Kolikkoasiantuntijat jäivät hämmentyneiksi, kun 50p myi 63 000 puntaa eBayssa - 6 miljoonaa enemmän

Royal Mint

Horoskooppi Huomenna

50p: n kolikko on juuri vaihtanut kätensä 63 100 puntaa, ja liikkeessä on vielä 6,7 miljoonaa.



Kolikko, joka julkaistiin vuonna 2016 950 vuoden kuluttua Hastingsin taistelusta, noteerattiin eBayssa 15. kesäkuuta ja on sittemmin vaihtanut käsiä 126 000 -kertaiseksi nimellisarvoonsa nähden.



konditoria valerie myymälöiden sulkemiset

Asiantuntijat hämmästyivät - monet sanovat, että se ei ole edes 'harvinainen' painos.



Hastingsin taistelun 50p -kolikon takaosan loi suunnittelija John Bergdahl neljä vuotta sitten.

Siinä on kuningas Haroldin piirustus ja nuoli hänen silmänsä läpi, otettu Bayeux -kuvakudoksesta.

Se luotiin muistamaan päivää, jolloin kuningas Harold II voitti William Valloittaja, mikä johti normannien valloittamaan Englannin.



Mutta kun niitä on liikkeellä yli 6 miljoonaa, ne eivät ole harvinaisimpia - Kew Gardens -kolikko pitää tätä arvoa edelleen, ja sitä on liikkeellä vain 210 000.

Se on tällä hetkellä toisella sijalla ChangeCheckerin niukkuusindeksiasteikolla Paddington Bearin asemalla ja Roger Bannisterin 50p -kolikoiden rinnalla.



Sen arvo on kuitenkin noussut kaksi vuotta sitten, kun sitä pidettiin 25. harvinaisimpana 50p: nä, joka on tällä hetkellä liikkeessä.

Mikä tekee siitä niin harvinaisen?

Hastingsin taistelun 50p -kolikon takaosan on suunnitellut John Bergdahl ja se on saanut inspiraationsa Bayeux -kuvakudoksesta (Kuva: PA)

50p: n kolikko, jonka myyjä myöntää, että se on ollut liikkeessä useita vuosia, listattiin 1500 euron alkutarjouksella, joka nousi nopeasti 61 100 puntaan 10 päivässä.

'* ERITTÄIN harvinainen ja kierrätetty* Kerättävissä 2016 Battle of Hastings 1066 50p kolikko' ', listaus selitti.

Huutokaupan päättyessä kolikko oli kerännyt 41 tarjousta.

Harry tyylit olivia wilde

Jos muutoksessasi on jokin näistä haitoista, saatat pystyä vaihtamaan sen verkossa omaisuudesta riippuen sen laadusta ja aitoudesta - vaikka asiantuntijat sanovat, että se ei ole harvinaisin viisikymmentä penniä - ja siellä eBayssa on paljon muita vastaavia listauksia vain 2 puntaa.

Asiantuntijoiden mukaan sen suosion äkillinen nousu voi johtua ihmisistä, jotka käyttävät pandemian vuoksi vähemmän rahaa.

chris love saaren suihku

'Kolikoiden arvot vaihtelevat aina silloin tällöin, ja voi olla, että 50 pisteen kysyntä on noussut, koska näemme nykyään vähemmän muutoksia koronaviruksen vuoksi', Alexandra Fiddons kolikkoasiantuntija ChangeCheckerista kertoi NEWSAM Money -lehdelle.

”Niillä, joilla on historialliset vuosipäivät, menee yleensä paremmin keräilijöiden keskuudessa - ja tämä herätti selkeän hinnoittelusodan.

'Tästä huolimatta eBayssa myydään muita Battle of Hastings 50p -kolikoita hintaan 2 puntaa, joten tee tutkimuksesi.'

Alexandra sanoo, että ei ole epätavallista, että kolikko yhtäkkiä nousee taivaankappaleeseen. arvoltaan, vaikka nämä tapaukset ovat yleensä harvinaisia.

Meillä on usein satunnaisia ​​kolikoita, joiden emme odota saavan niin paljon pois, että joskus ne vain nousevat taivaalle. Se voisi olla selitys tässä ', hän sanoi.

Tiedämme, että tämä ei ole halutuin 50p liikkeessä. Nämä ovat Kew Gardens- tai Jemima Puddleduck -versioita.

'Jos sinulla on sellainen ja haluat listata sen, toisin kuin tämä listaus, kiertämättömät kolikot myyvät tilastollisesti paremmin.'

Minulla on yksi näistä kolikoista - myydäänkö se omaisuudesta?

Asiantuntijoiden mukaan ei ole mitään tietoa siitä, milloin kolikon arvo nousee yhtäkkiä (Kuva: Getty)

Tietenkin, vaikka jokin näistä kolikoista ilmestyisi muutokseen ja päätät listata sen verkossa, sen ei taata myyvän samaan hintaan.

Pari vuotta sitten yksi oli listattu 5 miljoonalla punnalla eBayssa - on sanomattakin selvää, että se ei myynyt.

CoinHunterin arvion mukaan tämän kolikon arvo on noin 12,99 puntaa, kun taas muiden Battle of Hastings 50p -pisteiden hinta on 3–10 puntaa.

Jos luulet, että sinulla on arvokas kolikko, on parasta pyytää Royal Mintia tarkistamaan, että se on aito.

milloin on kybermaanantai 2020

Vaikka se ei pysty kertomaan, kuinka arvokas se on, se voi antaa sinulle kirjeen aitouden vahvistamiseksi.

Luuletko, että muutoksessasi voi olla harvinainen kolikko? Katso oppaamme harvinaisia ​​50p kolikoita ja muut erikoisnimikkeitä täällä .

Katso Myös: