Kodi vaivaa edelleen tekijänoikeuksien omistajia, kun 3 MILJOONAA ihmistä seuraa Mayweatherin ja McGregorin taistelua laittomien streamien kautta

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

Urheilutapahtumien merirosvolähetysten kysyntä ei osoita laantumisen merkkejä, kun uudet tiedot paljastivat, että lähes 3 miljoonaa ihmistä katsoi Floyd Mayweatherin ja Conor McGregorin nyrkkeilyottelua laittomasti.



Verkkoturvayritys Irdeto tunnisti yhteensä 239 streamia jakoi laittomasti Mayweather vs McGregor -ottelun . Näiden 239 suoratoiston arvioidaan saavuttaneen noin 2 930 598 katsojaa.



vetoketju walesin kuolema

239 tunnistetusta streamista 67 tarjottiin perinteisten merirosvosuoratoistosivustojen kautta, 165 oli saatavilla sosiaalisen median alustoilla, kuten Facebookissa, YouTubessa, Periscopessa ja Twitchissä, ja 6 oli saatavilla suositun Kodi-mediasoitinalustan laittomien suoratoistolaajennusten kautta.



Irdeto sanoi, että vaikka suuri osa katsojista etsi merirosvolähetyksiä tarkoituksella – välttääkseen 19,95 punnan maksun katsomisesta Sky Sports Box Officessa – jotkut huijattiin valitsemaan laiton palvelu laillisen palvelun sijaan.

(Kuva: USA Today Sports)

Yritys väittää nähneensä lisääntyneen merirosvojen luovan ammattimaisia ​​verkkosivustoja, teknologiaa ja palveluita, mikä huijaa joitakin kuluttajia ajattelemaan, että he käyttävät lakipalvelua.



Vain yhden päivän aikana ottelua edeltävällä viikolla Irdeto tunnisti 42 mainosta laittomista suoratoistolaitteista, joissa tarjottiin Mayweather vs McGregor verkkokauppasivustoilla, mukaan lukien Amazon, eBay ja Alibaba.

Tämä osoittaa selvästi, kuinka bisnestaitoja merirosvoista on tullut, ja ne ovat Irdeton mukaan luoneet valtavan vihollisen laillisille palveluntarjoajille.



'Live-urheilu on maailmanlaajuisen piratismin kulmakivi, ja tuhannet laitonta sisältöä tarjoavat sivustot houkuttelevat miljoonia katsojia', sanoi Rory O'Connor, Irdeton kyberturvallisuuspalveluiden johtaja.

'Live-urheilupiratismin torjunnassa nopeus piratismin estämisessä on olennaista. Tämä pätee erityisesti premium-tapahtumiin, kuten viime viikonlopun Mayweather vs McGregor -nyrkkeilyotteluun.

(Kuva: PA)

Uutiset tulevat keskellä varoitusta, että laittomien streamien takana olevat ihmiset voivat kohdata vakavia seurauksia kotkasilmäisten katsojien jälkeen huomasi salaperäisen vesileimakoodin jotka ilmestyivät heidän näytöilleen supertaistelun aikana.

On ehdotettu, että koodi, noin 20–23 numeroa pitkä, oli sen tilaajan Sky TV -asiakastunnus, joka oli maksanut ottelun katsomisesta. Sky TV voisi sitten valvoa laittomia striimiä ja selvittää, mitkä asiakkaat uudelleenlähettivät materiaaliaan laittomasti verkossa.

Sky ei ole kommentoinut raportteja, mutta tämä on alan standarditekniikka piratismin torjumiseksi. Tällaisissa suurissa tapahtumissa isäntälähetystoiminnan harjoittaja työskentelee yleensä yöllä, etsii merirosvovirtoja ja poistaa ne.

'Huhtikuussa tuhansia laittomia livelähetyksiä Joshua vs Klitschko -taistelusta ilmestyi sosiaalisessa mediassa', kertoi tekijänoikeusvarkauksien vastaisen liiton pääjohtaja Kieron Sharp NEWSAM Techille.

'Onneksi suurilla alustoilla, kuten YouTubella ja Facebookilla, lähetystoiminnan harjoittajien tukemilla, on mekanismeja tämän laittoman materiaalin tunnistamiseksi ja niiden automaattisen sulkemiseksi.'

345 enkelinumeron merkitys

(Kuva: Torrent Freak)

Ison-Britannian henkisen omaisuuden viraston (IPO) tuore raportti arvioi, että 15 % Yhdistyneen kuningaskunnan internetin käyttäjistä - noin 7 miljoonaa ihmistä - suoratoistaa tai lataa materiaalia, joka loukkaa tekijänoikeuksia.

Erityisesti suoratoistolaatikoita, jotka voidaan helposti mukauttaa laittomasti suoratoistamaan premium-TV-sisältöä, kuten urheilua, käyttää nyt 13 prosenttia online-rikkomuksesta. Tämä ei sisällä vain Kodia, vaan myös muita alustoja, kuten Mobdro.

Jotkut palvelut, kuten Netflix ja Amazon, tarjoavat katsojille luotettavia vaihtoehtoja piratismille, mutta ne tuottavat myös laadukasta sisältöä, jota voidaan kopioida laittomasti.

'Tv:n ja musiikin kuluttajille ei ole koskaan ollut enemmän valinnanvaraa tai joustavuutta, mutta laittomat suoratoistolaitteet ja suoratoisto uhkaavat tätä edistystä', sanoi Ros Lynch, IPO:n tekijänoikeus- ja IP-valvontajohtaja.

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: