Isä saa elämänmuutoksen PPI-voiton 20 vuotta HSBC: n väärin myydyn lainan jälkeen

Hsbc

Horoskooppi Huomenna

Huolestunut nuori mies

Petelle kerrottiin, että hänen lainansa hyväksytään, jos hän ottaa kannen pois [arkistokuva](Kuva: Getty)



Mies, joka myi väärin maksuvakuutuksen asuessaan vielä vanhempiensa luona 18-vuotiaana, on juuri ostanut ensimmäisen perheasuntonsa saatuaan 6500 punnan voiton yli kaksi vuosikymmentä myöhemmin.



Pete, nyt 38 -vuotias, otti lainan teini -ikäisenä auttaakseen velkojensa maksamisessa ja ensimmäisen autonsa ostamisessa.



'Olin ensimmäisessä työpaikassa yliopiston ulkopuolella ja asuin edelleen vanhempieni kanssa', hän kertoi NEWSAM Money -lehdelle.

'Ajoin siskoni vanhaa autoa, mutta halusin oman, ja otin 15 000 punnan lainan sen kattamiseksi sekä joitakin kerättyjä luottokorttivelkoja.

'Laina oli HSBC: llä, jolla minulla oli tuolloin tilini', nyt kahden lapsen isä sanoi.



Kuitenkin, kuten monet ihmiset, jotka myivät väärin myytyjä PPI -tuotteita, Pete sanoi, että lainanantaja ei missään vaiheessa selittänyt, mikä vakuutus oli - väittäen sen sijaan, että hänellä olisi paremmat mahdollisuudet tulla hyväksytyksi, jos hän ottaisi sen.

Se tapahtui puhelimitse, eikä sitä selitetty minulle oikein. Minulle kerrottiin vain, että ikäni vuoksi PPI: n ottaminen antaisi minulle paljon paremman mahdollisuuden saada laina. Se oli noin 80 puntaa lisää kuukaudessa ', hän sanoi.



Pete jatkoi lainanmaksua viisi vuotta, ja PPI lisättiin päälle, mutta tänä vuonna hän tajusi, että hän on saattanut pudota ansaan.

Hehkulamppu hetki

HSBC

HSBC asetti 18-vuotiaan Peten 80 punnan kuukausipolitiikkaan vain kuukausia yliopiston lähdön jälkeen (Kuva: Getty)

Britannian 100 parasta koiraa itv 2019

'Vaimoni Nina ja minä olimme lukeneet lehdistössä artikkeleita PPI: stä aiemmin, mutta vasta tämän vuoden alussa, kun keskustelimme siitä satunnaisesti, tajusin olevani todennäköisesti uhri. Tuolloin meillä molemmilla oli lainoja, mutta kummallakaan ei ollut PPI: tä.

'Hän kertoi minulle, että hänen vanhempansa olivat varoittaneet häntä aiemmin PPI: stä, joten he eivät koskaan maksaneet sitä, mikä sai minut kertomaan hänelle HSBC -lainoistani.

'Kerroin hänelle, että ensimmäiseen lainaani oli liitetty PPI ja että minulle oli tuolloin ilmoitettu, että minulla on suurempi mahdollisuus hyväksyä minut, jos suostun siihen.

'Se oli hehkulamppu hetki, kun tajusin, että olen saattanut myydä väärin, ja päätimme tutkia sitä tarkemmin.'

Pete kaivoi kaikki HSBC -paperinsa ja teki vaatimuksen suoraan lainanantajalta.

'Vaimoni auttoi minua vaatimuksen kanssa. Käytimme ohjeita ja kirjepohjia, jotka löysimme verkosta (voit ladata ne ja muokata niitä omien olosuhteidesi mukaan). Ne ovat hienoja, koska ne tarjoavat myös seurantakirjeitä, jotka kattavat kaikenlaiset pankkien vastaukset.

'' Kun HSBC sai ensimmäisen kirjeeni, en kuullut mitään takaisin ja lähetin seurantakirjeen. Sitten sain vahvistuksen, että he tutkivat tapaustani. Sitten he lähettivät minulle kyselylomakkeen täytettäväksi ja lähetettäväksi takaisin.

'' Olin silloin hermostunut siitä, että he saattavat haluta sulkea tilini, koska olin lukenut muutamia kauhutarinoita verkossa - mutta ne eivät olleet mitään muuta kuin tukevia, ja toistaiseksi pankkitan heidän kanssaan. ''

Pete sanoo nyt, että hänen suurin neuvonsa kaikille on 'mennä suoraan ja käyttää online -resursseja auttamaan sinua'.

- Olin järkyttynyt, kun sain pankilta takaisin 6500 punnan tarjouksen. Laitoimme rahat leimaveroon ensimmäisen asuntomme ostamisesta. Määrä on muuttanut elämäämme. ''

Keskimääräinen voitto on 1 700 puntaa

Tuhannet ihmiset eivät tiedä, että he olisivat edelleen velkaa

Yhdistyneessä kuningaskunnassa myytiin arviolta 64 miljoonaa PPI -vakuutusta - suurin osa 90- ja 00 -luvuilla , Financial Conduct Authorityn (FCA) valvontaviranomaisen lukujen mukaan.

Nämä olivat päällä lainat, asuntolainat, luottokortit ja jopa myymäläkortit joita myytiin väärin pääkatukaupoissa, luetteloyrityksissä, pankeissa, rakennusliikkeissä ja jopa supermarketeissa.

Viimeisimpien tilastojen mukaan kesäkuussa 2019 maksettiin 340,4 miljoonaa puntaa asiakkaille, jotka valittivat tavasta myydä PPI, jolloin tammikuusta 2011 lähtien maksettu summa oli 36 miljardia puntaa.

Keskimääräinen voitto on tällä hetkellä 1 700 puntaa, mutta on ollut yksi tapaus, jossa pienyrittäjä on saanut takaisin 247 000 puntaa. Tällä hetkellä noin 10 miljardia puntaa on lunastamatta.

Nyt on viimeinen tilaisuutesi esittää vaatimus ennen skandaalin päättymistä 29. elokuuta 2019.

Emma Stranack, Financial Conduct Authority, sanoi: ”Meillä kaikilla on kiireinen elämä, ja FCA on valmis viime hetken tiedusteluihin. Olemme pidentäneet PPI -neuvontapuhelimemme aukioloaikoja arki -iltaisin klo 20.00 ja lauantaisin klo 17.00, jotta voimme tarjota lisätukea kuluttajille, ja olemme käytettävissä puheluina maanantaina. Loppujen lopuksi emme halua Yhdistyneen kuningaskunnan yleisön menettävän mahdollisuuttaan päättää.

'Jos siis luulet, että sinulla olisi ollut luottotiedot PPI -politiikkaan - erityisesti 90- tai 00 -luvulla - nyt on aika ottaa yhteyttä palveluntarjoajaasi. Sinun on lähetettävä hakemuksesi viimeistään 29. elokuuta, tai et voi vaatia rahaa takaisin PPI: lle. ''

Itse politiikan korvaamisen lisäksi tuhansille ihmisille voidaan myös maksaa palautuksia tapauksissa, joissa palveluntarjoaja on ansainnut korkean palkkion PPI: n myynnistä, jota ei tuolloin selvennetty. Tämä tunnetaan nimellä Plevinin sääntö .

Näiden ohjeiden mukaan, jos yli 50% PPI -kustannuksistasi meni palkkioksi lainanantajalle eikä tätä selitetty sinulle, maksat ylimääräiset korot.

Asianajajat uskovat kuitenkin, että kantajat voivat myös olla velkaa 'epäoikeudenmukaisista' eikä vain 'väärin myyty' & apos; politiikkaa.

'Olemme äskettäin käsitelleet merkittävää tapausta, jossa yksi kantaja sai 3594,71 puntaa Welcome Financial Servicesiltä sen jälkeen, kun tuomioistuin katsoi, että hänellä oli oikeus PPI: hen ja maksettuihin korkoihin sekä koko välittäjän ottama palkkio, '' yksi asianajaja APJ Solicitors -yrityksessä Glyn Taylor kertoi NEWSAM Money -lehdelle.

'' Akhtarin tapaus on tärkeä, koska se osoittaa, että asiakkaat voivat riita -asioiden kautta periä takaisin PPI -palkkion, jos tuomioistuin katsoo, että suhde oli epäoikeudenmukainen (eikä myyty väärin), ja mikä tärkeintä - jos välittäjä järjesti lainan - julkistamaton välittäjälle maksetut palkkiot voidaan myös periä takaisin.

”Tässä tapauksessa komissio, joka vastasi lähes koko politiikasta, ylitti epäoikeudenmukaisten suhteiden käännekohdan ja tilintarkastustuomioistuin teki oikean päätöksen.

Kuluttajat, jotka eivät ole valittaneet palveluntarjoajalleen 29. elokuuta 2019 mennessä, eivät voi vaatia rahaa takaisin PPI: stä.

Verkkosivustot, kuten Mikä? ja MoneySavingExpert tarjoavat ilmaisia ​​lomakkeita, jotka auttavat sinua tekemään nämä vaatimukset, jotta vältyt kalliilta korvausvaatimuksilta.

julkkikset menevät seurustelemaan seb

FCA: n tuki on saatavilla verkossa tai soittamalla FCA: n neuvontapuhelimeen 0800 101 8800.

Oletko voittanut suuren summan pankiltasi - tai nähnyt painajaisen vaatimalla PPI: tä?

Ota yhteyttä: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk

Katso Myös: