Jalkasi saattavat yrittää kertoa sinulle, jos sinulla on vakavia terveysongelmia

Elämäntapa

Horoskooppi Huomenna

He saattavat viettää suurimman osan vuodesta piilossa sukkien alla, mutta jalkamme ovat itse asiassa ikkuna siihen, mitä kehossamme todella tapahtuu.



Laiminlyömme jalkojamme ja siedämme merkkejä ja oireita, jotka missä tahansa muussa kehon osassa saisivat meidät juoksemaan lääketieteen ammattilaisten puoleen, sanoo jalkaterapeutti Jake Heath One Wellness Clinicistä Wimpole Streetillä, Lontoossa.



Silti huomattavat muutokset voivat olla merkkejä laajemmista terveysongelmista.



Joten saattaa olla aika katsoa tarkemmin noita tuulia...

1. Turvonnut isovarvas

Se voisi olla… kihti

wolfie adams avioliitto hajoaa

Ei vain miehille, joilla on vatsa ja rikas ruokavalio. Kihti on veitsenterävien virtsahappokiteiden kerääntyminen niveleen, Jake selittää. Tämä voi johtua ylipainosta, tietyistä lääkkeistä tai proteiinipitoisesta ruokavaliosta, mutta se voi olla myös geneettistä. Useimmille ihmisille ensimmäinen merkki tulee kipeän, punaisen, turvonneen isovarpaan muodossa.



Nainen kihti jalka

Kivulias: Kihti voi olla geneettistä tai ruokavalion aiheuttamaa

Mitä tehdä: Jos sinulla on kipua isovarpaassasi tai muussa nivelessä, kuten polvessa tai kyynärpäässä, ota yhteys yleislääkäriin, joka voi testata kihtiä. Nivelen jäätyminen ja ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet voivat vähentää kipua. Vähäproteiininen ruokavalio, juomalla paljon vettä ja laihdutus voi myös auttaa.



2. Kylmät jalat

Se voi olla... kilpirauhasen vajaatoiminta

Ei se hetki, jolloin liukastuit sänkyyn – enemmän, jos kärsit erityisen kylmistä käsistä ja jaloista. Kilpirauhasen vajaatoiminta tunnetaan kilpirauhasen vajaatoimintana.

Kylmät jalat voivat johtua myös Raynaudin taudista. Täällä varpaiden ja sormien verisuonet ovat yliherkkiä lämpötilalle, stressille, tupakoinnille ja lääkkeille, Jake sanoo. Ne supistuvat, heikentävät verenkiertoa ja saavat ne näyttämään valkoisilta. Myöhemmin, kun verenkierto palautuu, ne voivat olla punaisia, turvonneita ja kutiavia.

boris johnson jalkapallojoukkue

Mitä tehdä: Muita yleisiä kilpirauhasen vajaatoiminnan oireita ovat väsymys, painonnousu, lihassärky ja masennus. Jos sinulla on myös näitä, ota yhteys lääkäriisi kilpirauhasen toimintakokeeseen. Raynaud'n tapauksessa vältä äärimmäisiä lämpötiloja.

3. Punaiset haavaumat tai puutuminen

Se voisi olla… diabetes

Tunnottomuus tai tunteen menetys jalkojen ympärillä ja punaiset haavaumat, jotka eivät parane, ovat tärkeitä vihjeitä diagnosoimattomasta tyypin 2 diabeteksesta.

Jakeen mukaan jatkuva tunnottomuus ja/tai pistely varpaissa voi olla merkki tyypin 2 diabetekseen liittyvästä ääreishermovauriosta.

Tämä voi lisätä vakavien haavaumien kehittymisen mahdollisuutta, koska ihokudos hajoaa huomaamatta ja paljastaa alla olevat ihokerrokset. Lopulta nämä haavaumat voivat vaatia pitkäaikaisia ​​antibiootteja ja äärimmäisissä tapauksissa amputaatioita.

Pesivätkö mccannit halata kissaa

Mitä tehdä: Diabetes-oireita ovat jatkuva jano, tihentynyt virtsaamistarve, väsymys ja laihtuminen. Hakeudu välittömästi lääkäriin, jos huomaat nämä merkit.

4. Klubin muotoiset kynnet

Se voi olla… keuhkosairaus

Ovatko kynnesi vaihtaneet muotoa? Jos näin on, tämä voisi
olla enemmän kuin kosmeettinen ongelma.

Sydän- ja verisuoni-, keuhko- tai ruoansulatuskanavan ongelmat voivat johtaa siihen, että kaikki varpaiden ja sormien kynnet näyttävät umpikujalta, Jake sanoo. Muoto muuttuu ja ne näyttävät vääristyneiltä. Tämä voi johtua veren happipitoisuuden laskusta.

Mitä tehdä: On hyvä idea puhua yleislääkärille tai jalkalääkärille kynsien värin tai muodon muutoksista, Jake sanoo.

Leikkaa varpaankynnet

Nail it: Pidä silmällä kynsiäsi

5. Karvattomat varpaat

Se voi olla… verisuonisairaus

menestyneimmät jalkapalloseurat

Harvat meistä haluaisivat karvaiset jalat. Mutta varpaat, joissa ei ole karvoja, voivat olla ongelma. Jos sydän kamppailee pumppaamaan tarpeeksi verta raajoihisi, se aiheuttaa ongelmia verenkierrossasi. Näin iho näyttää kiiltävältä ja hiukset eivät kasva siellä.

Jalkojen värimuutokset, jotka näyttävät punaisilta, valkoisilta tai purppuranpunaisilta ja kynnet paksut, hiustenlähtö ja ohut, hauras tai kiiltävä iho voivat kaikki olla merkkejä taustalla olevista verenkiertohäiriöistä tai ääreisverisuonisairaudesta, Jake sanoo.

Mitä tehdä: Ota yhteys yleislääkäriin tai jalkalääkäriin, jos huomaat jonkin näistä oireista.

6. Paksuneet, murenevat tai värjäytyneet kynnet

Se voi olla… Psoriasis

Kynsien pisteytyminen voi olla merkki psoriaasista, kroonisesta ihosairaudesta, jonka aiheuttaa yliaktiivinen immuunijärjestelmä, Jake sanoo. Psoriaasi sairastaa 1–2 % väestöstä ja se voi liittyä stressiin, lääkitykseen tai genetiikkaan. Jake sanoo, että puolella psoriaasipotilaista on kynsiongelmia. Muita oireita ovat hilseily, tulehdus ja paksut valkoiset, hopeanhohtoiset tai punaiset iholäiskit.

Mitä tehdä: Hoitoja ovat steroidivoiteet, valohoito ja suun kautta otettavat lääkkeet. Jos kyntesi ovat kuoppaiset, ota yhteys yleislääkäriin.

vuoden peppu

7. Kipeät varpaan nivelet

Se voi olla… nivelreuma niveltulehdus

Käsien ja jalkojen pienet nivelet ovat usein ensimmäisiä, joihin tämä autoimmuunisairaus vaikuttaa.

Nivel ei liiku niin hyvin kuin sen pitäisi, Jake sanoo. Ihmisillä, joilla on muita niveltulehdusmuotoja, on aamuisin jäykät nivelet, mutta nivelreumassa voi kestää useita tunteja ennen kuin ne helpottavat. Nivelessä voi olla turvotusta ja nestettä, mikä tekee niistä turvonneita, ja varpaat tuntuvat usein herkiltä ja arilta.

Ajan myötä se aiheuttaa vakavia vaurioita rustolle ja nivelille, mikä johtaa liikkeen menettämiseen ja voimakkaaseen kipuun.

Mitä tehdä: Hakeudu välittömästi yleislääkäriin, sillä varhainen diagnoosi on avainasemassa nivel- ja rustovaurioiden estämisessä.

Kuinka parantaa terveyttäsi
Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: