Harry Potterin ensimmäinen painos myynnissä hintaan 30 000 puntaa ja tämä tekee siitä erityisen

Harry Potter

Horoskooppi Huomenna

Harry Potter ja filosofi

Tämä voi olla arvokkaampaa kuin Gringott's Goblin voisi kuvitella(Kuva: PA)



Torstaina hieman kulunut, hieman haalistunut kopio Harry Potterista ja viisasten kivestä menee huutokauppaan - sen odotetaan tekevän 20 000–30 000 puntaa.



Paljon 535 Forum -huutokaupan torstain myynnistä kuvataan 'ex-kirjastokopioksi, jossa on musteleima', selkärangan päät ja kulmat ovat 'törmättyjä', niissä on halkeamia ja laminaatti kuorii.



Voi, ja ”raajat hieman hierovat ja lohkeilevat”, kun tekstin marginaalit ovat olleet ”vaaleanruskeita”.

Mutta kaiken kaikkiaan sitä pidetään edelleen 'erittäin hyvänä, kirkkaana kopiona, joka on säilynyt hienossa esimerkissä myöhemmästä pölytakista'.

Se on myös yksi vain 500 painetusta painoksesta - ensimmäinen kerta, kun suuri maailma tapasi Harry Potterin - ja kaksi vuotta sitten yksi myytiin yli 60 000 puntaa.



taylor swift ja calvin harris lähtevät asunnosta

Näistä 500: sta noin 300 uskotaan menneen kirjastoihin. Mutta se tekee siitä silti 'harvinaisen kaikissa olosuhteissa ja paljon paremman entisen kirjaston kopion kuin tavallisesti', kun erän kuvaus lukee.

Kuinka kertoa, onko sinulla sellainen?

Harvinainen ensimmäinen painos (Kuva: Press Association)



Tämä sinun on tiedettävä selvittääksesi, ovatko vanhat Harry Potter -kirjasi nyt rahapajan arvoisia.

Voit havaita tämän erittäin harvinaisen version myöhemmän sijaan katsomalla sivua 53, jossa '1 sauva' näkyy kahdesti luettelossa asioista, jotka Harryn pitäisi tuoda Tylypahkaan.

Sinun pitäisi myös etsiä tulostusrivi, joka lukee 1 0 9 8 7 6 5 4 3 2 1 ja otsikko 'Joanne Rowling', ei JK.

Vähemmän harvinaisia ​​ensimmäisiä painoksia myydään hintaan tuhansista 20 puntaan niiden kunnosta ja painosta riippuen.

Mutta ne ovat kaukana ainoista kirjoista, joiden arvo on nyt paljon suurempi kuin mitä ihmiset maksoivat niistä - vaikka joissakin vuoden 2008 kirjoissa on nyt satoja, jos myyt ne.

Mitä etsiä

Harry Potter -kirjat ovat edelleen painossa - se tarkoittaa, että voit nouta kopio 4 eurolla ja voit ostaa kaikki seitsemän klassista kirjaa alle 30 puntaa .

Tämä tarkoittaa sitä, että vanhat kirjasi ovat arvokkaampia kuin niiden on tarjottava jotain hieman erilaista.

Ensimmäisten painosten - erityisesti kahden ensimmäisen kirjan - arvo on vähintään 20 puntaa riippumatta siitä, missä tilassa ne ovat, ja ne voivat olla tuhansien ja tuhansien puntien arvoisia.

Täydellinen kokoelma allekirjoitettuja Harry Potterin ensimmäisiä painoksia maksaa sinulle takaisin yli 28 000 puntaa - kun taas eniten maksettu huutokauppa yhdestä JK Rowling -kirjasta oli huikea 1,95 miljoonaa puntaa.

Bonhams myi sarjan ensimmäisiä painoksia Harry Potter -kirjoja vuonna 2005 hintaan 14 400 puntaa ja kahdesti vuonna 2007 kopioita Filosofin kivi 9000 puntaa, huutokauppatalon Bonhamsin kirjapäällikkö Matthew Haley kertoi Peili rahaa .

Sarjan ensimmäinen kirja on arvokkaammin kuin seuraavat määrät, ja kunto on kaikki. Äskettäin ensimmäisen, hyvässä kunnossa olevan kirjan ensimmäiset painokset ovat myyneet noin 4 000 puntaa.

- Ilmeisesti JK Rowlingin aitot allekirjoitukset tai vielä paremmat merkinnät voivat lisätä arvoa valtavasti.

Muita etsittäviä asioita ovat harvinaisemmat versiot kirjoista - sellaiset, joissa on eri kannet, kuvat, iso painatus - pohjimmiltaan kaikkea epätavallista, jota ei enää ole saatavilla.

Minkä arvoisia kirjasi ovat

JK Rowling

JK Rowlingin allekirjoitus voi lisätä arvoon tuhansia (Kuva: Getty)

Kirja -asiantuntija verkossa AbeBooks on hyvä paikka selvittää, mihin kaltaisiasi kopioita myydään - koska ne ovat allekirjoittaneet ja harvinaisen version melkein kaikesta saatavilla olevasta - eBay.co.uk ja Amazon Marketplace Myynnissä myös vanhempia versioita.

Ajan säästämiseksi - tässä on mitä katsoa kirjoissa 2–7 ja mitä kannattaa:

Harry Potter ja salaisuuksien kammio (1998)

Tämä kappale myytiin 3 200 puntaa vuonna 2003 (Kuva: Press Association)

Toinen arvokas kokoelmasi - joka julkaistiin vuonna 1998 monina lukumäärinä (Harry Potter -mania ja massiiviset painosmäärät syntyivät vain Goblet of Firen kanssa vuonna 2000).

Kovakantiset ensimmäiset painokset tekevät nelinumeroisia ja muut varhaiset painetut versiot satoja-deluxe-painosten varhaiset versiot tuhansia.

Harry Potter ja Azkabanin vanki (1999)

Vuonna 1999 julkaistu kolmas Potter -kirja tehtiin paljon enemmän

Virhe tämän vuoden kirjan varhaisissa versioissa tarkoittaa, että jos löydät kirjan, jossa Joanne Rowling (ei JK) on painettu tekijänoikeussivulle, sen arvo on yli 1000 puntaa.

Hyväkuntoinen kovakantinen ensimmäinen painos myy muutaman sadan kilon, kun taas mikä tahansa deluxe -version versio maksaa 15 puntaa yli 3 000 puntaa painosta ja kunnosta riippuen.

Harry Potter ja tulen pikari (2000)

Neljännestä kirjasta on olemassa muutamia versioita - eri kannet Amerikan ja Ison -Britannian ensimmäisistä painoksista. Nämä voivat myydä useita satoja kiloja kunnosta riippuen.

Ensimmäisen painoksen vakiokopio voidaan kuitenkin noutaa noin 10 puntaa - älä siis laske kanoja.

Quidditch kautta aikojen/Fantastic Beasts ja mistä niitä löytää (2001)

Uusi elokuvasarja on lisännyt alkuperäisten kirjojen arvoa

mikä kanava on arsenal vs barcelona

Julkaistiin ensin hyväntekeväisyyskirjoina Comic Reliefille-tämä kirjapari on sittemmin painettu monta kertaa (ja yksi on jopa muutettu elokuvaksi).

Kirjat herättivät kiinnostusta vuoden 2016 Fantastic Beasts -elokuvan julkaisun jälkeen, ja fimin näyttelijöiden allekirjoittamat painokset antoivat korkeat hinnat sekä Rowlingin itse allekirjoittamat painokset.

Jos sinulla on laatikollinen, kovakantinen versio vuodelta 2001, sen arvo voi olla yli 300 puntaa, kun taas hyväkuntoiset pehmeät selkäpinnat myydään yli 50 puntaa parina ja noin 25 puntaa.

Harry Potter ja Feeniksin ritarikunta (2003)

Sarjan viidennen kirjan ilmestyessä JK Rowling oli maailmanlaajuinen ilmiö.

Tämä tarkoittaa, että siellä on PALJON ensimmäisiä painoksia, ja ne ovat vähemmän arvoltaan kuin aiemmat versiot.

Siitä huolimatta kaikki JK Rowlingin allekirjoittamat ovat nelinumeroisia ja kuvittajan allekirjoittamat versiot ovat reilusti yli 100 puntaa. Hyvälaatuiset ensimmäiset painokset voivat kuitenkin noutaa 50 puntaa.

Harry Potter ja puoliverinen prinssi (2005)

Valitettavasti voit hankkia ensimmäisen painoksen Harry Potter ja puoliverinen prinssi jopa 6 punnan hintaan-mikä tarkoittaa, että sinun täytyy ansaita vakavaa rahaa.

Kuvitettu deluxe -painos voi olla satojen arvoinen, kun taas hyvässä kunnossa oleva aikuisten kansien kanssa voi noutaa yli 100 puntaa.

Vakiopainoksen on oltava pohjimmiltaan koskematon, jotta se voi tuottaa yli 50 puntaa.

Harry Potter ja kuoleman varjelukset (2007)

Markkinoiden ensimmäisten painosten suuri määrä tarkoittaa, että jopa allekirjoitetut kopiot viimeisestä Harry Potter -kirjasta löytyvät alle 100 punnan hinnalla - vaikka hyvässä kunnossa ne saavat edelleen yli 1000 puntaa.

Erinomaisessa kunnossa olevat kirjat, joissa on vähemmän tavanomaisia ​​kansia (eli aikuisille suunnattuja, deluxe- ja joitakin ulkomaisia ​​painoksia), voivat silti olla yli 100 punnan arvoisia.

Tarinat Beedle the Bardista (2008)

2 miljoonan punnan Harry Potter -kirja

Tämä on yllätys voittaja keräily Harry Potter -kirjojen panoksissa.

Paitsi että se on kaikkien aikojen kallein Harry Potter -kirja (kiitos käsin kirjoitetun kopion, joka maksaa 1,95 miljoonaa puntaa huutokaupassa), jokainen, joka nappasi yhden keräilijän painoksista, voitti.

Nämä maksoivat 50 puntaa tuolloin, mutta nyt niitä myydään hintaan 200–4 500 puntaa.

Kovakantisten versioiden vakioversiot voivat myös tehdä yli 50 puntaa hyvässä kunnossa.

Harry Potter ja kirottu lapsi (2016)

(Kuva: Internet tuntematon)

Kahdeksannen Harry Potter -tarinan käsikirjoitus, joka sijoittuu 19 vuotta alkuperäisen sarjan päättymisen jälkeen (tai täsmälleen siitä, mihin se jäi, jos lasketaan kuoleman varjelusten lopussa oleva epilogi) - voi noutaa yli 100 puntaa, jos sinulla on ensimmäinen painos mainostuotteet mukana.

kumppanin kanssa

Allekirjoitetulla versiolla (näyttelijä tai tekijä) voi saada takaisin yli 300 puntaa.

Tavallinen ensimmäinen painos ei kuitenkaan yleensä tee yli 20 puntaa.

Löydät lisää maagisista kirja -aarteistasi täältä:

Lue lisää

Piilotetut aarteet - voisitko saada jotain näistä?
Vanhat iPodit ovat nyt arvoltaan 670 puntaa Boba Fettin arvo on nyt 10 000 puntaa 50 000 punnan rock & apos; löytyi rannalta Nämä retro Walkmanit, joiden arvo on 100 puntaa

Katso Myös: