Vodafone lisäsi juuri ylimääräiset 12 puntaa miljoonaan laskuun - ja asiakkaat ovat täysin raivoissaan

Vodafone Group Plc

Horoskooppi Huomenna

Oletko huomannut tämän maksun laskussasi?(Kuva: AFP)



Matkapuhelinjätti Vodafone on lisännyt 1 punnan kuukausimaksun miljoonalle asiakkaalle & apos; laskut - ja ihmiset ovat täysin raivoissaan.



Lisämaksu, joka koskee kaikkia, jotka ovat tehneet sopimuksen helmikuun 2017 jälkeen, lisää miljoonan punnan lisäarvion yrityksen vuositulokseen ja jättää asiakkaille 12 puntaa vuodessa - tai 24 puntaa 24 kuukauden sopimuksen jälkeen - huonompaan tilanteeseen .



Vodafone sanoi, että vapaaehtoinen maksu on lisätty suojaamaan asiakkaita haitallisilta verkkosivustoilta, joita he voivat napsauttaa Internetin selaamisen aikana.

lily allen scarne puuvillaa

Ohjelmistoa - nimeltään Secure Net - mainostetaan ilmaisena kolmen kuukauden kokeilujaksona & apos; Vodafoneen liittymishetkellä, mutta sen jälkeen se siirtyy kuukausimaksuun.

Asiakkaat ovat kuitenkin raivoissaan - monet väittivät, etteivät he tienneet olleensa kokonaan valittuna - kun taas toiset olivat unohtaneet 12 punnan vuosimaksun, joka peritään ilmaisen kokeilujakson lopussa. Ohjelmiston peruuttaminen kestää myös 24 tuntia.



Secure Net on valinnainen palvelu, jonka sopimusasiakkaat voivat ottaa käyttöön suojatakseen laitteitaan Internetissä.

Vodafonen mukaan asiakkaille olisi pitänyt ilmoittaa maksu suullisesti Vodafoneen liittymisen yhteydessä sivuliikkeessä - näin ei kuitenkaan näytä tapahtuneen.



uusi hämähäkki Isossa-Britanniassa

Lisäksi jos ostat sopimuksen verkossa, 1 punnan maksua ei mainita hinnoittelun pääkohdissa tai sen täydellisessä hinnastossa.

Sen sijaan, kun napsautat haluamaasi sopimusta, sinulle kerrotaan, että tarjouksesi sisältää kolmen kuukauden ilmaisen Secure Net -kokeilujakson.

Vodafone sanoi, että järjestelmän käyttäjien olisi pitänyt saada tekstiviesti 24 tunnin kuluessa rekisteröitymisestä ja mahdollisuus kieltäytyä. Tätä seuraa vielä neljä tekstiviesti -ilmoitusta oikeudenkäynnin aikana.

Vihaiset asiakkaat kuitenkin väittävät, etteivät he olleet tietoisia näistä piilotetuista & apos; maksuja.

Lue lisää

Kuluttajien oikeudet
Oikeutesi pääkadun hyvitykseen Kuinka valittaa palkkapäivälainasta Matkapuhelinsopimukset - oikeutesi Huonot arviot - kuinka saada hyvitys

Mitä nyt tapahtuu?

Vodafone, jolla on 18 miljoonaa brittiläistä asiakasta, sanoi, että noin miljoona käyttäjää on tällä hetkellä tilannut Secure Net -ohjelmiston - joista 70% on & quot; päättänyt & apos; jatkaa ilmaisen kokeilun jälkeen.

Tietoliikennevalvoja Ofcom ilmoitti aikovansa nyt tutkia, tekikö Vodafone riittävän selkeät maksut myyntipisteessä.

Vodafone lisäsi myös, että se antaisi henkilöstölle lisäkoulutusta ja tarkistaisi sanamuotonsa verkkosivustollaan.

mikä on keski-ikä

Vodafone -tiedottaja sanoi: 'Secure Net on lueteltu, jos se sisältyy suunnitelmaan ja linkki lisätietoihin. Tarkistamme tämän nähdäksemme, onko olemassa tapoja parantaa asiakaskokemusta.

- Kuten minkä tahansa uuden palvelun kohdalla, pyrimme edelleen parantamaan myyntiprosessia ja itse palvelua.

'Kaupat on koulutettu ilmoittamaan asiakkaille kokeilusta ja sen jälkeisestä maksusta. Tarjoamme heille päivityksen varmistaaksemme, että tämä tapahtuu kaikissa tapauksissa. ''

Ofcomin tiedottaja lisäsi: & nbsp; Odotamme asiakkaita kohdeltavan oikeudenmukaisesti ja mahdolliset lisämaksut selvennetään myyntipisteessä - joko myymälässä tai verkossa. Keskustelemme tästä prosessista Vodafonen kanssa.

'Jos asiakas ei saanut tietoonsa Secure Net -kokeilun ehtoja myyntipisteessä tai hän ei saanut tervetuliaispaketissaan olevia tietoja ja tekstiä, hänen pitäisi tehdä valitus suoraan Vodafonelle.' '

Michelle Kegan ennen ja jälkeen

Vaikuttaako sopimukseeni?

On vain yksi tapa saada selville (Kuva: sekoita kuvia)

Jos olet Vodafone -asiakas ja liityit helmikuun 2017 jälkeen, sinua on ehkä laskutettu.

Ota selvää soittamalla tai kirjautumalla sisään verkossa nähdäksesi eritellyn laskusi-tässä kerrotaan kaikki lisäosat. palvelut, joihin olet rekisteröitynyt.

Jos et tiennyt, että olet valinnut Secure Net -palvelun, ota yhteyttä Vodafoneen valittaaksesi ja pyytääksesi hyvitystä.

Voit tehdä sen soittamalla 0333 304 0191 tai 191 Vodafone -matkapuhelimesta (ilmaiseksi). Vaihtoehtoisesti voit ottaa heihin yhteyttä heidän kauttaan live chat -tiimi .

Katso Myös: