3 apinarokko-oiretta kasvoista - 'näppylöitä' suu- ja kurkkuvaurioihin

Terveys

Horoskooppi Huomenna

Apinarokko löydettiin ensimmäisen kerran 1950-luvun lopulla , mutta sen jälkeen on merkkejä siitä, että se on kokenut viime aikoina muutoksia, jotka ovat mahdollistaneet sen kulkemisen ihmisten välillä helpommin.



Toukokuusta 2022 lähtien on raportoitu useita epidemioita Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Australiassa, Manner-Euroopassa ja Kanadassa.



Terveysviranomaiset sanovat, että ihmisten tulisi välttää läheistä henkilökohtaista kontaktia jonkun kanssa, jolla on erityisiä oireita ihottuma .



Tämä apinarokko ihottuman tiedetään ilmestyvän ensin kasvoille, ja sen on kuvattu muistuttavan näppylöitä ja muita kasvojen oireita, joista on syytä olla tietoinen.

Apinarokon ensimmäiset oireet

  Ihottuma on merkki apinarokosta
Ihottumat ja ihovauriot voivat viitata apinarokko-infektioon ( Kuva: Getty Images/iStockphoto)

Viimeaikaisten tietojen mukaan NHS päivitykset, Yhdistyneessä kuningaskunnassa on ollut 2 432 tapausta, mikä on 224 enemmän kuin 21. heinäkuuta.

Center for Disease Control and Prevention (CDC) kannustaa kaikkia, joille kehittyy 'uusi, selittämätön ihottuma' johonkin kehon osaan, hakeutumaan välittömästi lääkärin hoitoon ja välttämään kosketusta muihin.



Apinarokon oireet ovat samanlaisia ​​kuin isorokon, mukaan lukien kuume, päänsäryt , lihaskivut, vilunväristykset uupumus ja näppylöitä muistuttava ihottuma.

'Ihottuma alkoi tyypillisesti kasvoista ja levisi monille kehon alueille', sanoo American Academy of Dermatology Association.



Terveyssivusto jatkoi: ”Ihmisten iholla oli tavallisesti 10–150 rokkon kaltaista kyhmyä.

'Joillekin ihmisille kehittyi yli 200 näppyä.'

Maailman terveysjärjestön (WHO) isorokkosihteeristön Rosamund Lewisin mukaan ihottuma alkaa punaisena värjäytymisenä iholla.

  Kasvoista löytyi monkepoxin merkkejä
Kasvojen oireet varoittavat monkepox-infektiosta ( Kuva: Getty Images)

Se alkaa yleensä kasvoista ja etenee sitten käsiin ja jalkoihin, sitten käsiin ja jalkoihin ja sitten muuhun kehoon.

Tämä vaihe kestää myös yhdestä kahteen päivää.

Seuraavaksi tulevat näppylät, jolloin ihottuma kohoaa iholla tasaisen sijaan ja kestää myös yhdestä kahteen päivää.

Yhdessä BMJ:ssä julkaistussa tutkimuksessa tarkasteltiin 197 osallistujaa, jotka kaikki olivat osoittaneet positiivisia apinarokkotestejä.

  Monkepoxin ensimmäiset merkit
Kuume on yleinen apinarokon varhaisvaroitusoire ( Kuva: Getty Images)

Kaikilla osallistujilla oli iho- tai limakalvovaurioita ainoana oireena.

Näiden vaurioiden havaittiin sijaitsevan sukuelinten ja peräaukon alueella sekä suussa ja kurkussa ja sen ympärillä.

Nämä peräaukon ja sukuelinten ympärillä olevat ihottumat eivät aina olleet levinneet muihin kehon osiin, ja ne ilmenivät usein ennen oireita, kuten kuumetta, tutkijat huomauttivat.

NHS lisäsi: 'Sinun tulee ottaa yhteyttä seksuaaliterveysklinikallesi, jos sinulla on ihottumaa, johon liittyy rakkuloita, peräaukon kipua tai verenvuotoa pohjasta ja sinulla on jompikumpi:

  • Ollut läheisessä kosketuksessa, mukaan lukien seksuaalinen kontakti, jonkun kanssa, jolla on tai saattaa olla apinarokko (vaikka häntä ei olisi vielä testattu) viimeisen kolmen viikon aikana.
  • Hänellä oli yksi tai useampi uusi seksikumppani viimeisen kolmen viikon aikana.
  • Ollut Länsi- tai Keski-Afrikassa viimeisen kolmen viikon aikana.

Kansallinen terveysviranomainen lisäsi: 'Pysy kotona ja vältä läheistä kontaktia muiden ihmisten kanssa, mukaan lukien pyyhkeiden tai vuodevaatteiden jakaminen, kunnes sinulle on kerrottu, mitä tehdä.'

Katso Myös: