Lewis Hamilton saa vauhtia, kun Mercedes esittää massiivisia väitteitä W13-autostaan

Formula 1

Horoskooppi Huomenna

Mercedes insinööripäällikkö Andrew Shovlin julisti heidän pyöriäisongelmansa ohi ja lisäsi heidän mahdollisuuksiaan voittaa kilpailu kauden toisella puoliskolla.



Eri määrin jokaisen ruudukon joukkueen täytyi kamppailla pomppimisongelman kanssa vuoden alussa. Ilmiön aiheutti maavaikutteisen aerodynamiikan ottaminen uudelleen käyttöön autojen suunnittelussa, mikä auttaa edistämään tiiviimpää kilpailua.



Mutta valitettava sivuvaikutus oli pyöriäinen. Kausia edeltävissä testeissä kävi selväksi, että uusi aerodynamiikka sai autot pomppimaan melko rajusti suurilla nopeuksilla, jolloin ne menettivät pidon mutkissa.



Jotkut joukkueet tarttuivat siihen melko nopeasti, mutta Mercedes oli yksi pisimpään päätään raaputtavista asuista. Ja se vei veronsa kuljettajilta Lewis Hamilton ja George Russell – varsinkin Azerbaidžanin GP:ssä entiselle jäi kova selkäkipu ajettuaan kuoppaisella Bakun radalla.

Tuon viikonlopun jälkeen FIA astui sisään tekninen direktiivi, joka tulee voimaan Belgiassa myöhemmin tässä kuussa . Mutta sen jälkeen aihe hieman rauhoittui, kun pomppimista tuli paljon vähemmän havaittavissa tasaisemmilla radoilla ja kun ilmiötä edelleen taistelevat joukkueet alkoivat edistyä.

Mercedes on yksi niistä tiimeistä, jotka uskovat, että he ovat vihdoin onnistuneet hallitsemaan sitä tinkimättä liikaa suorituskyvystä. 'Pomppiminen ei ole enää ongelma ollenkaan', väitti Shovlin lainauksen mukaan Auto moottori ja urheilu .



 Andrew Shovlin luottaa siihen, että Mercedes on korjannut pyöriäisongelmansa
Andrew Shovlin luottaa siihen, että Mercedes on korjannut pyöriäisongelmansa ( Kuva: Getty Images)

Saksalainen lehti jatkoi lainaamalla nimetöntä Mercedes-lähdettä, joka lisäsi: 'Meillä on vielä muutamia asioita hihassamme, ei mitään näyttäviä, mutta asioita, jotka vievät meidät pidemmälle. Emme enää kulje ympyrää, vaan olemme nyt menossa. eteenpäin jatkuvasti. Myös asennuksen kanssa.'

Samaan aikaan entinen F1-kilpailija Jolyon Palmer uskoo, että on vain ajan kysymys, milloin jatkuvasti kehittyvä Mercedes-tiimi voittaa jälleen kilpailuja . 'Kolmetoista kilpailua ja joukkueen lentorata on ruudukon selkein, he ovat epäilemättä matkalla kohti kauden ensimmäistä voittoa, jonka ennustan heidän saavan seuraavissa kisoissa', hän kirjoitti.



'Lähdämme kesäseisokkiin Verstappenin ja Red Bullin purjehtiessa kaukaisuuteen ja Ferrarin katsoessa hartioidensa yli kohti nopeasti lähestyvää Mercedestä, saavutusta, jota sinun olisi vaikea uskoa tämän kauden alkamisen jälkeen.'

Katso Myös: