EasyJet sulkee Stanstedin, Southendin ja Newcastlen lentoasemien solmukohdat ja erottaa 4500 henkilöä

Easyjet

Horoskooppi Huomenna

Budget -lentoyhtiö easyJet valmistautuu kiristämään 4 500 työntekijää ja sulkemaan pysyvästi kolme Ison -Britannian lentoaseman tukikohtaa osana suurta rakenneuudistusta maailmanlaajuisen koronaviruspandemian jälkeen.



Yhtiön mukaan satoja lentäjärooleja on vaarassa - viralliset neuvottelut alkavat tiistaina.



aamunkoitto ranskalainen laihtuminen

Kuukausi sen jälkeen, kun halpalentoyhtiö varoitti, että sen on ehkä vähennettävä henkilöstön määrää jopa 30%, jotta se voi 'optimoida verkostonsa ja tukikohtansa kriisin seurauksena'.



Matkajätin odotetaan menettävän jopa 4500 työpaikkaa koko verkostossaan, mukaan lukien noin 1900 brittiläistä työntekijää.

EasyJetin toimitusjohtaja Johan Lundgren sanoi: ”Nämä ovat erittäin vaikeita ehdotuksia, joita on esitettävä ennennäkemättömällä ja vaikealla hetkellä lentoyhtiölle ja koko toimialalle.

'Keskitymme tekemään sitä, mikä on oikein yritykselle ja sen pitkän aikavälin terveydelle ja menestykselle, jotta voimme suojella työpaikkoja tulevaisuudessa.'



Noin 80% easyJetin Yhdistyneen kuningaskunnan lentäjistä jää tällä hetkellä lomautetuiksi koronaviruksen työpaikan säilyttämisohjelmasta.

- Valitettavasti heikompi kysyntäympäristö tarkoittaa sitä, että tarvitsemme vähemmän lentokoneita ja vähemmän mahdollisuuksia työskennellä ihmisillemme - olemme sitoutuneet työskentelemään rakentavasti työntekijöidemme edustajien kanssa koko verkostossa tavoitteena minimoida työpaikkojen menetykset mahdollisimman pitkälle, Lundgren jatkoi.



Easyjetin on määrä aloittaa lentonsa uudelleen 1. heinäkuuta (Kuva: PA)

'Nämä ehdotukset eivät heijastele Stanstedin, Southendin ja Newcastlen työntekijöitämme, jotka ovat työskennelleet väsymättä ja ovat täysin sitoutuneet tarjoamaan asiakkailleen erinomaista palvelua.'

Yhtiö ilmoitti nyt ilmoittaneensa kaikille asianomaisille työntekijöille, ja henkilökunta on neuvoteltu tänään.

Se tulee siitä huolimatta, että yritykselle on myönnetty 600 miljoonan punnan laina Ison -Britannian veronmaksajilta hallituksen Covid Corporate Financing Facility -ohjelman puitteissa.

jamie wood ronnie wood

Union Balpa sanoi olevansa järkyttynyt mahdollisten työpaikkojen menetysten koosta, mikä vastaa lähes kolmatta easyJet-lentäjää Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Balpan pääsihteeri Brian Strutton sanoi: ”Tiedämme, että ilmailu on keskellä COVID -kriisiä, ja olimme odottaneet easyJetin ilmoittavan väliaikaisista toimenpiteistä lentoyhtiön auttamiseksi toipumaan.

-Mutta tämä vaikuttaa liialliselta ylireagoinnilta, eikä easyJet löydä lentäjiä, jotka odottavat paluuta, kun toipuminen tapahtuu kahden seuraavan vuoden aikana.

Lentoyhtiö aikoo sulkea Lontoon Southendin, Stanstedin ja Newcastlen tukikohdat osan Yhdistyneen kuningaskunnan toimintojensa uudistuksesta (Kuva: AFP)

Megan Love Island strippari

EasyJet työllistää 2300 lentäjää Isossa -Britanniassa - ja 727 heistä on vaarassa irtisanoa (Kuva: PA)

'' EasyJet maksoi osakkeenomistajille 174 miljoonaa puntaa, teki sopimuksia lomauttavalle henkilöstölle käteisen suojaamiseksi, sai 600 miljoonaa puntaa hallitukselta, on ylpeillään 2,4 miljardin punnan likviditeetillä ja lipunmyynti etenee katon läpi niin nopeasti, että he eivät saa lentäjiä takaisin irtisanoutuminen riittävän nopeasti - miksi paniikki?

'Se ei liity yhteen. Tapaamme tänään easyJetin ja taistelemme jokaisen työpaikan pelastamiseksi.

'Tämä on enemmän todiste siitä, että Yhdistyneen kuningaskunnan ilmailu on joutunut epätoivon kuolemakierteeseen ja yksittäiset lentoyhtiöt lentävät ympäriinsä ilman suuntaa.'

Ilmoitus tulee, kun sisäpiiriläiset varoittavat, että jopa 124 000 ilmailualan työpaikkaa saattaa kadota tänä vuonna, kun ala kamppailee toipuakseen pandemiasta.

British Airways neuvottelee parhaillaan Balpan kanssa leikkauksista, jotka voivat johtaa jopa 12 000 työpaikan menetykseen. Yhtiön kerrotaan valmistelevan 350 lentäjän irtisanomista ja sijoittavan 300 muuta 'pooliin' uudelleen palkkaamista varten.

Lentoyhtiö harkitsee myös palkkojen leikkaamista 36 000 työntekijälle koronaviruksen vuoksi.

miksi lehmät makaavat

On selvää, että jos sopimuksesta sovitaan, suurin osa lentäjistä tulee BA: n Lontoon Gatwickin (LGW) -keskuksesta, josta lentoyhtiö on aiemmin varoittanut, että se voi sulkea pysyvästi sulkeutumisen jälkeen.

British Airways on myös varoittanut Gatwickin tukikohdastaan (Kuva: Getty)

Toimitusjohtaja Adam Carson kirjoitti henkilöstölle 30. huhtikuuta lähettämässään muistiossa: 'Kuten tiedätte, keskeytimme Gatwickin lentoaikataulumme huhtikuun alussa, eikä ole varmuutta siitä, milloin nämä palvelut voivat palata.'

Gatwickin pääjohtaja Stewart Wingate on valittanut BA: sta sekä Virgin Atlanticista, joka sanoi, että se voisi seurata esimerkkiä.

Wingate sanoi, että lentoasemalta poistumisella olisi valtava vaikutus Gatwickiin ja Crawleyn asukkaisiin.

numeron 17 henkinen merkitys

Ryanair ehdottaa myös, että palkkoja alennetaan jopa 20% ohjaamomiehistölle ja 10% lennonjohtajille kaikkialla Euroopassa.

Kaikki lennot Yhdistyneestä kuningaskunnasta ja sieltä maadoitettiin maaliskuussa sen jälkeen, kun maa oli suljettu koronavirustapausten jyrkän kasvun vuoksi Euroopassa.

Heinäkuun 6. päivänä monet jatkavat taas, vaikka ulkomaanyhteisön toimisto sanoo, että sinun pitäisi silti matkustaa vain ehdottomasti tarpeen mukaan.

Miljardööri Sir Stelios Haji -Ioannoun omistama Easyjet valmistautuu käynnistämään lennot Eurooppaan uudelleen 1. heinäkuuta ja suunnittelee palvelevansa 75 prosenttia verkostaan ​​elokuuhun mennessä.

Keskiviikosta lähtien se liikennöi noin 500 lentoa päivässä koko eurooppalaisessa verkostossaan, mukaan lukien yli 900 lentoa viikossa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja sieltä.

Katso Myös: