B&Q: n omistaja suunnittelee kirveen 15 myymälään - ja myös Screwfix on linjalla

Pääkatu

Horoskooppi Huomenna

(Kuva: Bloomberg)



B&Q: n omistaja Kingfisher on varoittanut harkitsevansa 15 myymälän siirtämistä 19 Screwfix -sulkemisen päälle Saksassa samalla kun ilmoittaa palkkaavansa pomo Veronique Lauryn seuraajan.



Se tulee vain kuukausien kuluttua kymmeniä Homebasen sulkemisia - sen jälkeen kun omistaja Hilco Capital, joka osti ketjun yhdellä punnalla, ryhtyi yrityksen vapaaehtoiseen järjestelyyn viime elokuussa.



Kingfisher sanoi, että 15 heikosti toimivaa myymälää on tarkoitus sulkea seuraavan kahden vuoden aikana - näistä 11 on Ranskassa ja neljä B&Q -konttoria Isossa -Britanniassa ja Romaniassa.

Ja vaikka se vähentää Screwfix -läsnäoloa Saksassa, laajentaminen on kortteja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Vuosien 2019 ja 2020 aikana ketju laajentaa myymäläsuunnitelmaansa, ja se kohdistuu 800 myymälään Isossa -Britanniassa.



Muutoksista puhuttaessa julkilausumassa sanottiin: '' Vaikka suurin osa salkkujemme myymälöistä tuottaa tyydyttävää pääoman tuottoa, tietyt myymälät ovat tappiollisia ja saavuttavat alhaisen tuoton.

Iso-Britannian suurimmat perhe-etuudet

'Tämän seurauksena harkitsemme 15 myymälän sulkemista koko liiketoiminnassa seuraavan kahden vuoden aikana. Nämä myymälät ovat yhdistelmä omistettuja ja vuokrattuja kiinteistöjä, ja arvioidut käteiskustannukset poistumisesta odotetaan katettavan omistamien myymälöiden myyntituotoilla.



Screwfix lopetetaan asteittain Saksassa - mutta suunnitelmissa on avata useita uusia myymälöitä Yhdistyneessä kuningaskunnassa (Kuva: Gwent Gazette)

”Keskittyminen markkinoille, joilla olemme tai voimme olla johtavia: Kolmannella neljänneksellä julkistimme strategisen päätöksen poistua Venäjältä ja Iberiasta keskittyäksemme markkinoille, joilla meillä on tai voimme saavuttaa markkinajohtajan aseman.

- Nämä poistumisprosessit ovat käynnissä. Lisäksi olemme päättäneet sulkea kaikki 19 Screwfix Germany -myymäläämme säilyttäen kuitenkin online -läsnäolomme. Näiden myyntipisteiden odotetaan sulkeutuvan 19/20.

Kingfisher ilmoitti, että voitto ennen veroja laski 52,8% ja oli 322 miljoonaa puntaa 31.1.

Taustalla ja poistamalla kiinteistöjen kertaluonteiset kulut, voitto ennen veroja laski 13% 693 miljoonaan puntaan.

Puhuessaan pomo Veronique Lauryn eroamisesta puheenjohtaja Andy Cosslett sanoi: '' Vero on ollut voimakas liiketoiminnan johtaja ja liikkeellepaneva voima suunnitelmassamme muuttaa Kingfisher yhtenäisemmäksi ja innovatiivisemmaksi liiketoiminnaksi. ''

Laury on kohdannut kasvavia paineita sen jälkeen, kun konserni on kärsinyt voittojen ja myynnin laskusta huolimatta hänen ponnisteluistaan ​​vuonna 2016 käynnistetyn viisivuotisen muutossuunnitelman mukaisesti.

Kingfisher kertoi aloittaneensa perintösuunnittelun, mutta ei ole vielä asettanut lähtöpäivää ja vahvisti pysyvänsä tehtävässään, kunnes seuraaja on nimitetty.

”Tämä vuosi merkitsee muutosta muutosmatkallamme, joka on nyt saavuttanut kriittisen massan. Olemme alkaneet nähdä selviä todisteita siitä, että voimme luoda asiakkaillemme tehokkaan ja eriytetyn kodinparannuskokemuksen, joka muuttaa kannattavaksi kasvuksi jatkossa ', hän lisäsi.

'Olemme nyt siirtymässä uuteen vaiheeseen, jossa voimme hyödyntää enemmän hyödyt panoksemme kovasta työstä, ja siksi on oikea aika aloittaa perintöprosessi.'

'' Vero on tuonut liiketoimintaan suuren vision, ja haluan käyttää tilaisuuden hyväkseni kiittää häntä kaikesta hänen kovasta työstään ja intohimostaan ​​sekä hänen jatkuvasta sitoutumisestaan ​​muuttaa Kingfisher liiketoiminnaksi, jolla on vahvempi perusta kestävälle kasvulle. ''

lilja ruusu depp timothy chalamet

Kingfisherillä on lähes 24 600 työntekijää Isossa -Britanniassa ja Irlannissa ja yli 61 500 henkilöä.

Lue lisää

Parhaat rahatarinat
Morrisons myy pääsiäismunia hintaan 25 p Lomautuspäivä vahvistettu KFC avaa jälleen 100 myymälää toimitettavaksi Supermarkettien toimitusoikeudet selitetty

Katso Myös: