raajoaan käyttävässä on aina ollut jotain mielenkiintoista.



Tässä on joitain tunnetuimpia vasenkätisiä ympäri maailmaa, menneisyydestä ja nykyisyydestä (oikeiston kirjoittama)...

1. Viiltäjä Jack

Kuvitteellinen muotokuva tunnistamattomasta sarjamurhaajasta, Viiltäjä-Jackista, jonka uskotaan olevan vasenkätinen.

Kuvitteellinen muotokuva tunnistamattomasta sarjamurhaajasta, joka tunnetaan nimellä Viiltäjä-Jack, pahempi vasenkätinen (Kuva: Getty Images)

miksi miehillä on inkivääriparta

Ehkä viktoriaanisen koulun opettajat olivat oikeassa yhden vasemmistoklubin jäsenen suhteen. Asiantuntijat epäilevät Lontoon surullisen kuuluisimman sarjamurhaajan olleen vasenkätinen joidenkin murhan uhrien leikkausten ja viipaleiden suunnan ja luonteen vuoksi. Tämä ei auttanut tunnistamaan salaperäistä 'ripperiä', joka on pysynyt nimettömänä tähän päivään asti.



2. Diego Maradona

Argentiinalainen Diego Maradona kohtaa Sansomin ja Englannin Terry Butcherin MM-kisojen puolivälierissä Azteca Stadiumilla Mexico Cityssä.

Argentiinalainen Diego Maradona käytti sekä vasenta jalkaa että kättä voittaakseen Englannin vuoden 1986 MM-kisoissa. (Kuva: Getty Images)

osoitti maailmalle vasemman käden kykynsä vuoden 1986 MM-kisoissa Englannin kanssa, jossa hän kaatoi pallon maalivahti Peter Shiltonin yli niin, mitä hän kutsui Jumalan Kädeksi. Ehkä neuvo 'pidä hänet heikoimmalla jalallaan' oli vain hieman väärä.



3. Winston Churchill

Britannian pääministeri Winston Churchill ei ole yksin vasenkätisenä pääministerinä, nykyinen pääministeri David Cameron on myös vasemmisto

Jopa lunastaa vasenkätiset maailman on . Kuuluisa pääministeri suunnitteli joitakin toisen maailmansodan ratkaisevia hetkiä kynä vasemmassa kädessään.

4. Leonardo Da Vinci

Leonardo da Vincin 'Viimeinen ehtoollinen' restauroinnin jälkeen Milanon Santa Maria delle Grazie -kirkossa.

Leonardo da Vincin 'Viimeinen ehtoollinen' on maalattu vasemmalla kädellä (Kuva: Getty Images)

Yksi maailman suurimmista taiteilijoista loi mestariteoksensa vasemmalla kädellään. Vasemmistolaiset voivat nykyään vaatia kunniaa kappaleista, kuten Mona Lisa ja Viimeinen ehtoollinen, jotka inspiroivat Da Vinci -koodin salaliittoteoriaa. Hänen toverinsa Michelangelon sanotaan myös olleen vasenkätinen.

5. Barack Obama

Presidentti Barack Obama saapuu puhumaan lyhyesti Irakia koskevaan tiedotustilaisuuteen.

Barack Obama on seitsemäs vasenkätinen Yhdysvaltain presidentti sitten vuoden 1923 (Kuva: Getty Images)

ei ollut ensimmäinen vasenkätinen presidentti – tämä kunnia kuuluu Herbert Hooverille. Obama on seitsemäs Yhdysvaltain presidentti viidestätoista vuodesta 1923 lähtien, joka on voinut kirjoittaa vasemmalla kädellä, mikä on korkea luku, kun vain 10 % maailman väestöstä on vasenkätisiä.

6. Sir Paul McCartney

Sir Paul McCartney esiintyy Dodger Stadiumilla Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Sir Paul McCartney esiintyy Dodger Stadiumilla Los Angelesissa, Kaliforniassa...kitaran kanssa 'oikealla' kierroksella (Kuva: Getty Images)

Aivan oikein, vasenkätiset iloitsevat – joitain musiikin parhaista kitarariffeistä soitettiin vasemmalla kädellä. Tarina kertoo, että nuori kamppaili päiviä ensimmäisen kitaransa kanssa, mutta tajusi, että se oli 'väärin päin'.

7. Robert DeNiro

Näyttelijä Robert De Niro osallistui vuoden 2012 Made In NY Awards -gaalaan Gracie Mansionissa

Robert De Niro on voittanut kaksi Oscar-palkintoa vasemmalla kädellä, mutta hänen oli vaihdettava oikeistoon vuoden 1976 elokuvaan 'Taksikuljettaja' (Kuva: Getty Images)

Kaksinkertainen Oscar-voittaja De Niro tunnistaa olevansa vasenkätinen. oppi kuitenkin kirjoittamaan oikealla kädellään vuonna 1976 julkaistuun 'Taxi Driver' -kirjaan.

8. Napoleon Bonaparte

Keisari Napoleon Bonaparte (1769 - 1821) sotilasunivormussa. Delarochen maalauksesta.

Keisari Napoleon Bonapartella uskotaan olleen epämuodostunut oikea käsi (Kuva: Getty Images)

Toinen historian vähemmän hyviä vasenkätisiä on Ranskan keisari ja Euroopan valloittaja Napoleon Bonaparte. Kuitenkin monet uskovat, että tämä johtui siitä, että hänen oikea kätensä oli epämuodostunut, koska hänet nähdään aina taskussaan maalauksissa.

9. Jimi Hendrix

Jimi Hendrix soittaa Isle of Wight -festivaaleilla vuonna 1970.

Jimi Hendrix osaa soittaa kitaraa molemmilla käsillä, mutta on yleensä vasenkätinen(Kuva: Getty Images)

elokuvateatteri julkaistaan ​​lokakuussa 2019 Isossa-Britanniassa

Toinen vasenkätisten fameen jäsen on . Hendrixin vasenkätisyys aiheutti ongelmia soittimien hankinnassa, sillä vasenkätiset kitarat olivat tuolloin harvinaisia, joten hän oppi soittamaan myös oikealla.

10. Albert Einstein

Muotokuva saksalaissyntyisestä sveitsiläisestä yhdysvaltalaisesta fyysikasta Albert Einsteinista suhteellisuusteorian kirjoittaja ja Nobel-palkinnon voittaja

Einstein on suhteellisuusteorian kirjoittaja ja Nobel-palkinnon voittaja (Kuva: Getty Images)

laski vasemmalla kädellään suhteellisuusteorian, joka pikemminkin tukee teoriaa, että vasenkätisillä on enemmän aivovoimaa kuin oikeakätisillä, vaikka tiedemaailma ei ole vielä saanut tätä uskoa tunnustusta.

11. Neil Armstrong

Amerikkalainen astronautti Neil Armstrong, Apollo 11 -kuutehtävän komentaja harjoittelemassa Apollo Lunar Module Mission -simulaattorissa Kennedyssä

Amerikkalainen astronautti Neil Armstrong teki historiaa vasenkätisille, kun hän otti ensimmäisen askeleen kuuhun vasemmalla saappaalla. (Kuva: Getty Images)

Ensimmäinen jalka kuussa oli vasen as otti ylpeänä 'jättiläisloikkansa ihmiskunnan puolesta'. Tiedemiehet uskovat, että ihmiset kääntyvät aina hallitsevaan puoleensa ja Apollo 11 laskeutui Kuun vasemmalle puolelle, kun se oli päin Maata. Yhteensattuma? Vasenkätiset Day väittää hänet omikseen.

12. Prinssi William

Cambridgen herttua - toinen tärkeä vasemmistoklubin jäsen

ufc 251 alkamisaika uk

Vasenkätisten kerhossa on jäseniä kaikissa oikeissa paikoissa. Sen lisäksi, että asut Whitehousessa ja 10 Downing Streetissä, kirjoittaa myös vasemmalla, mikä tarkoittaa, että Buckinghamin palatsista tulee jonakin päivänä vasemmiston linnoitus.

13. Phil Mickelson

Amerikkalainen Phil Mickelson käytti kuuluisia vasenkätisiä mailojaan vuoden 2014 PGA Championshipin viimeisellä kierroksella Valhalla Golf Clubilla Louisvillessä, Kentuckyssa

Amerikkalainen Phil Mickelson käyttämällä kuuluisia vasenkätisiä mailoja (Kuva: Reuters)

Amerikkalainen golfin suurmies on itse asiassa lempinimeltään 'Lefty', ja hänen vasemmanpuoleinen kätensä on auttanut häntä voittamaan viisi suurta turnausta. Hänen maanmiehensä Bubba Watson osoitti vasemmalla pelaamisen edut tehdessään oikeankätisille laukauksen mahdottomaksi voittaa Masters-mestaruuden vuonna 2012.

14. Alastair Cook

Englannin lyöjä Alastair Cook poimii juoksuja neljäntenä päivänä Englannin ja Intian välisessä kolmannessa Investec-testiottelussa Ageas Bowlissa.

Englannin lyöjä Alastair Cook on uusin englantilaisten vasenkätisten avauslyöjien joukossa (Kuva: Getty Images)

Englannin kriketin kapteeni ohitti äskettäin vasemmat kädet Andrew Straussin eläkkeelle jäämisen jälkeen ja toinen vasenkätinen otti vallan. Vasenkätiset ovat yleinen näky Englannin sarjan kärjessä, ja menneet suuret, kuten David Gower, korvataan uusilla kasvoilla, kuten Strauss, Cook ja Michael Carberry, joka on pelannut kuusi testiä Englannissa.

15. Ned Flanders

Ned Flanders on myös Lefterino Simpsoneissa ja avaa vasenkätisille tuotteille omistetun liikkeen

Naapuri Ned Flanders on myös kuvattu vasenkätisenä tv-sarjassa Simpsonit. Hän jopa avaa myymälän, jossa juhlitaan kaikkea vasenkätistä. Kuinka omistautunut.

kyselyn lataus

Oletko vasen vai oikeakätinen?

0+ ÄÄNESTÄ TÄNÄÄN

VasenOikeinMolempikätinenLuetuin
Älä missaa

Katso Myös: