Arvonlisäveron alennus selitetty - kaikki, mikä tulee halvemmaksi keskiviikosta alkaen, mukaan lukien ruoka

Verottaa

Horoskooppi Huomenna

Hallituksen on määrä alentaa tällä viikolla elintarvikkeiden, juomien ja jopa yöpymisten arvonlisäveroa auttaakseen talouden käynnistämisessä ja vaikeuksissa olevien yritysten vauhdittamisessa.



Pienet ja paikalliset pubit, ravintolat ja nähtävyydet perivät keskiviikosta vähemmän veroja, ja arvonlisävero laskee 20 prosentista 5 prosenttiin kuuden kuukauden ajan.



Leikkaus koskee ruokia ja alkoholittomia juomia sekä majoitusta ja pääsyä nähtävyyksiin ympäri Yhdistynyttä kuningaskuntaa, kuten eläintarhoja ja elokuvateattereita.



Liittokansleri Sunak sanoi, että toimenpide on 'saada sektorit liikkeelle ja suojella työpaikkoja', mutta kuinka paljon se todella säästää sinua ja mitkä kohteet tulevat laskemaan?

Arvonlisävero eli ALV on vero, joka sinun on maksettava, kun ostat tavaroita tai palveluita. Se on tyypillisesti 20%, vaikka alennettu 5%: n vero koskee tiettyjä asioita, kuten lasten turvaistuimia ja kodin energiaa.

ALV ei koske supermarkettien elintarvikkeita, sanomalehtiä ja aikakauslehtiä. Jos sitä sovelletaan, vero sisällytetään hintalappuun.



Liittokansleri sanoi, että veronalennusta sovelletaan ravintoloiden, kahviloiden ja pubien syötäviin tai lämpimiin take-away -ruokalajeihin, hotelleihin, bed & breakfasteihin, leirintäalueisiin ja asuntovaunupaikkoihin sekä elokuvateattereihin, huvipuistoihin ja eläintarhoihin.

Mitä tarkoittaa kuuden kuukauden arvonlisävero?

Ravintoloiden, hotellien ja elokuvateattereiden arvonlisäveroa leikataan, jotta ihmiset saisivat rahaa uudelleen - ja säästää 2,4 miljoonaa työpaikkaa (Kuva: Getty)



Vuonna 2008 hallitus esitti talouskriisin jälkeen 12 kuukauden väliaikaisen arvonlisäverokannan alennuksen 15 prosenttiin.

Liverpool-ottelu tänään televisiossa

Liittokansleri suunnittelee vastaavaa leikkausta 15. heinäkuuta - 12. tammikuuta - eli britit saavat kuuden kuukauden alennuksen verosta.

Leikkauksen tavoitteena on lisätä kuluttajien menoja, ja vähittäiskauppiaiden odotetaan siirtävän vähennykset asiakkaille.

Tällä kertaa sitä sovelletaan vieraanvaraisuuden ja matkailun aloihin - eli hotellit, lomapäivät ja ruoka ja alkoholittomat juomat ovat halvempia.

d-päivä 75 vuotta ohi

Sunakin kuuden kuukauden leikkaus vieraanvaraisuudesta ja matkailusta maksaa hallitukselle 4,1 miljardia puntaa, mutta ajatuksena on, että se tukee yrityksiä romahtamiselta ja säästää siten taloutta ja hallituksen rahaa pitkällä aikavälillä.

Saat viimeisimmät neuvot rahasta, uutisia ja apua suoraan postilaatikkoosi - rekisteröidy osoitteessa NEWSAM.co.uk/email

Kuinka paljon se säästää minua?

Hotellit, B&B: t, leirintäalueet ja jopa asuntovaunualueet sisältyvät alennukseen (Kuva: PÄIVITTÄINEN PEILI)

Tilintarkastajien Deloitten veropolitiikan johtaja Daniel Lyons sanoi: ”Verokannan muutos voi merkitä monenlaisia ​​säästöjä kuluttajille. Pariskunnan aterian, joka maksaa 45 puntaa ilman alkoholia, voidaan odottaa säästävän 5,62 puntaa, kun taas 54,50 punnan yhden yön yöpyminen hotellissa perhehuoneessa säästäisi 6,81 puntaa.

'Perhelippu huvipuistoon tai eläintarhaan, joka maksaa 144 puntaa, voi säästää lähes 18 puntaa.'

Säästöjä sovelletaan kuitenkin vain, jos kauppiaat suostuvat siirtämään leikkauksen eteenpäin.

Perinteisesti mikään ei ole pakottanut yritystä alentamaan hintojaan mahdollisen arvonlisäveron leikkauksen mukaisesti, ja jotkut yritykset saattavat houkutella maksamaan erotuksen itse.

Täydellinen luettelo yrityksistä, joissa arvonlisäveroa alennetaan

Ateriat sisältyvät hintaan, mutta alkoholi ei (Kuva: Getty Images/iStockphoto)

Arvonlisäverokantaa alennetaan hotelli- ja matkailualalla, jotta he voivat toipua koronaviruskriisistä.

Valtiovarainministeriön mukaan arvonlisäveron alennuksen odotetaan säästävän kotitalouksia keskimäärin noin 160 puntaa vuodessa.

Sitä sovelletaan ulkona oleviin aterioihin, ulkoilupäiviin ja jopa teatteriesityksiin. Alkoholi ei sisälly arvonlisäveron alennukseen, mutta sitä sovelletaan ravintoloiden, pubien, baarien, kahviloiden elintarvikkeisiin ja alkoholittomiin juomiin, mukaan lukien takeaway.

  • Ravintolat, kahvilat ja pubit
  • Hotellit, majatalot, täysihoitolat ja vastaavat
  • Loma- ja asuntovaunupuistot ja muut loma -asuntoyritykset veloittavat maksuja telttapaikoista tai leirintäalueista
  • Näyttää
  • Teatterit
  • Sirkukset
  • Messut
  • Huvipuistot
  • Konsertit
  • Museot
  • Eläintarhat
  • Elokuvateatterit
  • Näyttelyt
  • Samanlaisia ​​kulttuuritapahtumia ja tiloja

Katso Myös: