Oletko oikeutettu ilmaisiin NHS -resepteihin? 8 tapaa voittaa 1. huhtikuuta tapahtuva hinnannousu

Reseptit

Horoskooppi Huomenna

Maksatko liikaa hoidosta?(Kuva: Getty)



NHS -reseptit lisääntyvät jälleen huhtikuussa - kun sinun on maksettava 8,80 puntaa lääkkeesi noutamisesta.



Prescription Charges Coalition on kuvaillut kasvua - kaikkien aikojen suurinta - katastrofaaliseksi, ja se on varoittanut, että pitkäaikaissairaudet kärsivät eniten.



Konservatiivinen terveysministeri Lord O & Shaughnessy ilmoitti: 'Olemme korottaneet reseptimaksua 20 p: llä 8,60 punnasta 8,80 puntaan jokaisesta jaetusta lääkkeestä.'

Reseptihintojen korotus tulee nyt eduskunnan käsiteltäväksi ja sen on määrä tulla voimaan 1. huhtikuuta.

Matina Loizou Parkinsonin Isossa -Britanniassa ja Prescription Charges Coalition -järjestössä on kuitenkin pahoinpidellyt sitä, ja sanoi, että siirto vangitsee ne, jotka jo kärsivät taloudellisesti, fyysisesti ja henkisesti.



onko ted bundy vielä elossa

”Tämä vaellus on katastrofaalinen ihmisille, joilla on pitkäaikaisia ​​tai elinikäisiä olosuhteita: 20 p per resepti voi rasittaa entisestään jo venytettyjä budjetteja.

'Monet ihmiset eivät voi työskennellä kokopäiväisesti kunnon vuoksi ja lisäkustannusten-kuten erikoiskuljetusten tai erityisruokavaliovaatimusten-lisäksi-reseptimaksut voivat ylittää rajan.'



Jos olet huolissasi siitä, miten nousu vaikuttaa sinuun, tässä on muutamia vaihtoehtoja, joita kannattaa harkita.

1. Ovatko reseptit aina halvempia?

(Kuva: Getty Images Europe)

Seuraavan kerran, kun tulet paikalliseen apteekkiisi hakemaan lääkkeitä, kysy apteekista, onko tuote saatavana tiskiltä tai ilman reseptiä. Jos näin on, voit ostaa sen hintaan RRP - usein alle 8,80 puntaa.

Tämä johtuu siitä, että vaikka reseptit ovat hinnaltaan kiinteitä (kaikki lääkärisi allekirjoittamat), käsikauppalääkkeet eivät ole - ja ne tulevat usein halvemmalla.

Esimerkki tästä on pakkaus antihistamiinisia heinänuha -tabletteja, jotka tyypillisesti maksavat reseptillä 8,60 puntaa (tai pian 8,80 puntaa). Osta kuitenkin tiskiltä ja voit maksaa mitä tahansa 2,99 puntaa (seitsemän pakkauksen) - 11,49 puntaa (60 kpl: n paketti).

Samoin ekseemasta kärsivät potilaat voivat ostaa Superdrug- tai Boots -myymälöistä tuotteita, kuten vesipitoisia voiteita tai Oilatum -pehmentäjiä, jopa 2,99 puntaa.

2. Saatko sen ilmaiseksi?

Jos joudut johonkin valintaruutuun, sinun ei tarvitse maksaa lainkaan (Kuva: Getty)

Jos olet alle 16-vuotias tai yli 60-vuotias, 16-18-vuotias ja kokopäiväopetuksessa, olet raskaana (ja pidä Äitiysvapautustodistus ) tai toimeentulotukeen, saat ilmaisia ​​reseptejä.

Sinun tarvitsee vain valita asianmukainen ruutu reseptilomakkeen takana, kun otat lääkkeen apteekista. Jos olet 16, 17 tai 18 vuotta, sinun on ehkä esitettävä todiste siitä, että opiskelet kokopäiväisesti.

Sinulla on myös oikeus ilmaisiin resepteihin, jos sinä tai kumppanisi - siviilikumppani mukaan lukien - saat seuraavat:

  • Toimeentulotuki

  • Tulopohjainen työnhakijaavustus

  • Tuloihin liittyvät työllisyys- ja tukilisät tai

  • Eläkelainatakuun luotto

  • Yleinen luotto

Jos täytät nämä ehdot, saat automaattisesti NHS: n verovapautustodistuksen.

3. Entä reseptin ennakkomaksutodistus?

Apteekkikyltti näkyy riippumattoman apteekin ulkopuolella

Jos haet toistuvia reseptejä, voi olla halvempaa ostaa todistus etukäteen (Kuva: Getty)

scarlett moffatt bellin halvaus

Englannissa yli 800 000 NHS -potilaan havaittiin maksavan liikaa reseptejä viime vuonna, koska he eivät tienneet, miten Prescription Prepayment Certificates (PPC) toimivat.

Nämä ovat kuukausilippuja, jotka voi ostaa etukäteen. Sen sijaan, että ostat lääkkeesi pay-as-you-go -periaatteella, ostat kertaluonteisen kolmen tai 12 kuukauden todistuksen, jolla saat ilmaisia ​​reseptejä katetuksi ajaksi.

Hyvä uutinen on, että inflaatiokorotus ei vaikuta näihin - joten säästöjä on vielä enemmän.

PPC: stä voi enimmäkseen hyötyä potilaille jatkuvassa hoidossa ja toistuvissa resepteissä - ja keskimäärin säästä ne 47 puntaa .

Jos tiedät, että tarvitset enemmän kuin 11 reseptiä vuodessa, sinun on ehkä parempi ostaa 12 kuukauden PPC hintaan 104 puntaa.

Kolmen kuukauden PPC maksaa sinulle 29,10 puntaa - ja olisi kustannustehokasta kaikille, jotka keräävät yli neljä reseptiä 90 päivän aikana.

Kuka tahansa Englannissa voi saada PPC: n. Vuositilauksen voi maksaa 10 kuukausierässä, mikä tarkoittaa, että maksat 10,40 puntaa kuukaudessa saadaksesi rajoittamattomat reseptit.

Jos haluat tehdä PPC -hakemuksen, sinun on täytettävä online -hakulomake täällä .

4. Pyydä reseptiä irtotavarana

Saattaa olla halvempaa pyytää kaikki lääkkeet kerralla (Kuva: Science Photo Library RF)

Yleislääkärit jakavat reseptejä yksitellen-tai joka kerta, kun sinulla on tapaaminen, mutta jos tarvitset säännöllisesti samaa lääkettä, voit säästää pyytämällä niitä irtotavarana.

Sinun on ensin pyydettävä lääkäriäsi hyväksymään tämä, mutta jos sinulla on uusi resepti, sen sijaan, että maksat 8,80 puntaa 20: stä joka kerta, maksat vain kerran. Tämä voi säästää sinulle omaisuuden (ja paljon matkoja apteekkiin).

5. Älä lannistu Nurofen -temppuun

Hinta ei aina vaikuta laatuun (Kuva: PA)

Nurofen, Lemsip, Anadin, Sudafed ja Clarityn maksavat jopa lähes kahdeksan kertaa sen, mitä maksat supermarketeista ja apteekeista. omia tuotemerkkejä - vaikka niillä on täsmälleen samat vaikuttavat aineet kivun, heinänuhan ja vilustumisen hoitoon.

Jos pakkauksen takaosassa on samat ainesosat - ja sama määrä niitä - silloin on suuri mahdollisuus, että maksat liian suuren hinnan samoista lääkkeistä.

kuinka vanha susie dent on

Esimerkkinä voidaan mainita, että halvin Nurofen -supermarket maksaa 1,98 puntaa 16 tabletista Asdassa, mutta sen oma merkki maksaa vain 25p - se on 792% enemmän. Molemmat sisältävät 200 mg ibuprofeenia.

Samoin geneerinen parasetamoli maksaa vain 19p / pakkaus merkkitön aspiriini maksaa vain 30p - sitä vastoin voit maksaa 1,65 puntaa Panadolista tai Anadinista.

6. Kärsitkö tietystä tilasta? Voit olla vapautettu

Naishoitaja apteekissa reseptillä

Epilepsiaa, diabetesta tai muita vakavia sairauksia sairastavat asiakkaat voidaan vapauttaa verosta (Kuva: REX/Shutterstock)

Jos sinulla on tiettyjä sairauksia, sinulla voi olla oikeus saada ilmaisia ​​NHS -reseptejä Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Tämän vaatimiseksi tarvitset lääketieteellisen vapautustodistuksen (EC92A) - jota on haettava NHS: n kautta - pyydä lääkäriltäsi hakulomaketta.

Sairastuneet, kuten diabetes, epilepsia, Addisonin tauti, syöpä ja mahdolliset jatkuvat fyysiset vammat, ovat oikeutettuja tähän katso koko lista täältä .

Jos täytät kriteerit, passisi on voimassa viisi vuotta - tai 60 -vuotispäivääsi asti (jolloin sekä hoito että reseptit ovat ilmaisia).

Todistus tarkoittaa, että sinun ei tarvitse maksaa todellisia reseptejäsi, mutta sinun on silti maksettava hammaslääkärin ja optikon tapaamisista.

Jos teet hakemuksen - vihreän valon saaminen ja todistuksen saapuminen voi kestää jopa kaksi viikkoa. Jos keräät lääkkeitä sillä välin, pyydä apteekista 57 FP: n hyvityskuitti. Tämän jälkeen voit vaatia tämän takaisin hyvityksenä.

Olivia rakkauden saarelta 2017

7. Eikö sinulla ole varaa resepteihin? Hae pienituloista järjestelmää

Tukea on saatavilla, jos tarvitset sitä (Kuva: Getty)

Jos sinulla on pienet tulot, NHS: n pienituloinen järjestelmä voi auttaa sinua maksamaan kaikki tai osa terveyskustannuksistasi.

Kuka tahansa voi hakea, kunhan hänellä ei ole säästöjä tai investointeja tietyn rajan yli. Kuinka paljon apua saat, riippuu kotitaloutesi tuloista ja menoista.

Et voi saada apua, jos sinulla tai kumppanillasi (tai molemmilla) on enemmän kuin:

  • 16 000 puntaa säästöjä, investointeja tai omaisuutta (ei sisällä asuinpaikkaa)

    chloe sims ennen plastiikkakirurgiaa
  • 23 250 puntaa säästöjä, investointeja tai omaisuutta, jos asut pysyvästi hoitokodissa (24 000 puntaa, jos asut Walesissa).

Jos käytät tämän oppaan tukisuunnitelmia, sinä Älä sinun on haettava, koska sinulla on jo oikeus ilmaiseen terveydenhuoltoon.

Järjestelmän kautta voit saada taloudellista apua:

  • NHS -reseptit

  • NHS hammashoito

  • Näkötestit, lasit ja piilolinssit

  • Tarvittavat matkakulut NHS -hoidon saamiseksi

  • NHS -peruukit ja kangastuet

Jotta voit hakea pienituloista järjestelmää (HC2 -sertifikaatti), sinun on täytä HC1 -lomake (lataa kopio tästä) . Voit myös noutaa sen paikallisesta Jobcentre Plus- tai NHS -sairaalasta.

Jos olet palkattu ja saat palkkaa viikoittain/kahden viikon välein, sinun on toimitettava viisi viimeisintä palkkakuittiasi.

Jokaisen, joka saa palkkaa kuukausittain, on näytettävä kaksi viimeistä palkkalaskelmaansa. Jokainen sovellus kestää noin 18 päivää.

8. Tilaa ja säästä, niin saat 20% alennuksen

Nainen heinänuha puhaltaa nenäänsä

Jos kärsit lievästä sairaudesta, kuten migreenistä, saatat saada 20%: n alennuksen lääkkeestäsi (Kuva: Getty)

Tätä voidaan soveltaa vain yleisten sairauksien lääkkeisiin, kuten antihistamiineihin, vesipitoiseen voiteeseen jne.

Jos sinulla on Amazon Prime, voit tilata, että valitsemasi tuote toimitetaan säännöllisesti - ja saat 20% jokaisesta tekemästäsi tilauksesta.

Saadakseen Tilaa ja tallenna , sinun on tilattava, jotta viisi tai useampia tuotteita toimitetaan joka kuukausi samaan osoitteeseen.

Katso Myös: