Martin Lewis antaa tärkeän varoituksen energialaskusta, kun käyttö lisääntyy lukituksen aikana

Martin Lewis

Horoskooppi Huomenna

On asioita, joita voit tehdä pankkitilillesi kohdistuvan paineen vähentämiseksi(Kuva: ITV)



Kuluttajamestari Martin Lewis palasi näytöillemme torstai -iltana ja antoi taloudellisia neuvoja kaikille, jotka kamppailevat koronaviruskriisin seurauksena.



Tuli vain muutama tunti sen jälkeen, kun hallitus lisäsi kolme viikkoa ylimääräisiin lukitustoimenpiteisiin - mikä tarkoittaa, että paljon enemmän työntekijöitä ja lapsia on kotona ainakin toukokuuhun asti.



Toimenpiteet on otettu käyttöön nopeasti leviävän viruksen leviämisen estämiseksi - mutta monille se painostaa taloutta.

Hän varoitti yleisöä ja sanoi, että nyt on aika ryhtyä toimiin energialaskujen suhteen.

'' On aika lukita energiakorjaukset nyt '', kuluttaja -asiantuntija sanoi.



-Vielä muutama viikko sitten öljyn hinta oli 17 vuoden alimmalla tasolla. Tämä tarkoitti myös sitä, että energian hinnat olivat kolmen vuoden alimmillaan - mutta asiat ovat sittemmin muuttuneet.

”Viime viikolla Venäjä, Yhdysvallat ja muut sopivat öljyntuotannon laskemisesta, mikä puolestaan ​​saa hinnat jälleen nousemaan.



päivä piste tulee itv

”Tämä on nyt siirtynyt energian hintoihin, jotka nyt nousevat. Joitakin halvempia tarjouksia on jo vedetty markkinoilta - tee vertailu nyt ja lukitse halpa tariffi ennen kuin ne kaikki ovat poissa ', hän varoitti.

Kaasulieden tuli

Kotit käyttävät nyt 17% enemmän sähköä työaikana kuin ennen lukitusta (Kuva: Getty)

'Tee hintavertailu nyt.

Ihmisillä on pulaa rahasta, joten ryhdy toimiin. Se on vaivatonta.

'Tavalliselle käyttäjälle, jolla on kuusi suurta toimittajaa, se säästää 350 puntaa vuodessa. Vaihtamalla se tarkoittaa, että käytät vähemmän rahaa täsmälleen samasta palvelusta. '

Viimeisimpien lukujen mukaan kotitaloudet käyttävät 17% enemmän sähköä sulkutoimien käyttöönoton jälkeen.

Suurin muutos käytössä on lounasaikaan, kun kodit kuluttavat 27% enemmän energiaa kuin tavallisesti kello 13.00, Bulb Energyn mukaan.

Energiantoimittaja analysoi, miten sähkön käyttö on muuttunut lukituksen alkamisen jälkeen, käyttämällä tietoja yli 2 000 asiakkaan älymittarista.

Se totesi, että vaikka kotitalouksien energiankulutus on lisääntynyt, kansallinen sähkönkulutus on laskenut kokonaisuudessaan 15%, kun korkea kulutus siirtyy yrityksistä koteihin.

Kotit käyttävät työaikana 17% enemmän sähköä kuin normaalisti, kun taas energiankulutus on vähentynyt kello 21 ja 23 välillä 7%, mikä viittaa siihen, että ihmiset sammuvat aikaisemmin.

Myöhemmät aloitukset hyödyttävät myös pankkitilejämme.

Kotitaloudet kuluttavat 21% vähemmän sähköä kuin normaalisti kello 7.30, mikä on suurin pudotus verrattuna pandemiaa edeltävään kriisiin, Bulb sanoi.

Keskimääräisen vuotuisen sähkölaskun perusteella tämä tarkoittaa, että britit käyttävät ylimääräistä 6 puntaa kuukaudessa, jos he jatkavat energian käyttöä nykyisellä hinnallaan.

kansallinen lotto 2 numeroa

Tiedot paljastivat, että perinteinen aamuinen käyttöpiikki on muuttunut asteittain lisääntyväksi koko aamun ajan, jolloin kodin energiankulutus huipentuu klo 12.30-13.30, kun ihmiset valmistavat lounasta kotona.

Kuinka vaihtaa energiantoimittajaa

Kun kiinteähintainen sopimus on päättynyt, useimmat toimittajat siirtävät sinut oletuksena tavalliseen vaihtuvaan hintaan tai oletustariffiin.

Nämä ovat usein markkinoiden kalleimpia tariffeja - ja asiantuntijat arvioivat, että se voi maksaa keskimäärin 300 puntaa.

Voit vaihtaa toimittajaasi, jos käytät jotakin näistä tariffeista tai jos sinulla on alle kuusi viikkoa jäljellä kiinteästä sopimuksestasi ilman rangaistusta.

Kuinka vaihtaa energiantoimittajaa

Tätä varten tarvitset:

    ✔ Postinumero

    ✔ Nykyinen kaasu- ja sähköntoimittajasi sekä tariffisi nimi

    ✔ Kuinka paljon käytät kaasua ja sähköä kilowattitunteina (kWh). Löydät tämän viimeisimmistä laskuistasi tai toimittajasi lähettämästä vuosittaisesta energiailmoituksesta.

    ✔ pankkitietosi, jos päätät vaihtaa ja haluat maksaa suoraveloituksella.

    Kuinka löytää halvempaa energiakauppaa

    Energiasäätimellä Ofgem on luettelo hyväksytyistä ja riippumattomista vertailusivustoista joka voi auttaa hallitsemaan hakua puolueettomasti.

    Vertaa vähintään kahta verkkosivustoa, jotta saat tuntuman tariffeista ja karkean hinnan hinnoittelusta. Muista, että kaikki vertailusivustot eivät vertaa samoja palveluntarjoajia (se on sama kuin autovakuutus ) joten hanki tarjouksia mahdollisimman monilta verkkosivustoilta ja toimittajilta.

    Tässä on Ofgemin suosittelemia vertailusivustoja (Citizens Advice sisältää myös kätevä opas hintojen vertaamiseen täällä ), voit käyttää tämä virtuaalinen muistilehtiö kiinnittää huomiota kaikkiin noteerattuihin hintoihin:

    Olen löytänyt sopimuksen - mitä minun pitäisi nyt tehdä?

    (Kuva: Kuvalähde)

    Kun olet löytänyt kotitalouksellesi parhaan tarjouksen ja hinnan, on aika varmistaa se ottamalla yhteyttä palveluntarjoajaan ja ilmoittamalla heille.

    Soita heille ja anna heille vihreä valo. He aloittavat sitten siirtymisprosessin 14 päivän jäähdytysajalla - voit peruuttaa sen milloin tahansa.

    Uusi toimittajasi pyytää ajantasaista mittarilukemaa, ja hän toimittaa sen sitten entiselle toimittajallesi lopullisen laskun saamiseksi (sen pitäisi saapua kuuden viikon kuluessa). Jos olet luottokelpoinen, saat todennäköisesti sen sijaan postiin sekin.

    Jos saat Lämmin koti alennus (katso alla, miten voit hakea tätä), varmista, että uusi toimittaja tarjoaa myös järjestelmän.

    Jos sinulla on älykäs mittari , sinun on tarkistettava, että uusi toimittaja tukee älykkäitä mittareita ennen vaihtamista.

    Kaiken kaikkiaan sen pitäisi kestää noin 21 päivää energiantoimittajan vaihtamiseksi .

      Entä laajakaista?

      Toimittajat, kuten BT, ovat sopineet luopuvansa kaikista laajakaistan käyttörajoista sulkukauden aikana kotona työskentelevien tukemiseksi - mutta on myös muita tapoja leikata laskuja.

      Markkinoiden johtavat sopimukset Virgin Median ja Shell Energyn kanssa päättyvät 27. huhtikuuta, mikä tarkoittaa, että nyt saattaa olla aika harkita palveluntarjoajaasi uudelleen.

      Carl 'pelko' robinson

      MoneySuperMarketin laajakaista -asiantuntija Emma Spencer sanoi: 'Koska suurin osa meistä työskentelee kotoa käsin, Internet -paketit ovat kriittisempiä kuin koskaan, joten on tärkeää, että teet parhaan ratkaisun kotitaloutesi tarpeisiin. Se on helppo pieni askel, joka voi auttaa hallitsemaan taloutta.

      'Nyt on hyvä hetki vaihtaa toimittajaa, sillä tutkimuksemme osoittavat, että voit säästää 40%, kun olet sopimuksessa. Jos etsit uutta laajakaistaliittymää, kannattaa miettiä laajakaistan tyyppiä - olipa kyseessä sitten ADSL, kaapeli tai kuitu.

      ”Hyvä uutinen on, että suurin osa Yhdistyneen kuningaskunnan laajakaistapalveluntarjoajien välisistä vaihtoehdoista ei vaikuta koronavirukseen, vaikka noin 20% kodeista ei pysty vaihtamaan, koska he tarvitsevat insinöörin vierailun. Tämä johtuu siitä, että useimmissa tapauksissa vaihtoprosessi on yksinkertainen eikä vaadi insinöörin sisäistä vierailua-korkeintaan palvelusi on poissa käytöstä muutaman minuutin ajan.

      'Jos asut kotitaloudessa, joka vaatii insinöörin vierailua vaihtaakseen, sinun on ehkä odotettava tapaamista pidempään. Yksi vaihtoehto voisi olla sopimuksen tekeminen donglea tarjoavan palveluntarjoajan kanssa. Dongleiden suosio sivustollamme on viime aikoina nelinkertaistunut - ihmiset etsivät lisäkapasiteettia - ja tarjoukset voivat olla jopa 11 puntaa kuukaudessa edullisia, ja ne voivat olla hyvä tapa pitää yhteyttä, kunnes saat insinöörin vierailemaan.

      'Toinen vaihtoehto voisi olla käyttää matkapuhelimesi hotspot -toimintoa muiden kotisi laitteiden yhdistämiseen Internetiin. Monet palveluntarjoajat ovat sopineet poistavansa datakatot, jotta kaikki 'pysyisivät yhteydessä' tällä hetkellä, mutta varmista, että tarkistat palveluntarjoajalta, että vältät ei -toivotut maksut. '

      Jos et voi maksaa kuukausilaskua hallituksen sääntöjen vuoksi, voit olla rauhallinen tietäen, että et katkaise yhteyttä.

      Jos olet huolissasi laskusi maksamisesta, ota yhteyttä suoraan palveluntarjoajaasi. Heidän on varmistettava, että sinua kohdellaan oikeudenmukaisesti ja tuetaan asianmukaisesti.

      Moneysupermarketin parhaat tarjoukset tällä hetkellä

      • Saatavilla 27. huhtikuuta asti: Virgin Media, M50 -kuitulaajakaista ja puhelin hintaan 23,95 puntaa/m, 100 punnan laskutushyvitys ja ilmainen asennus.

      • Saatavana 27. huhtikuuta asti: Supernopea kuitu plus 29,99 puntaa/m, 100 punnan lasku ja ilmainen asennus

      • Loistava laajakaista + NYT -TV -viihdepassiliite hintaan 22,99 puntaa/m, 44%: n alennus viihdepassista 12 kuukaudeksi ja 5 punnan asennusmaksu.

      Katso Myös: