High Street -pankit puhuvat negatiivisista koroista, kun Santander varoittaa olevansa 'valmis'

High Street Banks

Horoskooppi Huomenna

Näiden järjestelmien mukauttaminen voi kestää 12-18 kuukautta, espanjalainen pankki sanoi(Kuva: AFP/Getty Images)



Lainanantajat kehottavat Englannin keskuspankkia etenemään huolellisesti suunnitelmista laskea korot alle nollan ensimmäistä kertaa historiassa.



HSBC ja Santander ovat niitä, joita on pyydetty toimittamaan tietoja siitä, miten he reagoisivat miinuskorkoihin - mikä tarkoittaisi sitä, että asiakkailta veloitetaan säästöt.



hauskoja tietokilpailuideoita

Puhuessaan Commons Treasury Select -komitealle HSBC sanoi, että pankin on 'harkittava huolellisesti', elvyttäisivätkö negatiiviset korot todella taloutta.

Jos korot otetaan negatiivisesti, asiakkaat joutuvat maksamaan pitääkseen rahansa pankissa.

Tämä tarkoittaa, että sen sijaan, että ansaitsisivat korkoa, asiakkaiden olisi maksettava maksu - todennäköisesti kuukausimaksu -, jonka Englannin keskuspankki toivoo kannustavan ihmisiä kuluttamaan.



Merkit istuvat oksien ulkopuolella

Jos korot otetaan negatiivisesti, asiakkaat joutuvat maksamaan pitääkseen rahansa pankissa (Kuva: Bloomberg Getty Imagesin kautta)

Tämä on jo olemassa osissa Eurooppaa, mutta HSBC: n mukaan monissa maissa sillä ei ole ollut toivottua vaikutusta.



Amanda Murphy, HSBC UK: n kaupallisen pankkitoiminnan johtaja, sanoi Commons Treasury Select Committee -komitealle, että Bank of Englandin on harkittava huolellisesti, onko negatiivisilla koroilla haluttu tulos.

'Jos näemme paikkoja, joissa ne on jo otettu käyttöön - Eurooppa, Japani, Sveitsi -, emme ole nähneet inflaation nousua ja kasvu ei ole palautunut niin voimakkaasti kuin olisi voinut toivoa', sanoi.

Susan Allen, Santander UK: n vähittäis- ja yrityspankkitoiminnan johtaja, sanoi: 'Olemme valmiita monissa pankin osissa, mutta on olemassa joitakin vanhoja järjestelmiä, joita ei koskaan rakennettu negatiivisille korkoille.'

Sen pitäisi rohkaista ihmisiä käyttämään rahaa (Kuva: PA)

Saat viimeisimmät neuvot rahasta, uutisia ja apua suoraan postilaatikkoosi - rekisteröidy osoitteessa NEWSAM.co.uk/email

Näiden järjestelmien mukauttaminen voi kestää 12-18 kuukautta, espanjalainen pankki sanoi.

Englannin keskuspankki neuvottelee parhaillaan lainanantajien kanssa selvittääkseen, selviäisivätkö he negatiivisista koroista.

Varapääjohtaja Sam Woods sanoi, että Yhdistyneen kuningaskunnan pankkien ja rakennusliikkeiden pitäisi olla valmiita tällaiseen muutokseen.

'' Osana tätä työtä pyydämme tarkkoja tietoja yrityksesi nykyisestä valmiudesta käsitellä nollapankkikorkoa, negatiivista pankin korkoa tai varallisuuspalkkiojärjestelmää - ja toimenpiteistä, jotka sinun on suoritettava valmistautua näiden toteuttamiseen ', hän sanoi.

Jotkut pankit ovat myös sanoneet, että ne voivat ottaa käyttöön pakolliset vaihtotilimaksut, jotka auttavat korvaamaan puutteen .

Mitä nollataso merkitsisi sinulle

Korot ovat jo pohjalla (Kuva: Getty)

tommy fury rakkaussaari

Teoriassa 0% korko tarkoittaa, että ansaitset ei mitään säästöjäsi, kun taas miinuskorot voivat todellakin maksaa sinulle.

'Mahdollisuus negatiivisiin korkoihin voi tulla uutena iskuna säästäjille, jotka saattavat ajatella, että korot eivät voisi mitenkään laskea', Eleanor Williams selittää Rahatiedot .

'' Vaihtuvakorkoiset säästötilit voivat joutua edelleen leikkaamaan korkoja, jos peruskorko muuttuu alemmaksi, ja jos siirrytään negatiivisten korkojen alueelle, on mahdollista nähdä tilit, jotka veloittavat tulevaisuudessa. ''

kim kardashian/ranta

Vaikka kilpailu markkinoilla saattaa tehdä tämän epätodennäköiseksi, Williams varoittaa, että jotkut säästötilit voivat mennä tätä reittiä - vähän kuten jotkut vaihtotilit veloittavat maksun.

'Jos palvelu- tai hallintomaksuja otettaisiin käyttöön, ne olisi otettava huomioon säästäjien laskelmissa huolellisesti, ja mieluiten kaikki maksut olisi valvottava riippumattoman elimen', hän sanoo.

”Säästäjät, joilla on suurempia talletuksia, saattavat joutua veloittamaan tällaisten varojen pitämisen laitoksessa, joten varallisuuden jakamisesta voi tulla yleinen käytäntö, jos näin tapahtuu. Ne, jotka turvaavat kiinteän koron tilin nyt, olisivat suojattuja sen voimassaoloaikana, jos korot laskevat edelleen tulevaisuudessa, mutta säästäjien on voitava lukita säästöpotti valitsemalleen aikavälille.

'' Säästösektori on edelleen sujuva, ja siksi on ehkä tärkeämpää kuin koskaan ennen, että säästäjät ostavat kilpailukykyisen sopimuksen ja pitävät silmällä jatkuvasti muuttuvia markkinoita. ''

Mitä minun pitäisi tehdä rahoillani sen sijaan?

Jos olet huolissasi siitä, että menetät vielä enemmän säästöjäsi, tässä ovat vaihtoehtosi juuri nyt:

  • Lukitse rahasi kiinteälle tilille: Kiinteät säästäjät tarjoavat tietyn koron tietyksi ajaksi - usein jopa viideksi vuodeksi - joten jos olet huolissasi korkojen romahtamisesta edelleen, voit laittaa rahat jollekin näistä tileistä (edellyttäen, ettet tarvitse pääsyä siihen asetettu ajanjakso). Tällä hetkellä Aldermore Bank maksaa 1,15% niille, jotka lukitsevat 1000 puntaa tai enemmän kahdeksi vuodeksi.

  • Tarvitsen käteeni hätätilanteessa: Helppokäyttöiset tilit, kuten Coventry Building Societyn 0,96%: n säästäjä, maksavat kohtuulliset määrät, mutta korot ovat vaihtelevia - eli ne vaihtelevat peruskoron kanssa. Varo termiä & apos; kiinteä & apos; koska nämä tarjoavat hieman enemmän mielenrauhaa.

  • Tallenna erikoistilille: Hyödynnä tilejä, joiden tarkoituksena on auttaa sinua saavuttamaan säästötavoitteesi. Esimerkiksi Elinikäinen isa maksaa 25% jopa 4000 puntaa vuodessa ja voi auttaa sinua ostamaan talon tai säästämään eläkkeellesi. Samoin hallituksen Auta tilin tallentamisessa maksaa 50% bonuksen ja on miljoonien pienituloisten käytettävissä. Voit säästää jopa 50 puntaa kuukaudessa.

  • Tyhjennä velkasi: Jos sinulla on erääntyneitä lainoja ja maksat niistä korkoja enemmän kuin sinä ansaitset säästöistäsi, harkitse käteisen käyttöä näiden erääntyvien saldojen selvittämiseen. Epävarmojen aikojen edessä velattomuudella voi olla valtava ero. Jos sinulla ei ole lainoja, mutta sinulla on asuntolaina, harkitse sen sijaan ylimaksuja (mutta ole tietoinen tästä aiheutuvista kuluista).

Katso Myös: