Daniel Ricciardo vaatii massiivisia maksuja McLaren-uran lopettamiseksi Oscar Piastri -fiaskon keskellä

Formula 1

Horoskooppi Huomenna

Daniel Ricciardo on kertonut McLaren antaa hänelle kahdeksannumeroisen palkkion, jos he haluavat korvata hänet Oscar Piastri Raportin mukaan ensi kaudella.



McLaren haluaa korvata australialaisen nuoremmalla maanmiehellään vuodeksi 2023. Piastri ylennettiin kilpailupaikalle Alpine jälkeen Fernando Alonso ilmoitti lähtevänsä Aston Martin , mutta Formula 2 mestarilla on muita suunnitelmia F1 debyytti.



Sen sijaan, että pysyisi Enstonen asussa, Piastri haluaa liittyä McLarenille – hänen managerinsa neuvottelema tilaisuus Mark Webber . Mutta Ricciardolle on taattu vielä vähintään yksi vuosi tämän jälkeen nykyisellä sopimuksella, ja hän on päättänyt huolehtia siitä sopimuksesta - tai ainakin saada mojova palkkapäivä.



Australialaisen sivuston mukaan Speedcafe , 33-vuotias on ainoa osapuoli, jolla on valta purkaa sopimuksensa, mikä jättää McLarenin tiukkaan. Raportin mukaan Ricciardo on pyytänyt yli 12 miljoonan punnan maksua luopuakseen paikkastaan ​​joukkueessa.

12-vuotiaalla on vauva

Lopullisen maksun odotetaan olevan pienempi, jos molemmat osapuolet pääsevät sopimukseen, mutta Ricciardo ansaitsee silti miljoonia erottuaan syrjään ja antaa Piastrin kilpailla rinnalla. Lando Norris . Ja vaikka hän tekisikin, hänen F1-tulevaisuutensa on todennäköisesti turvallinen useiden joukkueiden odottaessa nousuaan.

Ainakin neljä joukkuetta on ollut yhteydessä Aussien kanssa saadakseen käsityksen hänen aikeistaan ​​viime viikkoina. Yhden heistä uskotaan olevan Alpine, joka harkitsisi Ricciardon tuomista takaisin sarjaan jos he lopulta häviävät Piastrin McLarenille.



 Piastrin kaappaaminen Alpinesta voi maksaa McLarenille miljoonia enemmän kuin he olivat neuvotelleet
Piastrin kaappaaminen Alpinesta voi maksaa McLarenille miljoonia enemmän kuin he olivat neuvotelleet ( Kuva: Getty Images)

'Tarkoitan, että jos tarkastellaan esimerkiksi Fernandoa, hän tulee ja menee, ja uskon, että niin tapahtuu myös muille kuljettajille', sanoi päällikkö Otmar Szafnauer. 'Ja en usko, että se on ongelma ollenkaan. Mielestäni meidän on keskityttävä, kuten sanon, suunnitelmiin, jotka meillä on seuraaville kahdeksalle tai yhdeksälle kilpailulle.

'Meidän on varmistettava, että täydennämme suunnitelmaa parhaalla mahdollisella kuljettajalla, ja meillä on joitain vaihtoehtoja. Ja laitamme parhaan kuljettajan viereen Stephen [Ocon] , jotta voimme edetä kohti sitä, mitä olemme suunnitelleet.'



Mitä tulee Piastriin, koko saaga on asetettu oikeuteen molempien joukkueiden varmuuden vuoksi, että heillä on voimassa oleva sopimus kilpailijan kanssa. Jos Alpine todellakin pystyy todistamaan, että heillä on oikeus nostaa reservinsä kisapaikaksi ensi vuonna, McLaren voi olla koukussa uuteen valtavaan voittoon, jos Piastri päättää rikkoa sopimuksen.

Katso Myös: