Martin Lewis parhaalla säästötilillä juuri nyt, kun korot saavuttavat pohjan

Martin Lewis

Martin Lewis on antanut ankaran varoituksen säästötilien haltijoille, jotka haluavat ansaita rahaa ylimääräisillä varoillaan.David Walliamsin vauvan nimi

ITV: n tänä aamuna esiintyessä raha -asiantuntija kertoi katsojille, että 'rahoituspalvelut eivät ole uskollisia', ja sanoi, että kaikkien pitäisi vaihtaa tiliä saadakseen paremman hinnan.


Hän suositteli myös katsojien siirtävän säästönsä toiselle tilille - eikä sitä tavalliseen pankkiisi tai rakennusyhteisöösi.Sen sijaan hän on neuvonut taitavia pankkiireja sijoittamaan säästönsä valtiokonttorin tukemalle kansalliselle säästö- ja investointitilille.


Säästökorot ovat saavuttaneet pohjan, ja Moneyfactsin mukaan yli 370 tiliä on kadonnut markkinoilta maaliskuun jälkeen.

Vaikka viralliset luvut osoittavat neljän vuoden korkeimman säästön lukituksen aikana, valtaosa ei tienaa lähes mitään käteisellä.Sadat parhaiten maksavat tilit ovat kadonneet maaliskuun jälkeen (Kuva: ITV)

katie hinta hiukset 2016

Englannin keskuspankin mukaan säästötalletukset kasvoivat maaliskuussa 14,3 miljardilla punnalla ja toukokuussa ennätykselliset 25,6 miljardia puntaa.


Mutta kaksi peräkkäistä peruskoron leikkausta sekä muut toimenpiteet talouden elvyttämiseksi ovat laskeneet korot nollaan.

'Säästäjät ovat shokissa huomatessaan, että vuoden 2020 ensimmäiset kuusi kuukautta ovat olleet pahimmat koronlaskuissa yli kymmeneen vuoteen', Rachel Springall, Moneyfacts, sanoi.

'Tämä osoittaa, kuinka paljon koronaviruspandemia ja peruskoron alentaminen ovat vaikuttaneet markkinoihin, ja se saa säästäjät tuntemaan olonsa turhautuneeksi ja pettyneeksi.'

Joten minne sinun pitäisi sijoittaa rahat?

Tämä on kysymys, jonka kuluttajamestari Martin Lewis pyrki käsittelemään tänä aamuna, kun yksi katsoja nimeltä Kitty otti yhteyttä säästötiliinsä.

”Pankkini on juuri ottanut yhteyttä selittääkseen, että se alentaa säästötilini korkoa 0,25 prosentista 0,01 prosenttiin? Pitäisikö minun pitää rahani edelleen säästötilillä vai siirtääkö se muualle saadakseni paremman koron ', hän kysyi.

'Kyllä, siirrä rahat muualle saadaksesi paremman hinnan', Martin vastasi.

”Uskollisuus ei maksa rahoituspalveluissa. On tärkeää seurata aina parasta kurssia.

'Säästöasteet olivat huonoja ennen ja nyt ne ovat vielä huonompia.'

Kuluttaja-asiantuntija sanoi, että parhaiten maksava helppokäyttöinen säästötili on tällä hetkellä NS&I: n kautta ja totesi, että 'se on niin hyvä kuin saat'.

enkeli numero 911 tarkoittaa

NS&I -tilit - kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Tili maksaa tällä hetkellä jopa 1,16% säästöistä (Kuva: E +)

Valtiovarainministeriö tukee NS&I: tä (National Savings and Investments), joka tarjoaa tuotteita, kuten Premium -joukkovelkakirjalainoja.

Helmikuussa lainanantaja ilmoitti lukuisista säästökorkojen leikkauksista, mukaan lukien Premium-joukkovelkakirjojen palkintorahaston koron heikentäminen, mutta se myöhemmin viritti päätöksen koronaviruspandemian vuoksi.

Tällä hetkellä se tarjoaa huipputilin 1,16%: n tulovelkakirjojen kautta - vaikka sinun on talletettava vähintään 500 puntaa päästäksesi siihen.

Nämä rajoitukset eivät ole ongelma joillekin, mutta jos etsit tiliä, johon voit pulahtaa sisään ja ulos, NS & I: n suora säästö voi olla parempi vaihtoehto. Se maksaa hieman vähemmän 1%: lla, mutta voit avata sen vain 1 punnalla ja se tarjoaa täyden joustavuuden nostoissa.

Valitsit minkä tilin tahansa, kannattaa tarkistaa hintasi säännöllisesti varmistaaksesi, että saat parhaan mahdollisen tuoton.

Liverpool vs everton kanava

Saat viimeisimmät neuvot rahasta, uutisia ja apua suoraan postilaatikkoosi - rekisteröidy osoitteessa NEWSAM.co.uk/email

Lue lisää

alex reid ja chantelle houghton
Parhaat säästötilit
Helppokäyttöiset tilit Lasten säästötilit Parhaat käteis -ISA -tilit Parhaat kiinteäkorkoiset joukkovelkakirjalainat

Hyvä uutinen on, että tilin odotetaan pysyvän pitkällä aikavälillä.

Sarah Coles, Hargreaves Lansdownin henkilökohtaisen talouden analyytikko, sanoi: ”Säästäjät hengittävät valtavasti helpotusta kuullessaan, että NS&I on heidän tukenaan kriisin aikana.

'' NS&I on yksin pitänyt korkoja helpon säästämisen markkinoilla. Sen tulovelkakirjalainat ovat nousseet listojen kärkeen tarjoamalla 1,16% - mikä on kaukana markkinoiden paras korko. Muut pankit kilpailevat lyhyitä aikoja kerrallaan, mutta kenelläkään muulla ei ole kykyä ottaa talteen valtavia summia, jotka laitamme pois lukituksen aikana.

”Huolena oli, että NS&I saatetaan joutua alentamaan säästöasteita ja että muut markkinoilla olevat kilpailukykyiset korot seuraavat esimerkkiä.

- Nämä kilpailukykyiset hinnat ovat houkutelleet valtavan määrän rahaa. Kaiken kaikkiaan NS&I lisäsi hallussaan olevaa käteistä 14,5 miljardilla punnalla vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana.

`` Kun otetaan huomioon, että sen tavoitteena oli vain kerätä enintään 9 miljardia puntaa koko vuoden aikana, - - huolestuttavaa oli, että se houkutteli liikaa rahaa ja joutui pudottamaan korkoja. ''