Milloin uusi puntakolikko ilmestyi vuonna 2017? Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää 12-puolisesta 1 punnan kolikon lanseerauksesta

Uusi Punta Kolikko

Horoskooppi Huomenna

Kuninkaallinen rahapaja julkisti virallisesti uuden 12-puolisen 1 punnan kolikon 28. maaliskuuta 2017.



Uusin versio sisältää joukon suojausominaisuuksia, jotka auttavat väärentämään väärennettyjä kopioita, ja se korvaa nykyisen & apos; pyöreä punta & apos; , otettiin käyttöön Britanniassa yli 30 vuotta sitten.



1 punnan setelit korvattiin ensimmäisen punnan kolikoilla 21. huhtikuuta 1983. Tällä hetkellä liikkeessä on noin 2,2 miljardia - vaikka 45 miljoonan väärennetyn kolikon lisäksi - joka kolmas - sanotaan myös olevan käytössä.



Briteillä on nyt 15. lokakuuta 2017 asti aikaa käyttää säästöpossuihin sijoitettuja pyöreitä kiloja ja käteissäästöjä - tämän päivämäärän jälkeen kolikko lakkaa olemasta laillinen maksuväline Yhdistyneessä kuningaskunnassa - etkä voi enää käyttää niitä kaupoissa tai käytä niitä automaateissa.

Maailman turvallisin kolikko & apos;

Uusi pyöreä punta tulee liikkeeseen 28. maaliskuuta 2017

paras maitokorvike vastasyntyneelle

Kuninkaallinen rahapaja on kuvannut uuden 12-puolisen 1 punnan kolikon maailman turvallisimmaksi kiertokolikoksi.



Yksi sen kehittyneimmistä suojausominaisuuksista on hologrammi, joka muuttuu a & apos; £ & apos; symboli numeroon & 1; kun kolikko nähdään eri kulmista.

Royal Mintin toimitusjohtaja Adam Lawrence sanoi: ”Olemme iloisia saadessamme tilaisuuden tukea Hänen Majesteettinsa valtiovarainministeriötä ikonisen 1 punnan kolikon nykyaikaistamisessa ja kolikoiden maailman määrittelemisessä.



'' Tämä uusi 12-puolinen kolikko on valmistettu kahdesta eri metallista ja sisältää Royal Mintissa kehitetyn uraauurtavan tekniikan, ja se on maailman turvallisin kiertokolikko. ''

Keskustellessaan harvinaisista painoksista, joita orastavien keräilijöiden tulisi tarkkailla, Lawrence paljasti, että rahapaja lyö miljardin uuden kolikon, jotka on valmistettu kahdentyyppisestä metallista, ennen sen julkaisua maaliskuussa.

Siinä esitetään Ison -Britannian neljän koronista nousevan maan kansallinen kasvisto.

Kuninkaallisen rahapajamuseon johtaja, tohtori Kevin Clancy, sanoi: '' Tänä vuonna juhlimme myös Jane Austenin, Sir Isaac Newtonin ja The Royal Flying Corpsin saavutuksia - kaikki oman alansa edelläkävijöitä.

'' Britannian yleisön pitäisi alkaa nähdä näiden kolikoiden ilmestyvän muutokseen keväästä 2017 lähtien.

Minulla on & nbsp; pyöreä punta & apos; säästöpossussani - mitä minun pitäisi tehdä?

Pino kolikoita ja säästöpossu

On aika lunastaa vanhat kolikot ennen kuin ne mitätöidään

Ihmisiä kehotetaan palauttamaan vanhat 1 punnan kolikot ennen kuin he menettävät laillisen maksuvälineen asemansa.

He voivat joko käyttää ne ennen 15. lokakuuta tai pankkiin nyt. Jos säästöissäsi on kolikoita tai löysä vaihtoraha, voit alkaa käyttää niitä tai valita jonkin seuraavista:

julkkis isoveli -kilpailijat 2013
  • 28. maaliskuuta alkaen voit ottaa kolikkosi mukanasi paikallinen postitoimisto jossa voit vaihtaa ne uusiin painoksiin.

  • Vaihtoehtoisesti voit mennä paikalliseen pankkikonttoreeseen ja tallettaa summan säästötilille. Voit tehdä tämän jo nyt tai 15. lokakuuta 2017 jälkeen.

Lue lisää

Harvinainen raha: Onko sinulla jotain näistä?
Harvinaiset 1p kolikot Lopullinen opas harvinaisiin kolikoihin Arvokkaimmat 2 £ kolikot Harvinaiset 50p kolikot

Mitä tapahtuu 15. lokakuuta jälkeen?

Monet pankit ja rakennusliikkeet hyväksyvät edelleen vanhan punnan kolikon 15. lokakuuta jälkeenkin, vaikka Barclays, HSBC, Lloyds/Bank of Scotland, Nationwide, RBS ja Santander ovat sanoneet tarjoavansa tämän palvelun vain omille asiakkailleen.

Lokakuun 15. päivän jälkeen voit edelleen tallettaa pyöreitä 1 punnan kolikoita pankkitilillesi, mutta tämä on paikallisen pankkisi harkinnan mukaan, joten on suositeltavaa kuulla niitä suoraan.

Osa yleisön palauttamista pyöreistä 1 punnan kolikoista sulatetaan ja käytetään uudelleen uuden 1 punnan kolikon valmistamiseen.

Miltä uusi kolikko näyttää?

Kolikot valmistetaan 4000 minuutissa minuutissa Royal Mintin tuotantotoimistossa Llantrisantissa, Walesissa (Kuva: PA)

Uusi kolikko on valmistettu kahdesta metallista, kullanvärinen ulkorengas ja hopeanvärinen sisärengas.

Siinä on kuva, joka muuttuu £ -merkistä numeroon 1, kun kolikko nähdään eri kulmista. Siinä on myös hyvin pieni teksti kolikon molemmilla puolilla ja hiotut reunat.

Se on ohuempi ja kevyempi kuin pyöreä punta, mutta sen halkaisija on hieman suurempi.

Onko jotain keräilyesineitä, joita minun pitäisi tarkkailla?

Vastaus voisi olla kyllä (Kuva: Royal Mint/PA)

Ennen julkaisua uudet kolikot olivat jo myydään eBay.fi -sivustolla jopa 200 puntaa.

Yli 200 000 upouutta kolikkoa havaittiin verkkohuutokauppasivustolla helmikuussa, kun ne jaettiin viime vuonna valituille vähittäiskauppiaille testattavaksi.

Kolikoita pidetään kokeilukolikoina, joten ne eivät ole harvinaisia ​​tai laillisia maksuvälineitä.

Onnekas haltija 'Glanvog' myi painoksensa 200 punnalla viime kuussa sen jälkeen, kun eBay.co.uk -tarjoajat nostivat sodan halutuimmista kolikoista.

(Kuva: eBay.co.uk)

Puhuessaan NEWSAM Money, Alex Cassidy, GoCompare & s Coining It In alustan, kuvaili tarjouksia 'kiehtoviksi' ja muistuttaa vuoden 1994 oikeudenkäyntiä koskevasta 2 punnan kolikosta, josta on tullut 'yksi Britannian halutuimmista keräilykolikoista'.

'Nämä uudet 1 punnan kokeilukolikot ovat kiehtovia, varsinkin kun otetaan huomioon taloudellinen ennakkotapaus 2,00 £: n kokeilukolikoista vuonna 1994, joista on sittemmin tullut yksi halutuimmista keräilykolikoista Isossa -Britanniassa', hän sanoi.

'Se tosiasia, että ihmiset yrittävät jo myydä niitä eBayssa, osoittaa, kuinka suuri yleisö on tullut kolikoille hulluksi viime vuosina.

'Loppujen lopuksi, jos nämä uudet kokeilukolikot osoittautuvat yhtä arvokkaiksi kuin vuoden 1994 kolikot, kaikki, jotka nyt saavat ne käsiinsä, voivat istua tulevan kultakaivoksen päällä.'

Nykyisessä pyöreässä puntakolikossa on 25 erilaista mallia lohikäärmeistä puihin, joista monet myyvät nyt verkossa.

Lue lisää

Uusi punta kolikko
Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Mistä sellaisen voi saada? 3 asiaa, jotka sinun on tiedettävä Missä uusi 1 euron kolikko toimii?

Royal Mintin toimitusjohtaja Adam Lawrence sanoi, että miljardi uusista kolikoista on nyt lyöty ja tulevat liikkeeseen.

Tohtori Kevin Clancy, Royal Mint -museon johtaja, sanoi: Tänä vuonna juhlimme myös Jane Austenin, Sir Isaac Newtonin ja The Royal Flying Corpsin saavutuksia - kaikki oman alansa edelläkävijöitä.

'' Britannian yleisön pitäisi alkaa nähdä näiden kolikoiden ilmestyvän muutokseen keväästä 2017 lähtien. ''

Lue lisää

menetettyjen syiden suojeluspyhimys
Arvokasta rahaa - mitä katsoa
24 eniten haluttua 1 £ kolikkoa Arvokkaimmat 5 euron setelit Uusi 10 euron seteli Harvinaiset 2 £ kolikot

1 euron kolikkotiedosto

Tässä on muutamia faktoja uudesta 1 punnan kolikosta ja Royal Mintin yleensä tuottamista kolikoista:

  • Kuninkaallinen rahapaja on tuottanut yli 2,2 miljardia pyöreää kolikkoa vuodesta 1983 - mikä vastaa lähes 6000 norsun painoa

  • Punakolikkoon on ilmestynyt 25 erilaista mallia lohikäärmeistä puihin

  • Kuninkaallinen rahapaja tekee yli 1,5 miljardia uutta 1 punnan kolikkoa
    Jos asetat nämä kolikot vierekkäin, Yhdistyneestä kuningaskunnasta Uuteen -Seelantiin ja takaisin on tarpeeksi

  • Uusi 1 punnan kolikko perustuu vanhan 12-puolisen kolmen pennun muotoon, joka poistui liikkeestä vuonna 1971

  • Se valmistetaan Royal Mintissa Llantrisantissa, Walesissa, nopeudella 2 000 minuuttia minuutissa

  • Osa yleisön palauttamista pyöreistä 1 punnan kolikoista sulatetaan ja käytetään uudelleen uuden 1 punnan kolikon valmistamiseen

  • Royal Mintin kokoelman vanhimmat brittiläiset kolikot ovat peräisin yli 2000 vuoden takaa.

Miksi uusi 1 punnan kolikko on vaikeampi väärentää

  • 12-puolinen-sen erottuva muoto tekee siitä heti tunnistettavan jopa kosketuksella.

  • Piilotettu korkea turvallisuusominaisuus - kolikkoon on rakennettu erittäin turvallinen ominaisuus, joka suojaa sitä väärentämiseltä tulevaisuudessa.

  • Latentti kuva - siinä on hologrammin kaltainen kuva, joka muuttuu & apos; £ & apos; symboli numeroon & 1; kun kolikko nähdään eri kulmista.

  • Mikrokirjaimet-kolikon molemmilla puolilla on hyvin pienet kirjaimet alemmalla sisäreunalla. Yksi punta kääntöpuolen 'päät' -puolella ja valmistusvuosi kääntöpuolen 'hännän' puolella, esimerkiksi 2016 tai 2017.

  • Bimetalli - se on valmistettu kahdesta metallista. Ulompi rengas on kullanvärinen (nikkeli-messinki) ja sisärengas on hopeanvärinen (nikkelipinnoitettu seos).

  • Jyrsetyt reunat - siinä on uria eri puolilla.

    kuinka linda robson laihtui

Katso Myös: