Älykkäät mittarit lyövät 108 puntaa pois energialaskuista vuodessa - mutta yksi kolmesta on hankala

Ukytkin

Horoskooppi Huomenna

Kolmanneksella älykkäiden mittarien omistajilla on ollut ongelmia laitteidensa kanssa, jotka vaihtelevat 'tyhmäksi' ja eivät toimi kokonaan, mutta lukujen mukaan kotitalouksien määrä on noussut.



Uusimpien havaintojen mukaan joka viides kotitalous sanoo, että heille on tarjottu ensimmäisen sukupolven SMETS1-mittareita maaliskuusta lähtien, vaikka hallitus ja Ofgem sanoivat, että heidän pitäisi asentaa toisen sukupolven SMETS2-laitteet tämän päivämäärän jälkeen.



Noin 31 prosentilla kotitalouksista on ollut ongelmia, kuten näytöt eivät toimi, laitteet ”mykistyvät” vaihdon jälkeen tai mittarit lakkaavat toimimasta kokonaan, uSwitch -kysely havaittiin.



Kolmasosa kotitalouksista, joissa on SMETS2 -mittarit - joiden oletetaan pysyvän älytilassa kytkimestä riippumatta ja joiden ei odotettu kohtaavan teknisiä ongelmia - ovat myös kohdanneet ongelmia asennuksensa jälkeen.

Yli puolet kotitalouksista uskoo, että toimittaja ei selittänyt täysin mittarinsa etuja ennen asennusta.

Kuitenkin yhä useammat asunnon omistajat uskovat nyt, että älymittarin omistaminen on auttanut pienentämään energialaskujaan.



Tämä tietoisuus on johtanut siihen, että 38% mittarien käyttäjistä on sanonut sammuttavansa valot, kun he eivät ole huoneessa verrattuna 33 prosenttiin viime vuonna, ja 22% pesee nyt vaatteita alhaisemmassa lämpötilassa, kun se oli viime vuonna 18%.

Mutta kaiken kaikkiaan älykkäiden mittarien omistajat sanovat, että tapojen muuttaminen on auttanut heitä säästämään pienen omaisuuden (Kuva: Getty Images/iStockphoto)



Älykkäiden mittarien omistajien mukaan tottumusten muuttaminen on auttanut heitä säästämään keskimäärin noin 108 puntaa vuodessa.

Yli viidennes kodeista ilmoittaa edelleen tuntevansa toimittajansa painostusta älymittarin käyttöön, vaikka tämä laski viime vuoden 30 prosentista.

Noin 5% sanoi, että toimittajansa yritti asentaa mittarin ilman heidän lupaa, mutta tämä on myös vähemmän kuin viime vuonna 11%.

Rik Smith, uSwitch.comin energia -asiantuntija, sanoi: '' On hienoa nähdä, että älykkäät mittarit parantavat energiatottumuksiaan ja auttavat kuluttajia säästämään laskuissaan, mutta käyttöönottoon liittyy silti aivan liikaa ongelmia, jotka heikentävät kuluttajien luottamusta koko kaava.

'Nyt on todellinen mahdollisuus lisätä luottamusta älykkäisiin mittareihin, jos kotitalouksille annetaan oikeat tiedot saadakseen kaiken hyödyn uudesta laitteestaan ​​ja he tarjoavat vain toisen sukupolven mittaria, jonka ei pitäisi mykistyä, jos joku vaihtaa toimittaja. ''

38% mittarien käyttäjistä sanoo sammuttavansa valot, kun he eivät ole huoneessa, kun viime vuonna 33% (Kuva: Getty)

Robert Cheesewright, Smart Energy GB, sanoi: '' Tuhansia toisen sukupolven älykkäitä mittareita otetaan käyttöön joka päivä-lähipäivinä on asennettu kaksi miljoonannen toisen sukupolven mittari.

'Kun älykkäitä mittareita asennetaan yhä enemmän, me kaikki osallistumme vanhentuneen energiajärjestelmän päivittämiseen ja hiilestä poistamiseen.'

Energy UK: n toimitusjohtaja Lawrence Slade sanoi: '' Älykkäitä mittareita käyttävät asiakkaat raportoivat edelleen suuresta tyytyväisyydestä, ja on ilo nähdä, että tästä kyselystä yhä useammat ihmiset ilmoittavat älymittaristaan ​​auttavan heitä vähentämään laskujaan ja lisäämään niitä tietoinen energiankulutuksestaan.

'' Lisäksi älykkäät mittarit ovat välttämättömiä, jos haluamme toimittaa joustavan energiajärjestelmän, joka auttaa meitä saavuttamaan nollatavoitteen vuoteen 2050 mennessä. ''

Liiketoiminta-, energia- ja teollisuusstrategian tiedottaja sanoi: 'Perinteisten kaasu- ja sähkömittarien korvaaminen älykkäillä mittareilla on tärkeä kansallinen energiainfrastruktuurin päivitys, joka tekee energiajärjestelmästämme halvemman ja tehokkaamman kuluttajille.

'Jokaisen, jolla on ongelmia kotinäytön kanssa, tulee ottaa yhteyttä toimittajaan, joka on velvollinen vaihtamaan sen maksutta, jos se ei toimi kunnolla.'

Katso Myös: