Nuoret harrastavat vähemmän seksiä – ja Netflix saattaa olla syyllinen, tutkijat väittävät

Tiede

Horoskooppi Huomenna

Nuoret saavat vähemmän seksiä ... uuden tutkimuksen mukaan intohimoa tappavan teknologian takia.



Tutkimus ehdottaa, että alle 35-vuotiaat asettavat digitaalisen teknologian - kuten internetin, puhelimet, sosiaalisen median ja laatikkosarjat - fyysisen nautinnon edelle.



Noin joka neljäs 18–24-vuotias – kolmasosa miehistä ja viidesosa naisista – ei ole puuhaillut vähintään 12 kuukauteen.



Samaan aikaan selibaatti on kaksinkertaistunut 25–34-vuotiaiden keskuudessa viimeisen kahden vuosikymmenen aikana - sen jälkeen, kun internet mullistaa elämämme.

Lähes 10 000 yhdysvaltalaiseen ihmiseen perustuvat havainnot heijastavat suuntausta, joka on jo tunnistettu Isossa-Britanniassa - ja ympäri maailmaa.

Sillä on vakavia seurauksia, sillä läheisyyden tiedetään suojaavan sydän- ja verisuonitaudeilta - ja parantavan elämänlaatua, tutkijat sanovat.



Alle 35-vuotiaat asettavat digitaalisen teknologian seksin edelle

Vastaava kirjailija tohtori Peter Ueda, epidemiologi Tukholman Karolinska Institutesta, sanoi: 'Verkkoviihteen tarjonta voi kilpailla seksuaalisen toiminnan kanssa.'



Lisäksi älypuhelimien käyttöönotto on saattanut vaikeuttaa ihmisten välistä vuorovaikutusta.

kendra wilkinson seksinauhat

Tohtori Ueda sanoi: 'Naisilla seksuaalinen passiivisuus voi myös liittyä yleisempään 'liittymiseen' - jonka on yleensä raportoitu olevan vähemmän miellyttävää.'

Heidät on saattanut tyrkyttää seksiä myös mahdollisen seksuaalisen aggression lisääntyminen sosiaalisessa mediassa.

Uskottavia syitä ovat myös kiireisen nykyajan stressi, jossa vapaa-aika, työ ja läheiset suhteet 'täytyy jongleerata'.

Masennuksen ja ahdistuksen määrä on lisääntynyt myös nuorten aikuisten keskuudessa, kun taas nuoret lykkäävät yhä enemmän seksiä ja deittailua, tohtori Ueda sanoi.

Tutkimuksen mukaan vuonna 2018 niiden 18–24-vuotiaiden miesten osuus, joilla ei ollut seksiä viimeisen vuoden aikana, nousi 31 prosenttiin, kun se vuonna 2000 oli 19 prosenttia.

Älypuhelimien käyttöönotto on saattanut vaikeuttaa ihmisten välistä vuorovaikutusta

Naisikäisten keskuudessa se nousi 15 prosentista 19 prosenttiin samana ajanjaksona, raportoi JAMA Network Open.

pikku muukalainen loppu selitti

Lisäksi sama koski 14 ja 13 prosenttia 25–34-vuotiaista miehistä ja naisista, mikä on kaksinkertainen nousu vuosituhannen alun seitsemään prosenttiin.

Mutta 35–44-vuotiailla seksuaalinen passiivisuus on pysynyt ennallaan - noin kahdeksassa prosentissa.

Tutkimuksessa havaittiin, että myös säännöllistä seksiä harrastavien nuorten määrä on romahtamassa - etenkin miesten keskuudessa.

Viikoittain tai useammin istuntoja raportoivien 18–24-vuotiaiden ja 25–34-vuotiaiden osuus laski 52:sta 37:een ja 65–34-vuotiaiden vastaavasti.

Se laski myös 25-34-vuotiaiden naisten 66 prosentista 54 prosenttiin.

Todennäköisimmin seksuaalisesti passiivisia olivat miehet, joilla oli pienempi tulotaso, osa-aikatyötä tai työttömät miehet, jotka olivat todennäköisemmin seksuaalisesti passiivisia, samoin kuin opiskelijat.

Mutta 18–44-vuotiaiden tietojen analysointi puolivuosittaisen yleisen sosiaalitutkimuksen avulla havaitsi, että yli 35-vuotiaiden seksuaalinen aktiivisuus pysyi samana.

(Kuva: Getty Images/EyeEm)

Tohtori Ueda sanoi: 'Tässä tutkimuksessa havaittiin, että seksuaalinen passiivisuus lisääntyi yhdysvaltalaisten aikuisten, pääasiassa nuorempien miesten, keskuudessa vuosina 2000-2018, millä voi olla kansanterveydellisiä vaikutuksia.'

Hänen kansainvälinen tiiminsä - mukaan lukien seksuaaliterveyden asiantuntija professori Catherine Mercer University College Londonista - on huolissaan.

Yli 16-vuotiaiden kansalliset tutkimukset ovat havainneet saman tapahtuvan Suomessa, Australiassa ja Isossa-Britanniassa.

Seksuaalinen terveys ja tyytyväisyys ovat keskeisiä osia terveydelle ja hyvinvoinnille – ne parantavat tyytyväisyyttä elämään ja onnellisuutta, sanoi tohtori Ueda.

Se voi myös alentaa sykettä ja verenpaine , vähentäen samalla stressiä edistämällä 'hyvän olon hormonin' oksitosiinin vapautumista.

euroviisujen 2019 viimeinen päivämäärä

Tohtori Ueda sanoi: 'Päinvastoin alhainen seksuaalinen aktiivisuus on yhdistetty lisääntyneeseen kuolleisuuteen ja huonoon omaan terveyteen.'

Analyysissä käytettiin tietoja 18–44-vuotiailta, jotka osallistuivat puolivuosittain yleiseen sosiaalitutkimukseen.

Osallistujilta kysyttiin kuinka usein olet harrastanut seksiä viimeisen 12 vuoden aikana

kuukaudet?' Vaihtoehdot vaihtelivat 'ei ollenkaan' ja 'useammin kuin kolme kertaa viikossa'.

Seksuaalinen esiintymistiheys luokiteltiin ei yhtään viimeisen vuoden aikana, kerran tai kahdesti vuodessa, yhdestä kolmeen kertaan kuukaudessa ja viikoittain tai useammin.

Heiltä kysyttiin myös, kuinka monta seksikumppania heillä oli viimeisen vuoden aikana, valinnat vaihtelivat 'ei yhtään' kumppanista 'yli 100'.

Videota ladataanVideo ei saatavillaKlikkaa pelataksesi Napauta Pelataksesi Video toistetaan automaattisesti pian8PeruuttaaPelaa nyt
TV

Professori Jean Twenge, San Diegon osavaltion yliopiston psykologi, joka ei ollut mukana tutkimuksessa, sanoi, että verkossa vietetty aika on syrjäyttänyt kasvokkain tapahtuvan sosiaalisen vuorovaikutuksen.

Hän sanoi: '24 tunnin viihteen saatavuuden ja kiusauksen välillä käyttää älypuhelimia ja sosiaalista mediaa, seksuaalinen toiminta ei ehkä ole yhtä houkuttelevaa kuin ennen.

puhelimet 4 u puhelinnumero

'Yksinkertaisesti sanottuna on nyt paljon enemmän valinnanvaraa tekemistä myöhään illalla kuin ennen ja vähemmän mahdollisuuksia aloittaa seksuaalista toimintaa, jos molemmat kumppanit ovat

syventynyt sosiaaliseen mediaan, sähköiseen pelaamiseen tai katselemiseen.

Professori Twenge lisäsi: 'Näyttää selvältä, että suuntaus seksuaalisen aktiivisuuden vähenemiseen ei ole tapahtunut yksinään.

'Se osuu samaan aikaan muiden merkittävien kulttuuristen muutosten kanssa, kuten kehityspolun hidastuminen ja sähköiseen mediaan käytetyn ajan lisääntyminen.'

Viime vuonna yli 34 000 16–44-vuotiaalla britillä tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että kolme kymmenestä ei harrastanut seksiä viimeisen kuukauden aikana - verrattuna alle neljännekseen vuosikymmentä aiemmin.

He valitsivat viettää aikaa Facebook , älypuhelimet ja katselu Netflix sen sijaan laatikkosarjat, sanoi London School of Hygiene & Tropical Medicine -tiimi.

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: