Martin Lewis varoittaa 5 prosentin talletusasuntolainasopimuksista

Asuntolainat

Horoskooppi Huomenna

Martin Lewis on varoittanut asuntolainojen vakuusjärjestelmästä

Martin Lewis on varoittanut asuntolainojen vakuusjärjestelmästä(Kuva: PA)



Martin Lewis on varoittanut asunnonostajia olemaan tietoisia korotetuista 5% talletuksista, jotka eivät välttämättä ole parempia lainanottajille.



Se tulee uuden hallituksen tukemana asuntolainojen vakuusjärjestelmä avattiin tällä viikolla.



Järjestelmän mukaan ostajat lainaavat 95% uuden asuntonsa kiinteistöjen arvosta, mikä tarkoittaa, että he tarvitsevat 5% talletuksen, ja hallitus toimii takaajana, jos ostaja laiminlyö maksunsa.

Liittokansleri Rishi Sunak sanoi, että kannustin antaisi lainanantajille luottamuksen, jonka he tarvitsevat lainanannon aloittamiseksi uudelleen.

Mutta Martin on kehottanut asunnon ostajia olemaan automaattisesti tekemättä asuntolainasopimusta vain siksi, että se on osa järjestelmää - ja hän selitti, kuinka voit säästää rahaa, jos sinulla on varaa suurempaan talletukseen.



Kirjoittaminen viikoittain Rahan Säästävä Asiantuntija uutiskirjeessä, Martin sanoi, että jotkut lainanantajat, jotka tarjoavat 5% talletuskiinnityksiä järjestelmän kautta, hyppaavat sitä ylöspäin, eikä niillä ehkä ole parempia korkoja lainanottajille.

Rahaa säästävä guru lakkaa soittamasta erityisesti lainanantajia, mutta kehotti asunnonostajia tekemään tutkimuksensa ensin.



Aiotko ostaa kiinteistön asuntotakuujärjestelmän kautta? Kerro meille: peili. money.saving@NEWSAM.co.uk

Kiinnitys

Uusi asuntotakuujärjestelmä avattiin tällä viikolla, ja asunnon ostajat ostavat kiinteistön 5% talletuksella (Kuva: Getty Images)

Hän sanoi: Älä suosittele asuntolainaa vain siksi, että se on osa järjestelmää.

MGS tarjoaa lainanantajille takauksen, jotta he voivat tarjota lisää asuntolainoja, mutta ne eivät ole parempia lainanottajille - joten valitse vain sen perusteella, mikä tarjoaa parhaat ehdot.

Iso-Britannian suurimmat perhe-etuudet

Martin kehotti asunnon ostajia vaatimaan suurempaa talletusta, jos sinulla on siihen varaa, koska maksut ovat yleensä pienempiä.

Se tarkoittaa myös, että takaisinmaksusi ovat pienempiä joka kuukausi, koska olet ottanut vähemmän lainaa.

Esimerkiksi MSE sanoo, että joku, joka ostaa 150 000 punnan kiinteistön 5%: n talletuksella ja 3,69%: n korolla ja 600 £: n maksulla, maksaa tyypillisesti 9050 puntaa vuodessa kodistaan.

Mutta jos samalla henkilöllä olisi 10% talletus ja sopimus 2,99% korolla ja 1000 punnan maksulla, vuotuiset kustannukset laskisivat 8200 puntaan.

Martin lisäsi: Karkeasti ottaen asuntolainat halpenevat jokaista viiden prosenttiyksikön ylimääräistä talletusta kohti, kunnes saat 40% talletuksen (60% LTV).

MSE: n perustaja selitti myös, kuinka 5% talletukset eivät ole uusia markkinoilla ja ovat olleet olemassa jo vuosia, joten kaikki 95%: n asuntolainasopimukset, joita näet, eivät ole hallituksen tukemia.

ovatko sykes-mökit kaatumassa

Satoja tällaisia ​​kauppoja vedettiin markkinoilta koronaviruskriisin aikana, mutta suuri osa alkaa nyt palata - tyypillisesti niille, joilla on parhaat luottoluokitukset ja taloushistoria.

Tilaa NEWSAM Money -uutiskirje, niin saat viimeisimmät neuvot ja uutiset

Yleisluotosta lomautukseen, työoikeuksiin, matkapäivityksiin ja hätäapuun - meillä on kaikki suuret taloudelliset tarinat, jotka sinun on tiedettävä juuri nyt.

Tilaa NEWSAM Money -uutiskirjeemme täältä.

Millä lainanantajilla on 5% talletussopimuksia järjestelmän puitteissa?

Huomaa, että tulosi ja taloudellinen historiasi otetaan edelleen huomioon, jos haet asuntolainaa takausjärjestelmän mukaisesti.

Lainanottajat haluavat myös olla tietoisia mahdollisista lisämaksuista, joita saatat joutua maksamaan asuntolainan ottamisesta - joista osa voidaan jakaa koko sopimuksen määräajalle.

Alla on joitain halvimpia tarjouksia tällä hetkellä saatavilla Moneyfacts.co.uk .

Lloyds Bank: Hinnat vaihtelevat 3,73%: sta 4,20%: iin kahden ja viiden vuoden sopimuksilla.

NatWest ja Royal Bank of Scotland: Kahden vuoden kiinteät sopimukset 3,90%: n korolla ja viiden vuoden sopimukset 4,04%: n korolla.

Barclays : Kaksivuotinen kiinteä sopimus 3,99% korolla ja viiden vuoden korko 4,09%.

Halifax: Hinnat vaihtelevat 3,73 prosentista 4,20 prosenttiin 16 kahden ja viiden vuoden sopimuksessa.

HSBC: Korot 3,99%: sta 4,49%: iin kahden ja viiden vuoden korkoihin.

Santander: Pankilla on kahden vuoden seuranta sekä kolmen ja viiden vuoden kiinteäkorkoiset sopimukset, jotka vaihtelevat 3,99%: sta 4,09%: iin.

Katso Myös: