ScanPyramids-projekti: Kuinka 3D-skannaukset ja kosminen tekniikka auttavat paljastamaan Egyptin muinaisen maailman mysteerit

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

Gizan suuret pyramidit ovat viimeiset vielä pystyssä olevista muinaisista maailmanihmeistä. Ja opimme äskettäin hieman lisää näistä massiivisista rakenteista, jotka ovat olleet paikallaan 4500 vuotta.



A Tutkijaryhmä on löytänyt 'tyhjiön' Khufun pyramidista Gizan laiturilla Kairon yläpuolella.



Se on viimeisin merkittävä löytö ScanPyramids -projekti - vuonna 2015 käynnistetty laaja noninvasiivinen tutkimus, jonka tarkoituksena on yrittää paljastaa pyramidien mysteerit .



parhaat kannettavat tietokoneet 2019 alle 500 puntaa

Viime vuonna projekti tunnisti kaksi salaista kammiota , joka osoittaa käytävien verkostoa suuren pyramidin sisällä.

Sen sijaan, että arkeologeja palkattaisiin poraamaan ja kaivamaan rakenteita, projekti käyttää kehittynyttä fysiikkaa havaitsemaan, mitä kiven pinnan alla on koskematta siihen.

Yleisesti ottaen ryhmä otti pyramidista röntgenkuvan käyttämällä kosmisia säteitä tehdäkseen niin.



Kuinka kosmisen säteen skannaukset toimivat

(Kuva: PA)

Videota ladataanVideo ei saatavillaKlikkaa pelataksesi Napauta Pelataksesi Video toistetaan automaattisesti pian8PeruuttaaPelaa nyt

Normaali röntgen ampuu säteilyä kehosi läpi ja kone poimii kehosi tiheämpien osien aiheuttamat varjot - kuten luut.



Prosessi on tässä sama, mutta säteilyn sijaan ScanPyramids-tiimi käyttää kosmisia säteitä - ja erityisesti myoniksi kutsuttua alkeishiukkasta.

Muonit, kuten positronit, neutriinot ja elektronit, vuotavat avaruudesta atomiytimistä, jotka muodostavat kosmisia säteitä, kun ne törmäävät ilmakehämme atomeihin. Vaikka nuo muut subatomiset hiukkaset hajoavat sekunnin murto-osassa, myonit ovat raskaampia ja putoavat maahan.

paige vie minut ulos

Mielenkiintoista on, että tämäntyyppistä törmäystä tutkijat yrittävät luoda uudelleen CERNin suuressa hadronitörmäyttimessä.

Koska myonit kulkevat niin nopeasti alas maahan, ne kokevat aikalaajenemisen erityissuhteellisuusteorian kautta (silloin aika hidastuu suhteessa nopeuteen). Lisäksi ne toimivat luonnollisina röntgensäteinä ja ne imeytyvät tiheisiin esineisiin, kuten kiviin.

Sijoittamalla myonireseptoreita (isoja valokuvalevyjä) suuren pyramidin alueelle, jonne voimme päästä, ScanPyramids-tiimi pystyi mittaamaan rakenteen sisätilojen tiheyttä häiritsemättä mitään.

Ryhmän havaitseman tyhjiön (jonka he arvioivat olevan noin 30 metriä pitkiä) myonikuviot ovat samankaltaisia ​​kuin Grand Galley -pyramidissa havaitut - mikä tekee todennäköisemmin tyhjää ilmaa kuin vain hieman vähemmän tiheää kiviä. .

Professori Hany Helal Kairon yliopistosta sanoi: 'Nämä tulokset muodostavat läpimurron Khufun pyramidin ja sen sisäisen rakenteen ymmärtämisessä.

'Vaikka tällä hetkellä ei ole tietoa tämän tyhjiön roolista, nämä havainnot osoittavat, kuinka moderni hiukkasfysiikka voi tuoda uutta valoa maailman arkeologiseen perintöön.'

Muut tunnistustyypit

(Kuva: ScanPyramid)

Muonien havaitsemisen lisäksi tiimi käyttää kahta muuta prosessia yrittääkseen ymmärtää Egyptin pyramideja: infrapunatermografiaa ja fotogrammetriaa, jotka on kerätty drooniin asennettujen lasereiden avulla.

james locke uusi tyttöystävä

Ensimmäinen tekniikka perustuu fysikaaliseen lakiin: kaikki materiaalit lähettävät energiasäteilyä lämpötilansa mukaan.

Ne lähettävät infrapuna-aaltoja, jotka mitataan sensoreilla varustetuilla kameroilla. Digitaalisen mallin ansiosta kamerat luovat kuvia, joissa jokainen väri vastaa tiettyä lämpötilaa. Käytetään laajasti lämpöhäviön paljastamiseen huonosti eristettyissä kodeissa, ja se mahdollistaa rakennusten vikojen paikallistamisen.

Joten kylmä ilma näkyy sinisenä, kun taas lämmönlähde on punainen.

Toinen tekniikka, fotogrammetria, käyttää tietokonealgoritmeja rekonstruoimaan 3D-objekti eri näköalapisteistä otetuista kuvista.

Fotogrammetrian avulla voidaan työskennellä ja yhdistää eri mittakaavoja, joita hyödynnetään samassa digitaalisessa mallissa, ja ehdottaa paikoista globaalia tulkintaa, selitti Yves Ubelmann ScanPyramids-projektista.

Mitä seuraavaksi?

(Kuva: Getty)

kengurut lumessa

ScanPyramids lanseerattiin lokakuussa 2015 käyttääkseen ei-invasiivisia tekniikoita Gizan suuren pyramidin mysteerin selvittämiseen. Se on yksi Egyptologian kunnianhimoisimmista projekteista.

Viime vuonna tiimi ilmoitti, että massiivinen pyramidi saattaa sisältää tuntemattomia syvennyksiä. Pyramidin yhden laskeutuvan käytävän alla uskotaan myös olevan toinen tyhjyys.

Kun Gizan suuren pyramidin mysteeri on murrettu, arkeologit toivovat voivansa käyttää samanlaista tekniikkaa legendaarisen kuningatar Nefertitin hautapaikan paikantamiseksi.

Hän oli kuningas Akhenatenin vaimo, joka perusti monoteistisen kultin muinaisessa Egyptissä, mutta on edelleen arvoitus.

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: