Vegaaniksi ryhtyminen on 'täysin tarpeetonta', tutkijat varoittavat lukujen noustessa pilviin

Tiede

Horoskooppi Huomenna

Sillä aikaa veganismi aiemmin laajalti tuntematon, kasviperäinen ruokavalio sadat tuhannet britit ovat hyväksyneet sen viime vuosina.



Vegaaneja suosivat dokumentit, kuten The Game Changers ja Cowspiracy, ovat vaikuttaneet monien ihmisten päätöksiin luopua eläintuotteista, mutta uudet asiantuntijan neuvot viittaavat siihen, että tämä on 'täysin tarpeetonta'.



Tällä viikolla Lontoossa pidetyssä paneelissa useat asiantuntijat väittivät lihan syömisen eduista.



Professori Mike Coffey Scotland's Rural Collegesta sanoi: On täysin tarpeetonta ryhtyä vegaaniksi.

Jos kaikki ryhtyisivät vegaaneihin, se olisi tuhoisaa Yhdistyneen kuningaskunnan ympäristölle. Ruokaa varten kasvatetut eläimet lisäävät luonnon monimuotoisuutta.

(Kuva: Getty)



prinssi William, Cambridgen herttua

Samaan aikaan Edinburghin yliopiston Global Academy Agriculture and Food Securityn johtaja, professori Geoff Simm väitti, että karjankasvattajien 'demonisointi' on epäreilua.

Hän sanoi, että mielestäni (karjankasvattajat) tuntevat olevansa demonisoitu. Usein väitetään, että vegaaniksi ryhtyminen minimoisi maankäytön, ja tehdyt mallinnustutkimukset osoittavat, että näin ei ole.



Katsomme, että vaikka kotieläintuotannosta aiheutuu useita taloudellisia, sosiaalisia ja ympäristöön liittyviä kustannuksia ja hyötyjä, kustannuksiin on ehkä kiinnitetty viime aikoina paljon enemmän huomiota kuin joihinkin hyötyihin.

Videota ladataanVideo ei saatavillaKlikkaa pelataksesi Napauta Pelataksesi Video toistetaan automaattisesti pian8PeruuttaaPelaa nyt
Ruokatarinoita

Lihalla on valtavat sosiaaliset edut. Se on tärkeä ravinnon proteiinin, energian, erittäin biosaatavien hivenravinteiden lähde, pienilläkin määrillä eläinperäistä ruokaa on todella tärkeä vaikutus lasten kehitykseen, kehitysmaissa kognitiiviseen ja fyysiseen kehitykseen ja ne ovat todella tärkeitä.

Asiantuntijoiden neuvot tulevat veganismiin kääntyvien ihmisten tulvassa.

Mukaan Vegaaniyhdistys Yhdistyneessä kuningaskunnassa on tällä hetkellä yli 600 000 vegaania – nelinkertainen määrä vuonna 2014.

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: