Mitä GameStopille tapahtuu? Kysymyksiin vastattiin Redditin osakemarkkinoiden romahduksen keskellä

Reddit

Horoskooppi Huomenna

Mitä

Tähän asti GameStop oli yksinkertaisesti toinen vaikeuksissa oleva yhdysvaltalainen jälleenmyyjä(Kuva: REUTERS)



Yhdysvaltain vähittäiskauppiaan GameStopin osakkeet nousivat tällä viikolla sen jälkeen, kun joukko amatöörikauppiaita kohdistui peliketjuun, mikä aiheutti Wall Streetin ammattisijoittajien menettävän miljardeja dollareita.



Taloudellisesti vaikeuksissa oleva pääkadun jättiläinen joutui 'lyhyeen puristukseen', mikä laukaisi Internetin romahduksen.



Ja monet niistä, jotka pelasivat uhkapeliä, ovat ansainneet vakavaa rahaa - vaikka tietävät hyvin vähän osakkeiden ja osakemarkkinoiden toiminnasta.

Wall Streetin kommentaattorit ovat kutsuneet sitä 'ilmiöksi', 'mielettömäksi' ja kuten 'mitään [he eivät koskaan nähneet]'.

Jos näet otsikot ja mietit mitä tapahtuu - ja kannattaako sijoittaa - tässä sinun on tiedettävä.



Kaikkien, jotka aikovat laskea rahaa alas, on ensin tiedettävä, että osakkeet ja osakkeet ovat uskomattoman epävakaa liiketoiminta.

Sijoituksesi voi romahtaa niin nopeasti kuin se voi nousta, joten varmista, että tiedät riskit ja sinulla on varaa mahdollisiin tappioihin hyvissä ajoin.



Oletko mukana GameStopissa? Ota yhteyttä: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk

Mikä on GameStop?

Mitä Gamestopille tapahtuu? Kysymyksesi Redditin osakemarkkinoiden romahduksen keskellä

Monille Reddit -sijoittajille se tehtiin pelkästään viihteen vuoksi (Kuva: NurPhoto/PA -kuvat)

GameStop on amerikkalainen high street -peliketju, joka on erikoistunut videopeleihin, konsoleihin ja tekniikkaan.

Kuten monet fyysiset vähittäiskauppiaat, se on kamppaillut koronaviruspandemian alusta lähtien, ja sen taloudelliset ongelmat pahenivat, kun kuluttajat kääntyivät verkkokauppaan.

Itse asiassa 37-vuotias ketju ilmoitti hiljattain suunnitelmistaan ​​sulkea 450 myymälää pysyvästi.

Tämä tietysti ennen kuin sen osakkeet alkoivat nousta verkkoon - tämä muutos voi joidenkin mielestä muuttaa sen kohtaloa kokonaan.

Mistä GameStop -draamassa on kyse?

Voisiko tämä merkitä GameStopin elvyttämistä? (Kuva: Getty)

Kaikki on linkitetty foorumille nimeltä 'wallstreetbets & apos; Reddit -nimisellä sosiaalisen median online -alustalla.

Foorumilla on noin 4 miljoonaa jäsentä, jotka keskustelevat säännöllisesti osakkeista ja osakkeista ja mihin he aikovat sijoittaa rahansa seuraavaksi.

Viimeisten kuuden kuukauden aikana, viime viikkoina kiihtyneenä, sen käyttäjät ovat nollautuneet yhteen pääosakkeeseen - GameStopiin - ja taktiikkaan, joka sisältää lyhyen puristuksen.

Osakemarkkinoilla voit lyödä vetoa siitä, että osakekurssi laskee eikä nouse, 'lainaamalla' osakkeita ja myymällä ne nykyiseen hintaan, ja velvollisuus ostaa ne myöhemmin, mihin hintaan tahansa ne ovat sitten saavuttaneet.

Ennen raivoa GameStop oli yksi Yhdysvaltojen markkinoiden eniten oikosuljetuista osakkeista, sillä monet rahastot panostivat sen laskevan pandemian aikana.

Saat viimeisimmät neuvot rahasta, uutisia ja apua suoraan postilaatikkoosi - rekisteröidy osoitteessa NEWSAM.co.uk/email

Mutta viime viikkoina ja kuukausina Reddit -käyttäjät alkoivat ostaa sisään.

GameStopin alhainen osakekurssi lyhenteiden ansiosta teki monille suhteellisen helpoksi osallistua pienellä rahalla.

Kun osakekurssi nousi ja nousi, enemmän ihmisiä osti sisään - sekä lyhyen puristuksen käynnistämiseksi että koska hinta itsessään oli nyt tapa ansaita rahaa.

Se nosti GameStopin osakekurssin yli 700% viikossa.

Ammattimaisten elinkeinonharjoittajien, jotka ovat oikosuluttaneet osakkeen, on nyt ostettava osakkeet takaisin täyttääkseen lyhytaikaiset velvoitteensa - mikä nostaa hintaa entisestään.

Tämän seurauksena he ovat menettäneet miljardeja, minkä seurauksena koko hedge -rahasto menee konkurssiin.

Miksi ihmiset investoivat?

Joillekin se oli vain viihdettä (jotkut sijoittajat jopa lahjoittivat voitonsa hyväntekeväisyyteen), toisille se oli kostohyökkäys Wall Streetille. Muissa tapauksissa se oli yksinkertaisesti mahdollisuus ansaita vakavaa rahaa.

Mitä osakkeille tapahtui tällä viikolla?

Ne kasvoivat - paljon (Kuva: Getty)

GameStopin osakkeet nousivat huikeasti 359%96,80 dollarista (70,83 puntaa) 347,50 dollariin (254,25 puntaa).

Itse asiassa osakkeet ovat nousseet uskomattoman 10 692% huhtikuusta 2020 lähtien, jolloin niiden hinta oli vain 3,25 dollaria (2,38 puntaa).

Se tarkoittaa, että sijoittajat, jotka ostivat huhtikuun alhaisella hinnalla ja myivät ne tällä viikolla, olisivat voittaneet 344,25 dollaria (251,88 puntaa) osaketta kohden.

Voinko sijoittaa?

Jotkut välittäjät ovat keskeyttäneet alustojensa kysynnän vuoksi

Jotkut kaupan välittäjät, mukaan lukien Robinhood ja Interactive Brokers, ovat joutuneet lopettamaan uusien asiakkaiden hankkimisen, kun he käsittelevät kysyntää.

Sijoitusalusta Trading 212 sanoi: ”Ennennäkemättömän kysynnän vuoksi olemme väliaikaisesti lopettaneet uusien asiakkaiden vastaanottamisen.

'Kun olemme käsitelleet olemassa olevan jonon, olemme avoimia uusille rekisteröinneille.'

Pitäisikö minun sijoittaa?

Sijoittaminen on lähinnä uhkapeliä, eikä ole mitään takeita siitä, että rahasi tuottavat tuottoa.

Itse asiassa on olemassa suuri mahdollisuus, että osakekurssit laskevat, mikä tarkoittaa, että teet tappiota.

GameStopin osakkeiden arvo on jo alkanut laskea hypestä huolimatta. Myös Reddit -foorumi on suljettu väliaikaisesti.

Korot eivät kestä ikuisesti, ja usein lyhyt puristus päättyy siihen, että hinnat laskevat takaisin siihen, missä ne olivat ennen, vaikka kuinka kauan sen jälkeen vaihtelee.

Rick Eling, Quilterin sijoitusasiantuntija, sanoi: Kun osakemarkkinoiden tarina menee valtavirtaan, voi jäädä tunne siitä, että menetät. Yhden yksittäisen osakkeen ostaminen on kuitenkin uskomattoman suuri riski, ja koska erityisesti tämä osake nousee, menetät todennäköisesti rahansa. Kuplat puhkeavat aina. Tämä on yhtä totta tänään kuin Yhdysvalloissa vuonna 1929, 1700 -luvun Isossa -Britanniassa tai 1600 -luvun Hollannissa. Ahneus ei muutu.

'Yrityksen tunteminen voi antaa väärän käsityksen sen riskeistä. Jos ihmiset omistivat kerran Nokian tai ostoivat GameStopiin, he saattavat tuntea olonsa mukavaksi spekuloida näillä yrityksillä.

'' GameStop -tilanne ei ole kaukana vain investoinneista, mutta se kiinnittää huomiota sijoittamisen voimaan. Englannin keskuspankin luvut osoittavat, että Yhdistyneen kuningaskunnan kotitaloudet ovat keränneet noin 100 miljardin punnan ylimääräisiä säästöjä koronaviruksen aikana. Kotona juuttuneiden tylsistyneiden houkutus pelata markkinoita sovelluksella on todellinen, mutta monet huomaavat kustannuksiltaan, että ilmaista rahaa ei ole.

seurassa 7 jäsentä

'Sijoittaminen on voimakasta, mutta kuten useimmat asiat, se toimii vain sinulle, jos osaat käyttää sitä. Jos haluat aloittaa sijoittamisen, paras vaihtoehto on valita hajautettu monen omaisuuden rahasto. Neuvonantaja voi auttaa sinua löytämään jotain, joka sopii riskiprofiilillesi, ESG -mieltymyksillesi ja muulle. ''

Katso Myös: