Super Mario Odyssey -arvostelu: Yksi kaikkien aikojen parhaista peleistä

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

Mistä edes aloitat, kun arvioit Super Mario Odysseyn kaltaista peliä?



Kun ydin 3D-tasohyppely seuraa kriittisiä ja kaupallisia voimalaitoksia Super Mario 64:tä ja Super Mario Galaxya, on jokseenkin pelottavaa kirjoittaa sanat 'Super Mario Odyssey -arvostelu'.



Loppujen lopuksi, riippumatta siitä, kuka tai missä olet, tiedät kuka Mario on. Hän on pelaamisen kasvot, hymyilevä viiksinen haalari, joka hyppää kilpikonnien selkään ja pelastaa prinsessoja. Sinun olisi vaikea löytää monia ihmisiä, jotka eivät ainakaan tiedä sitä.



Erityisesti Odysseyn tapauksessa tämä ei ole vain videopeli, se on tapahtuma. Vain Nintendo onnistuu kuluttamaan kokonaan sosiaalisen median syötteeni jokaisella ydinjulkaisulla; silloinkin, Wii U:n valitettavan epäonnistumisen jälkeen, tämä tuntuu tärkeimmältä Mario-peliltä vuosikymmeneen.

Odotan täysin, että monet lukijat katsovat tulosta ja jatkavat eteenpäin, mikä on sääli, koska minulla on paljon sanottavaa tässä arvostelussa, mutta jos se kuvaa sinua, tiedä tämä:

Super Mario Odyssey on yksi kaikkien aikojen parhaista videopeleistä.



Ja nyt, niille, jotka oleskelevat, kerron tarkasti miksi (ilman spoilereita).

Mario ja Cappy

Ainoa Super Mario Odysseyaa suurempi seikkailu tällä viikolla on tämä arvostelu. Todennäköisesti.



Tarina

Kuten usein Mario-pelien kohdalla, Super Mario Odysseyn tarina ei ole monimutkaisin tai mielenkiintoisin. Sen sijaan se on yksinkertainen, helposti ymmärrettävä ja tarjoaa sinulle tavoitteen.

Nintendon on täytynyt tietää, että tarina ei ollut viivytetyn johdantojakson vuoksi pitkittymisen arvoinen, koska sinulle esitetään lyhyt tarinan johdatus ennen kuin sinut heitetään peliin.

Tarina alkaa Mariosta Bowserin ilmalaivassa sen jälkeen, kun umpeen kasvanut kilpikonna on jälleen siepannut Princess Peachin. Bowser on pukupukuinen ja saappainen, ja se näyttää melko hurjalta humanoidikilpikonnaksi. Internet on jo kutsunut tätä asua hellästi 'parittaja Bowseriksi', mikä on... mukavaa.

Lyhyt välikohtaus, mutta hattua heittämällä Mario osuu ja putoaa pilvien alle, jolloin hänen rakas lippalakkinsa tuhoutuu ja Peachin kohtalo on epävarma.

Laskeutuessasi Cap Kingdomiin, joka näyttää joltain painajaisesta ennen joulua, törmäät nopeasti asianmukaisesti nimettyyn Cappyyn, aavemaiseen olentoon, jota kutsutaan Bonneteriksi. Hän kertoo, että Bowser on kidnapannut myös hänen nuoremman sisarensa, sekä hänen kotimaailmansa, joka on jätetty raunioiksi.

Super Mario Odyssey Bowser

Kuten aina, Bowser on pelin uhkaava uhka, joka on kidnapannut sekä prinsessa Peachin että Tiaran.

Opit nopeasti, että Bowser aikoo mennä naimisiin prinsessa Peachin ilman suostumusta käyttämällä häitä varten esineitä, joita löytyy monista maailman valtakunnista. Tämä sisältää Cappyn siskon Peachin tiaran, hääpuvun, sormuksen, kukkakimpun jne.

Bowserin hääsuunnittelijat Broodalit hankkivat nämä esineet enimmäkseen vastaavista valtakunnistaan. Joukko pahoja kanin kätyreitä, he toimivat tehokkaasti Bowser's Koopalingsin tukijoina 'keskipomoina'.

fury vs Wilder time uk

Melko kätevästi Cappylla on kyky omistaa (tai 'vangita', kuten Nintendo mieluummin kehystää) erilaisia ​​esineitä ja tuntevia olentoja, joten hän päättää yhdistää sinut pelastaaksesi rakkaasi ottamalla luotettavan lippalakin muodon.

Löytettyään toimivan ilmalaivan – nimellisen Odysseyn – Cappy ja Mario matkustavat valtakunnasta toiseen, jahtaaessaan Bowseria ja hänen kätyriään jälkimmäisenä kaaoksen sekasorrona ja varastaa jokaisessa valtakunnassa, jossa he vierailevat.

Super Mario Odyssey Cappy Bonneter

Mario ja Cappy yhdistävät voimansa, ja heidän yhteiset kykynsä osoittavat voiman, jonka kanssa on otettava huomioon.

Säätimet ja ominaisuudet

Kun käynnistät pelin, saat ilmoituksen käytettävissä olevista eri pelityyleistä. Aloitusnäyttö tekee sinulle erittäin selväksi, että Nintendo todella suosittelee pelaamista kotona Joy-Conin jokaisessa kädessä, jotta liikeohjaukseen perustuvien toimintojen käyttö helpottuu.

Voit pelata kämmentilassa haluamallasi tavalla, ja minulla on enimmäkseen Switchiä kannettavana laitteena käyttävänä. Voit tietysti pelata myös Pro-ohjaimella tai Joy-Con Gripillä.

Tässä vaiheessa elämääni olen melko kyllästynyt liikesäätimiin, joten vaikka olen iloinen nähdessäni, ettei se ole koskaan ylivoimaista, en haluaisi käyttää niitä ollenkaan. Ravistamalla ohjaimia voit päästä käsiksi korkkiheittoihin tai käyttää Capturen toissijaista kykyä (yleensä hieman korkeampi hyppy tai jotain vastaavaa).

Voit myös aloittaa pelin helpommalla Assist Modella, joka palauttaa pelaajat putoamasta kartalta ja antaa lisäsuunnan minne mennä. Se on periaatteessa lapsiystävällinen tila.

numeron 43 merkitys

Vaikka olen varma, että tämä järkyttää hardcore-pelifaneja, on tärkeää muistaa, että Mario on näennäisesti edelleen lapsille suunnattu franchising ja tämän kaltaiset tilat mahdollistavat pelin vaikeushuipun ilman, että nämä fanit vieraantuu.

Taukovalikossa on myös pudotusyhteistyötila, jossa ystävä tai perheenjäsen voi ohjata Cappya vapaasti, mikä helpottaa Marion hatun taakkaa.

Super Mario Odyssey Assist Mode Co-op

Käytän enimmäkseen tätä kuvakaappausta näyttääkseni sinulle Marion pelottavan hymyn, ollakseni rehellinen

Heti kun astut ensimmäiseen valtakuntaan – joka tapauksessa opetusmaailmaan – sinulle opetetaan useimmat perusohjaimet, joita tarvitset koko pelin ajan. Lisäliikkeitä voi opettaa Action Guide -oppaassa, joka on saatavilla taukovalikosta.

Nämä perusasiat, mukaan lukien ilmeinen juoksu ja hyppy, korkeampi hyppy täydellisesti ajoitetun hyppykolmen jälkeen, kuperkeikka, kyyrys, maastopunnit ja poundihypyt, sukellus, rullaus, pyöriminen ja kiipeily.

Voit aktivoida ensimmäisen persoonan kameratilan painamalla oikeaa analogista tikkua, ja oikeanpuoleisen d-padin kautta on omistettu amiibo-painike, jolla voit skannata hahmosi peliin. Nämä voivat avata Mariolle eksklusiivisia asuja tai, jos kyseessä on hahmo nimeltä Uncle amiibo, antaa vihjeitä siitä, missä Power Moons voi olla piilossa (niihin pääsemme!)

Pääset upeaan Snapshot-tilaan painamalla d-pad-painiketta, joka on rehellisesti yksi helpoimmista ja monipuolisimmista tilannekuvatiloista kaikissa peleissä.

Super Mario Odyssey Snapshot

Snapshot-tilassa voit ottaa tällaisia ​​kuvia, joissa Mario näyttää kuuluvan TV-mafia-draamaan

Voit siirtää, pyörittää ja kallistaa kehystä, kerrostaa Super Mario Odyssey -logon mihin tahansa kulmiin, lähentää/loitontaa ja käyttää mielenkiintoisia suodattimia, kuten sumennus, sepiaton, smear, kalansilmälinssi, siluetti (periaatteessa jokainen kuvakaappaus tämä ansaitsee kehystettävän kotonani), öljymaalaus ja jopa NES-, SNES- ja Game Boy -tyylisiä suodattimia.

Kuten huomaat, suurin osa tämän sivun näytöistä on otettu Snapshot-tilassa. Olen varma, että saat paljon parempia valokuvaajia kuin minä, joten odotan näkeväni kuvakaappauksia kaikkialla sosiaalisessa mediassa.

Pienen -painikkeen painaminen tuo esiin koko valtakunnan kartan, joka esitetään turistiopaskirjana, jonka kummallakin puolella on kätevää tietoa maailmasta ja sen asukkaista. Sen lisäksi, että kirjoitat luonnollisesti nykyisen sijaintisi ja ympäristösi ääriviivat, voit heti vääntyä mihin tahansa tarkastuspisteen lippuun, jota olet jo koskenut.

Kaikki reittipisteet, kuten tehtävän reittipisteet tai Power Moon -vihjeet, jotka Vihjerupikonna on asettanut hänelle maksettuaan hänelle 50 kultakolikkoa, näkyvät myös kartalla.

Super Mario Odyssey Crazy Cap

Crazy Cap -myymälästä voit ostaa paljon uusia asuja – mutta ollaan rehellisiä, juokset enimmäkseen ilman paitaa

Kartalta pääset myös käsiksi luetteloihisi, mukaan lukien täydellinen luettelo kaappauksista (52 niistä, jos mietityttää), täydellinen luettelo Power Mooneista (ensisijaisesti kerättäväsi) ja matkamuistoluettelo (yhteensä 43) , joista jälkimmäiset ostetaan Crazy Cap -kaupasta.

Crazy Cap -myymälästä, josta yksi löytyy jokaisesta vierailemasi valtakunnasta, voit ostaa matkamuistoja Odysseyn koristeluun, sekä lisäterveyttä ja täysin uusia asuja ja lakkia. Jotkut näistä auttavat sinua näyttämään siltä, ​​että pääset uusille alueille, mutta enimmäkseen ne ovat vain hauskoja (eli Mario juoksentelee housuissaan.)

susanna reid hugh grant

Vaikka jotkut tuotteet ostetaan kolikoilla, toiset käyttävät paikallista valuuttaa, jota voidaan käyttää vain kyseisen kuningaskunnan kaupassa. Esimerkiksi Cascade Kingdomin valuuttana on violetit pyörät, kun taas Cap Kingdomissa on vähän violetteja hattuja. Ne löytyvät roskaisesti joka valtakunnasta keräilyesineinä.

Metsästäessäsi pelin erilaisia ​​keräilyesineitä saatat törmätä vihjemaalauksiin, joista voit ottaa kuvakaappauksen ja katsella niitä myöhemmin, tai kuvakehyksiä, jotka toimivat salaisina portaaleina uusiin maailmoihin. Jotkut näistä maailmoista saattavat olla sinulle tuttuja.

Super Mario Odyssey maalauskehys

Piilotetut kehykset johtavat aiemmin vierailemattomiin maailmoihin. Muistuttaako sinua jostain?

Ilmeisesti pelin tärkein lisäys peliin on luotettava ystäväsi Cappy, jonka voit heittää olemaan vuorovaikutuksessa esineiden ja olentojen kanssa. Voit heittää lippasi Y-painikkeella tai ravistamalla Joy-Conia; painikkeen painaminen pitää Cappyn paikallaan muutaman sekunnin ajan, jolloin hän voi tuhota laatikoita, vetää vipuja jne.

Sinulla on myös homeing cap -heitto sekä spin-heitto, joista jälkimmäinen toimi mielestäni epäluotettavasti sen raskaan liikkeenohjausaktivoinnin vuoksi.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, Cappyn heittäminen antaa sinun hallussaan (anteeksi, 'vangita') laajan valikoiman vihollisia ja esineitä, mikä mahdollistaa joukon alkuperäisiä peliominaisuuksia.

Super Mario Odyssey t-rex dinosaurus

Mario T. rexina on yksi elämän suurimmista nautinnoista

Kaappauksia, maailmoja ja Power Moons

Ensimmäinen kohtaamasi sieppauskohde on sammakko, ja voisin helposti katsella Marion yllättynyttä ja peloissaan reaktiota toisen tuntevan olennon ruumiin haltuunottoa pitkin päivää.

Kuten aiemmin mainittiin, kaappauskohteita on yhteensä 52, joista jokainen tarjoaa oman viehätyksensä ja omaperäisyyden peliin, ja monet ovat ainutlaatuisia yksittäisille valtakunnille estämään niitä tulemasta väsyttäviksi.

Kaappauksiin kuuluvat sammakot, jotka voivat hypätä erittäin korkealle, salaman kipinät, jotka kuljettavat voimalinjoja, Chain Chomps, jotka voidaan kääriä ja laukaista eteenpäin, Lakitu, joka osaa kalastaa, tankit, Cheep Cheep, kasvit... ja tietysti T. rex, vaikka se voi olla hallussa vain lyhyen aikaa.

En halua pilata iloa uusien sieppauskohteiden löytämisestä, joten jätän asian tähän, mutta niitä on aina ilo löytää ja kokeilla.

Ensisijaisena uuden pelin ominaisuutena voit vaihtaa säännöllisesti eri muotojen välillä ratkaistaksesi pulmia, päästäksesi uusille alueille, kerätäksesi keräilyesineitä ja voittaaksesi pomoja. Vaikka pomot eivät ole erityisen haastavia, ne ovat eräitä luovimmista ja nautinnollisimmista sarjassa, mikä tietysti edellyttää, että hyödynnät sieppauskykyäsi.

Super Mario Odyssey Broodals

Pomot ovat kekseliäitä ja viihdyttäviä, elleivät haastavia

Sen lisäksi, että voit yksinkertaisesti käyttää kaappauksia siirtyäksesi tehtävän reittipisteestä toiseen, sinun on haastettava miettimään, kuinka niitä voidaan käyttää Power Moonien keräämiseen, joita jokaisessa valtakunnassa on useita.

Power Moons toimivat Odysseyn voimanlähteenä, joten tarvitset niitä ilmalaivasi tehonlähteenä saavuttaaksesi uusia valtakuntia, mutta sinua houkutellaan myös keräämään jokainen yksittäinen jokaista valtakuntaa varten – tehtävä, joka minun on vielä suoritettava. lisätä.

Valtakunnat ovat ihanan vaihtelevia, mukaan lukien muinainen trooppinen saari, joka on täynnä dinosauruksia, värikäs ruoka-aiheinen maa ja realistisemman näköinen kaupunki, joka perustuu New Yorkiin. Jopa Lake Kingdom on kaunis ja viehättävä, kun taas minä yleensä halveksin vedenkorkeutta.

Jälleen kerran, en halua pilata mitään yllätyksiä, mutta valtakunnat eivät koskaan petä, joidenkin tutkimiseen kuluu enemmän aikaa kuin toisiin, mutta kaikki ovat nautittavia ja ikimuistoisia.

Super Mario Odyssey Lake Kingdom

Vesivaltakunta ei ole vain siedettävä, se on suorastaan ​​rakastettava.

Super Mario Odyssey ei ole täysin epälineaarinen, mutta sen valtakunnat ovat paljon avoimempia kuin aiemmat 3D Mario -osat. Valtakunnan koot vaihtelevat, mutta voit valita tarinan tehtävän tavoitteen aina milloin haluat. Vietin säännöllisesti useita tunteja tutkiessani kutakin valtakuntaa, metsästäen Power Moons -kuita ennen kuin aloitin ensisijaisen tavoitteen.

Nintendo on käyttänyt hyväkseen jokaisen valtakunnan jokaisen sentin, mikä tarkoittaa, että pienimmätkin heistä keräävät muutaman tunnin soittoaikaa innokkaille tutkimusmatkailijoille. Valtakunnat ovat kirjaimellisesti täynnä mielenkiintoisia hahmoja, salaisuuksia ja keräilyesineitä, ja tutkimisen ilon välittäminen olisi typerää.

On niin monia eri tapoja kerätä Power Moons; On itse asiassa yllättävää, että Nintendolla on edelleen niin paljon luovuutta päässään.

Power Moons voi yksinkertaisesti makaa nurkissa tai olla palkintona ajoitetusta haasteesta. Ne löytyvät piilotettuina esineisiin tai jalkojesi alle, ja Joy-Conin jyrinät antavat vihjeen maadoittamaan aluetta, jolla seisot.

Ne ovat palkintoja lampaiden paimentamisesta, täydellisessä ympyrässä kävelemisestä, peliautomaattipeleistä, kasvien kasvattamisesta ja jopa Goombasin tornin hankkimisesta rakastuakseen rouva Goombasiin.

Super Mario Odyssey Goomba

Vangitsemalla Goomban ja hyppäämällä muiden päälle voit muodostaa tornin ja ansaita naispuolisten Goomba-kiintymyksen

Minulta puuttuu luova ajattelu, joka tarvitaan kuvaamaan tarkasti, kuinka ihanan kekseliäs Power Moon -prosessi on. Super Mario Odysseyn vahvin puoli on ehdottomasti näiden Power Moonien tutkiminen ja kerääminen.

Jason Fox vaimo kuoli

Super Mario Odysseyssa on paljon muita salaisuuksia ja herkkuja, jotka saavat sinutkin hymyilemään.

Retro 2D sivuttain rullaavat segmentit ovat puolitiheitä, ja ne hyödyntävät mielenkiintoisella tavalla 3D-objekteja, joissa ne tapahtuvat. Voit ratsastaa nopeilla olennoilla nimeltä Jaxis Sand Kingdomissa. Siellä on jopa joidenkin rakastettujen hahmojen paluu.

Piilotetut ovet johtavat haastaviin osiin, joiden palkintona on Power Moon ja toinen piilotettu jonnekin. Tämä vaihtelee tasohyppelysegmenteistä tiettyjä sieppauksia vaativiin pulmiin, joten sinun on testattava kaikki taitosi kerätäksesi mahdollisimman monta Power Moonia.

Super Mario Odyssey Jaxi

Piilotetut ovet johtavat haastehuoneisiin, joissa jokaisessa on 2 Power Moonia ja jotka tarjoavat Nintendolta odottamaasi vaihtelua.

Uusimmat peliarvostelut

Suorituskyky, ääni ja grafiikka

Super Mario Odyssey on nähtävyys ainutlaatuisten ja värikkäiden valtakuntiensa ansiosta. Nintendo Switch ei ehkä ole maailman tehokkain konsoli, mutta sillä ei todellakaan ole väliä, sillä Nintendo on aina kiinnittänyt huomiota huolelliseen suunnitteluun valokuvarealismin sijaan.

Siinä on kuitenkin hieman enemmän realismia kuin tavallisesti; ympäristöllä on visuaalinen vaikutus Marioon, koska hän kiiltää uinnin jälkeen, näyttää nokelta savun läpi juostessa ja niin edelleen.

Seikkailuasi ei haittaa sotkuinen, häiritsevä käyttöliittymä, jossa on vain minikartta ja muutama yksinkertainen, valkoinen näyttö näytölläsi, kuten terveytesi, kolikoiden ja paikallisten valuuttojen määrä.

Suorituskyvyn suhteen se toimii täydellisesti sekä kämmentietokone- että TV-tilassa, eikä näiden kahden välillä ole äärimmäisiä havaittavia eroja. Ajoittain kuitenkin tapahtui kuvanopeuden laskua, esimerkiksi pyöräytettäessä vihollisryhmää tai laukaistettaessa Chain Chomp sarjaan murtuvia seiniä.

Super Mario Odyssey -grafiikkakuvankaappaus kuningaskuntien maailmoista

Nintendo Switch ei ehkä ole maailman tehokkain konsoli, mutta et koskaan tiedä sitä pelatessasi Odysseya

Parasta tässä pelissä on tietysti se, että se on täysi 3D Mario -peli, jonka voit ottaa mukaan tien päällä. Pelasin Odysseyta yhtä paljon junassa kuin kotonakin, eikä kumpikaan formaatti haitannut kokemustani. Liikkeenohjauksen tarkennus tekee selväksi, että tämä on ihanteellisesti suunniteltu televisiossa pelaamiseen, mutta kädessä pidettävässä tilassa ei ole suuria menetyksiä.

Ääniraita on heti ikoninen, kuten olet epäilemättä melkein tottunut odottamaan ensimmäisen osapuolen Nintendo-peleiltä. Se on mestarillinen orkesteripartituuri, jossa on monia valtakunnan teemoja, jotka epäilemättä juuttuvat päähän tulevina vuosina – puhumattakaan edes New Dunk Cityn oman pormestarin Paulinen laulamasta Jump Up, Super Star -kappaleesta.

Jotkut kappaleet ovat palaavia klassikoita, mutta suurimmaksi osaksi ne ovat täysin uusia kappaleita, jotka ovat yhtä vaihtelevia maailmoille itselleen.

Super Mario Odyssey Power Moon

Koko peli on yhtä onnellinen ja iloinen kuin tämä kuva näyttää

ashes liput 2019 otsikko

Tuomio

Mario on Nintendon kulta, koko peliteollisuuden kasvot, joten he eivät ole säästäneet kustannuksia muuttaessaan Super Mario Odysseysta sen luovan nerouden, mitä se on.

Yksinkertaisesti sanottuna se on yksi markkinoiden monipuolisimmista, nautinnollisimmista ja ikimuistoisimmista videopeleistä, ja se pitää Super Mario Galaxyn parhaana koskaan julkaistuna 3D-tasopelinä.

Jos et vielä omista Nintendo Switchiä, Super Mario Odyssey on tekosyy ostaa sellainen. Se on ehdoton täydellisyys, eikä siinä ole käytännössä mitään huomautettavaa.

Sanon sen uudelleen, koska sinulle pitäisi kertoa sekä tämän katsauksen alussa että lopussa:

Super Mario Odyssey on yksi kaikkien aikojen parhaista videopeleistä.

Super Mario Odyssey (41,99 puntaa, ilmestyy 27. lokakuuta): Nintendo Switch

Julkaisija toimitti meille Nintendo Switch -kopion tästä pelistä tarkistusta varten. Löydät kaikki arvostelumme osoitteessa OpenCritic .

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: