Amazon Prime Day -varoitus '2300' väärennettyä verkkosivustoa, jotka on luotu huijausasiakkaille

Amazon Prime Day

Horoskooppi Huomenna

Amazon Prime Day alkaa tänään ja kestää 48 tuntia

Amazon Prime Day alkaa tänään ja kestää 48 tuntia(Kuva: NurPhoto Getty Imagesin kautta)



Robert sullivan (judoka)

Amazon -ostajia kehotetaan varomaan väärennettyjä verkkosivustoja, jotka huijarit ovat perustaneet etukäteen Prime Day .



Petosasiantuntijoiden mukaan pelkästään viimeisten 30 päivän aikana on rekisteröity 2300 uutta verkkosivustoa, joiden tarkoituksena on esiintyä Amazonina.



Tämä merkitsee huikeaa 10 prosentin lisäystä edelliseen Amazon Prime Day myynti lokakuussa 2020, IT -ohjelmistoyrityksen Check Pointin mukaan.

Väärennetyt verkkosivustot vaihtelevat ulkonäöltään, mutta niissä on usein Amazon -logo, jotta ne näyttäisivät laillisilta.

Eräässä yleisessä esimerkissä asiakkaaseen otetaan yhteyttä sähköpostitse ja häntä pyydetään vahvistamaan tilinsä. Tämä vie heidät vilpilliselle Amazon -sivustolle, jossa heitä pyydetään antamaan tietonsa.



Asiantuntijat sanovat, että väärennettyjen sivustojen yleisiä merkkejä, joita kannattaa varoa, ovat 'liian hyviä ollakseen totta' -tarjouksia - kuten huippunimikkeitä, jotka on vähennetty merkittävästi uskomattoman alhaiseen määrään - ja verkkosivustot, jotka väittävät sinun voittaneen palkinnon.

Esimerkki väärennetystä sähköpostista, jonka on lähettänyt joku, joka teeskentelee olevansa Amazon

Esimerkki väärennetystä sähköpostista, jonka on lähettänyt joku, joka teeskentelee olevansa Amazon



Voit yleensä havaita epäselvän verkkosivuston tarkistamalla URL -osoitteen tai etsimällä mitään, mikä ei näytä aivan oikealta, kuten kirjoitus- ja kielioppivirheet.

Prime Day järjestetään vuosittain, ja miljoonien esineiden hinnat ovat alennettuja vain rajoitetun ajan, mukaan lukien sähkölaitteet ja lelut päivittäisiin taloustavaroihin.

Myynti alkoi tänään (maanantaina 21. kesäkuuta) ja kestää 48 tuntia ja päättyy tiistaina 22. kesäkuuta keskiyöllä - voit Seuraa live -blogiamme tapahtumasta täältä .

Mutta kun huijarit ovat täydessä vauhdissa, asiakkaita muistutetaan, etteivät ne joudu petosten uhreiksi, jotka haluavat hyödyntää edullisia metsästäjiä.

Cifasin petostiedustelupäällikkö Amber Burridge sanoi: Rikolliset yrittävät hyödyntää vuosittaista Amazon Prime Day -tapahtumaa ja houkutella kuluttajia luovuttamaan henkilökohtaiset ja taloudelliset tiedot.

Tapahtuma on suunniteltu tarjoamaan kuluttajille tarjouksia uusimmista tuotemerkeistä ja tuotteista, mikä tarkoittaa, että rikollisten yritykset huijata pahaa -aavistamattomia kuluttajia näyttävät aidommilta.

Kuluttajien on oltava varuillaan, kun he napsauttavat linkkejä tai mainoksia.

Yksinkertaisten henkilötietojen, kuten nimen, syntymäajan ja osoitteen, antaminen rikollisille voi johtaa henkilöllisyyspetoksen uhreihin.

Prime Day -päivän lähestyessä on perustettu tuhansia väärennettyjä Amazon-verkkosivustoja

Prime Day -päivän lähestyessä on perustettu tuhansia väärennettyjä Amazon-verkkosivustoja (Kuva: Getty)

Kuinka havaita väärennetyt Amazon -sivustot

Amazon Sivustollaan on seuraavat vinkit, jotka auttavat pitämään sinut turvassa Prime Dayn aikana.

Linkit laillisille Amazon -verkkosivustoille alkavat aina osoitteella https://www.amazon.co.uk tai vastaavalla, jos käyt kansainvälisellä Amazon -sivustolla.

Jos esimerkiksi katselet ranskalaista Amazon -verkkosivustoa, osoite alkaa https://www.amazon.fr.

Todellisissa Amazon -verkkosivustoissa on myös piste ennen 'amazon.co.uk', kuten https: //www.'something'.amazon.co.uk tai 'jotain' .amazon.co.uk.

Pistettä edeltävä sanamuoto ei koskaan ole IP -osoite, kuten http://123.456.789.123/amazon.co.uk.

Laillinen Amazon UK -verkkosivusto

Laillinen Amazon UK -verkkosivusto

Jos verkkosivusto näyttää epäilyttävältä, tarkista yllä olevien vinkkien avulla, onko se todellinen Amazon -sivusto.

Tärkeintä - älä luovuta käteistä tai henkilökohtaisia ​​tietoja ennen kuin olet varma, että se on turvassa.

Ray Walsh, ProPrivacyn digitaalisen yksityisyyden asiantuntija, sanoi: ”Prime -päivän aikana linkit Amazonin verkkosivuston väärennettyihin versioihin voivat onnistuneesti huijata ihmisiä, joten on tärkeää, että kuluttajat pysyvät vierailulla virallisella Prime -verkkosivustolla selaimessaan.

'Ota kaikki mahdolliset varotoimet, äläkä huijaa seuraamaan linkkejä, jotka voivat johtaa sinut haitallisille verkkosivustoille, jotka on suunniteltu varastamaan tietosi tai saastuttamaan sinut haittaohjelmilla.'

Kuinka havaita väärennetyt sähköpostit ja puhelut Amazonista

Amazonin sähköpostit tulevat aina osoitteesta, joka päättyy @amazon.co.uk, jos ne ostetaan Ison-Britannian verkkosivustolta.

Jos ostit jotain toiselta Amazonin kansainväliseltä verkkosivustolta, sähköpostiosoitteen pitäisi heijastaa maata, josta ostit tuotteen.

Esimerkiksi @amazon.de Tanskasta tuleville tilauksille.

Huomaa, että Amazon ei koskaan pyydä henkilökohtaisia ​​tietoja tai salasanoja sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Erityisesti Amazon sanoo, että useimmat huijaussähköpostit tai tekstiviestit väittävät virheellisesti, että tililläsi on ongelma - joten ole varovainen tällaisten kirjeenvaihtojen suhteen.

Mitä tulee soittamiseen, vähittäiskaupan jättiläinen sanoo, että se ei koskaan pyydä maksua tai tarjoa sinulle hyvitystä, jota et odottanut puhelimessa.

Sinua ei myöskään pyydetä suorittamaan maksua Amazonin virallisen verkkosivuston ulkopuolella, tai sinulta kysytään, voiko joku hallita tietokonettasi tai laitettasi.

Walsh jatkoi: 'Käyttäjien on oltava äärimmäisen varovaisia ​​kaikista Amazonista tulevista viesteistä, koska ne voivat olla väärennettyjä.

'Katso tarkasti lähettäjän osoite ja muista, että Amazon ei koskaan kysy sinulta salasanaasi, taloudellisia tietoja tai anna kertaluonteista salasanaa muualla kuin kirjautumisportaalissa.

'' Jokaisen, joka lähestyy Amazonista teeskentelevää, on muistettava, että Amazonin työntekijät eivät koskaan pyydä hallitsemaan tietokonettasi etäkäyttöohjelman avulla. ''

11 enkelinumeron merkitys

Kuinka ilmoittaa petoksesta

Jos olet joutunut huijauksen uhriksi, ilmoita siitä Toiminta Petos verkossa tai soittamalla 0300 123 2040.

Sen puhelinlinjat ovat avoinna maanantaista perjantaihin klo 8–20.

Sinun pitäisi myös ilmoittaa siitä pankillesi välittömästi - mitä nopeammin kerrot heille, sitä suuremmat mahdollisuudet heillä on pysäyttää huijari.

Ilmoita lopuksi petoksista alustalle, jolla he ottivat sinuun yhteyttä.

Jos olet huolissasi, että Amazon -tilisi voi olla vaarassa, jälleenmyyjällä on vinkkejä sen verkkosivuilla suojaamaan tietojasi.

Katso Myös: