Komeetta NEOWISE saavuttaa huippukirkkauden huomenna – paras aika nähdä se Isosta-Britanniasta

Tiede

Horoskooppi Huomenna

Stargazers on herkuttelussa tällä viikolla, kun vasta löydetty komeetta nähdään eri puolilta Yhdistynyttä kuningaskuntaa.



The komeetta , nimeltään NEOWISE, saavuttaa huippukirkkauden huomisiltana, etkä halua missata sitä!



Mikä parasta, komeetta on näkyvissä koko illan, joten on suuri mahdollisuus, että voit nähdä sen.



NASA selitti: Komeetta C/2020 F3 (NEOWISE) löydettiin maaliskuun lopulla ja kirkastui, kun se saavutti lähimmän lähestymisensä Aurinkoa Merkuriuksen kiertoradalla viime viikon lopulla.

Planeettojen välinen jäävuori selviytyi toistaiseksi auringon lämmittämisestä, ja nyt se on tulossa lähemmäksi Maata aloittaessaan pitkän matkansa takaisin ulompaan aurinkokuntaan.

Vaikka komeetta on jo saavuttanut lähimmän lähestymisensä aurinkoon, se on itse asiassa lähentymässä Maata.



Komeetta saavuttaa lähimmän pisteensä Maata 23. heinäkuuta, jolloin se on 103 miljoonan kilometrin etäisyydellä, sanoo Paul Sutherland. Skymania .

Hän selitti: Komeetan jälki kuljettaa sitä tällä hetkellä Aurigan ja Kaksosten tähtikuvioiden välissä, joten heinäkuun alussa sinun on katsottava koilliseen, hieman kirkkaan tähden Capellan alapuolelle löytääksesi sen.



Heinäkuun loppupuolella NEOWISE-komeetta suuntaa Lynxin läpi Ursa Majoriin ohittaen tutun seitsemän kirkkaan tähden alta, jotka tunnetaan nimellä Big Dipper tai Plough. Tämä pitää sen matalalla taivaalla ennen aamunkoittoa, mutta se näkyy yhä enemmän aikaisemmin yöllä, tummemmalla taivaalla.

(Kuva: Alexander Ryumin/TASS)

Komeetta NEOWISE

Heinäkuun kolmanteen viikkoon mennessä komeetta on nähtävillä koko yön, ja tähtitutkijat voivat katsella sitä ennen nukkumaanmenoa sen sijaan, että heidän pitäisi nousta lämpimistä vuoteistaan ​​ennen aamunkoittoa!

natasha kaplinsky justin bower

Vaikka komeetta on todennäköisesti näkyvissä paljaalla silmällä, kiikarit voivat olla hyödyllisiä, jos sinulla on ne.

Herra Sutherland lisäsi: Kiikarit ovat erittäin hyödyllisiä sen löytämisessä, vaikka komeetta olisi vain näkyvissä kirkastuvassa hämärässä.

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: