Huippujuristi sanoo, että hänelle maksetaan vähemmän kuin mitä McDonald'sin työntekijät ansaitsevat tunnin

Minimi Palkka

Horoskooppi Huomenna

Valtion rahoittamissa julkisissa rikosasioissa asianajajilla on usein erilaiset palkasäännöt(Kuva: Getty)



Ylivoimainen asianajaja on väittänyt, että asianajajat voisivat ansaita enemmän tuntia työskentelemällä takeaway -ketjussa.



Criminal Bar Associationin puheenjohtaja Chris Henley sanoi, että asianajajille maksetaan usein vähemmän tuntipalkkaa kuin he tekisivät töitä McDonald'sin kaltaisessa ravintolassa.



pitäisikö minun ottaa covid-rokote

'Liian usein syytteeseenpanosta aiheutuvat maksut tuottavat tuntipalkkoja huonommin kuin McDonald'sin palkat', hän sanoi.

Vaikka laki voi olla uskomattoman tuottoisa ammatti etenkin yksityisellä sektorilla, jossa asiakkaita laskutetaan usein tuntikohtaisesti, julkisissa rikosasioissa toimiviin asianajajiin sovelletaan erilaisia ​​valtion asettamia maksusääntöjä.

Eräässä esimerkissä hän sanoi, että nuoremmalle syyttäjälakimiehelle (jolla voi olla vuosikymmenen kokemus) maksetaan 46,50 puntaa koko yön valmistelusta ja päivästä oikeudessa, ja se maksaa noin 5 puntaa tunnissa.



Tämä on verrattavissa McDonaldin kassalla työskentelevän henkilön ansioihin, joiden aloituspalkka on 8 puntaa tunnissa.

Samoin jotkut asianajajat ansaitsevat paljon enemmän ja yksityisesti työskentelevät voivat ansaita satoja tuhansia (Kuva: Getty)



Ja vaikka nuoremman rikollisasiamiehen keskipalkka on noin 40 000 puntaa vuodessa, hän sanoi, että tämä voi laskea alle 28 000 puntaan, kun otat huomioon kamarien vuokramaksut ja muut kulut.

Tämä on kuitenkin keskiarvo - julkisten asianajajien alhaiset kiinteät palkkiot ja rasittavat muutokset, joita se voi vaatia tapauksen valmistelemiseksi, tarkoittavat, että he voivat helposti pudota minimipalkan alle.

Syyttäjät ja puolustusasianajajat & apos; Korot ovat kruunun syyttäjälaitoksen (CPS) ja oikeusministeriön (MoJ) vastaavat - ja useimmat asianajajat ovat itsenäisiä ammatinharjoittajia, joten heidän bruttomaksunsa on maksettava matka-, vakuutus-, eläke- ja muut kulut.

Jotkut rikolliset asianajajat päättävät täydentää tulojaan ottamalla yhdistelmän julkisia ja yksityisiä tapauksia (Kuva: AFP/Getty Images)

Muualla nuoremmalle puolustusasianajajalle maksetaan 90 puntaa yhdestä oikeudenkäynnistä ja 125 puntaa tuomiosta.

Perusoikeusmaksu olisi 600 puntaa, mutta se voi olla huomattavasti enemmän riippuen siitä, mitä rikosta tutkitaan ja kuinka kauan tämä oikeudenkäynti todennäköisesti kestää.

Rikosasianajajaliitto on laskenut, että syyttäjäedustajien keskimääräiset tuntihinnat ovat 20 puntaa tai vähemmän neljänneksessä kruununtuomioistuimen istunnoista.

Alan ammattilaiset kokoontuvat ensi viikolla keskustelemaan siitä, mitä tehdä maksujen 'kriisille' - suunnitelmista uudistaa järjestelmää oikeudenmukaisemmaksi.

Kuitenkin se sanoi, että edes näissä maksuissa ei ehkä oteta huomioon kaikkea valmistelua, joka menee kokeiluun.

Lue lisää

Parhaat rahatarinat
Morrisons myy pääsiäismunia hintaan 25 p Lomautuspäivä vahvistettu KFC avaa jälleen 100 myymälää toimitettavaksi Supermarkettien toimitusoikeudet selitetty

Katso Myös: