Tutkimus varoittaa, että ihmiset, joilla on tippuri, voivat siirtää sukupuolitaudin eteenpäin SNOGKAmalla

Tiede

Horoskooppi Huomenna

Jos jaat säännöllisesti röyhkeää nuuskaa tanssilattialla, saatat altistua gonorrealle, varoitti uusi tutkimus.



Tutkijat Melbournen seksuaaliterveyskeskus ovat havainneet, että ihmiset, joilla on vaihtelua STD , joka tunnetaan kurkun tippurina, voi levittää sen muille 'syvien suudelmien' kautta.



roxanne palletin bussimatka

Vaikka aiemmat tutkimukset ovat ehdottaneet, että tippuri voi tarttua vain seksin aikana, uudet havainnot viittaavat siihen, että näin ei ole.



Tutkimuksessa 11 442 miestä tutkittiin heidän seksuaalisista käytännöistään - mukaan lukien suuteleminen ilman seksiä, seksi ilman suutelua ja suuteleminen seksin kanssa - viimeisen kolmen kuukauden aikana.

Seksuaaliterveyden muoto (Kuva: iStockphoto)

Noin 6 %:lla osallistujista oli kurkun gonorrea, 6 %:lla anorektaalinen tippuri ja 3 %:lla virtsaputken gonorrea.



Tulosten analyysi paljasti, että vaikka 52 miehistä oli vain suudella ihmisiä tänä aikana, heillä oli huomattavasti suurempi todennäköisyys saada kurkun gonorrea.

Samaan aikaan miehillä, joilla oli enemmän vain suudelmia tai seksikumppaneita, oli suurempi mahdollisuus saada kurkkusyöpä.



Videota ladataanVideo ei saatavillaKlikkaa pelataksesi Napauta Pelataksesi Video toistetaan automaattisesti pian8PeruuttaaPelaa nyt

Kaiken kaikkiaan miehet, jotka olivat suudelleet neljää tai useampaa miestä, sairastuivat 46 % todennäköisemmin kurkun gonorreaan, kun taas miehet, jotka olivat harrastaneet seksiä neljän tai useamman miehen kanssa, saivat sukupuolitaudin 81 % todennäköisemmin.

matt lucas ja david walliams

Vaikka nämä havainnot eivät välttämättä osoita suutelemisen aiheuttavan tippurin siirtymistä, tutkijat toivovat, että ne rohkaisevat ihmisiä olemaan varovaisempia.

Heidän tutkimuksessaan, joka julkaistiin vuonna Sukupuoliteitse tarttuvat infektiot , professori Eric Chow'n johtamat tutkijat kirjoittivat: Tietomme tarjoavat lisätodisteita, jotka tukevat äskettäin ehdotettua ja vielä hypoteettista tippuritartuntamallia, joka, jos se on totta, avaisi ehkäiseviä vaihtoehtoja, kuten antibakteerinen suuvesi, joka ei ole riippuvainen kondomeista. .

Seksuaalinen terveys
Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: